Autor Zpráva
Houbik
Profil *
Zdravím, mám menší problém s mými stránkami.Dělám prvně v HTML a rozložení dělám pomocí pozicování. Mám 3 tabulky(levé menu,pravé menu,prostřední hl. stránka)a pomocí tagu <div> je pozicuju.Dělám to vše v PSPadu, vše sem nastavil, taky se mi to v PSPadu dobře pefrketně zobrazilo, ale když sem to nahrál na web tak mi to udělalo totální bordel.
Stránka: www.houbik.borec.cz
Dále dole na stránce je odkaz "Zkouška", to je odkaz na stránku také s 3 pozivovanými tabulkami a nastavením pevné šířky stránky, ale stránka se ještě rozšířila.Za kadou radu díky.
tayger
Profil *
Houbik:
To bude asi tím, že jsi na server nenahrál také soubor se stylem, když jsem totiž zkusil ho načíst v prohlížeči, zjisitl jsem, že tam nic není. Takže ho tam nahraj a případně raději zkontroluj cestu k němu v hlavním souboru css.
tayger
Profil *
tayger:
sorry html hlavní stránka
Houbik
Profil *
CSS soubor tam je, cesta je správná, teď jsem to kontroloval.
Keeehi
Docela jsem byl překvapen, když jsem toto viděl. Toto je první stránka, kde jsem viděl 4x tag <body>. Vůbec nevím, jak se ti toto mohlo povést. Tag <head> uzavíráš po dvou body. To chce začít od základů.

Bohužel, soubor styly.css možná na sevru přítomny jsou, ty jsi však uvedl špatnou cestu. Tvoje cesta je nyní www.houbik.borec.cz/CSS/styly.css. Tento soubor však neexistuje. (dávej si pozor třeba i na velikost písmen)

Dále to zatím nemá cenu rozebírat. Podstatně ti chybí základy! Až se je naučíš, pak můžeš dál. Rada na závěr: Zapomeň na pozicování, nech prvky stránek plavat.

ps. nevím proč máš část css v externím souboru a část přímo v dokumentu.
Houbik
Profil *
Keeehi:
Docela jsem byl překvapen, když jsem toto viděl. Toto je první stránka, kde jsem viděl 4x tag <body>. Vůbec nevím, jak se ti toto mohlo povést. Tag <head> uzavíráš po dvou body. To chce začít od základů.
>
Bohužel, soubor styly.css možná na sevru přítomny jsou, ty jsi však uvedl špatnou cestu. Tvoje cesta je nyní www.houbik.borec.cz/CSS/styly.css. Tento soubor však neexistuje. (dávej si pozor třeba i na velikost písmen)
>
Dále to zatím nemá cenu rozebírat. Podstatně ti chybí základy! Až se je naučíš, pak můžeš dál. Rada na závěr: Zapomeň na pozicování, nech prvky stránek plavat.

Jo, ty základy s určitě pročtu.Tyhle stránky sem dělal tak trošku na rychlo, take sem rád za každou radu.Dík, snad to "plavání" něják zvládnu.
Houbik
Profil *
Tak já nevím.V tom PSPadu se mi to zobrazí krásně, bez chyb a bez zbytečného rolování a když to hodím na net tak takovej bordel.To teda fakt nechápu.
Keeehi
Houbik:
Nejdříve si oprav ty chyby, co jsem ti napsal. Jedinou změnu které jsem si všiml je že se pokoušíš soubor styly.css hledat zde: www.houbik.borec.cz/styly.css. Jak neočekávané, zase neexistuje. Prosím tě, v jakých složkách máš na hostingu uložený soubor styly.css. Jinak se totiž nehneme z místa.
tayger
Profil *
No když už jsme u těch tvých základů, tak zapsat body takto je napováženou
body link="blue" vlink="purple" alink="red"
Sice to funguje a je zde snad zpětná vazba prohlížeče, jenže v moderních návrzích se používají css pseudotřídy :link, :hover, :visited, :active - doporučuji nastudovat třeba na těchto stránkách, hodně si tak rozšíříš možnosti správy odkazů.
font color="red" face="Arial" klasika zastaralý tag, náhrada v css je znažka font: a barva color:
http://www.jakpsatweb.cz/css/font.html
http://www.jakpsatweb.cz/css/color.html

No je tam spousta chyb co se týče tvého pozicování, například tag center se už také nepoužívá, doporučuji opravdu se to pořádně naučit, je sice hezké, že znáš zastaralé tagy a případně atributy tagů, avšak hodně z nich nahradilo css, které je navíc hodně rozšiřuje a hlavně zpřehlední celý zdrovojý kód.
Houbik
Profil *
Keeehi:
Nejdříve si oprav ty chyby, co jsem ti napsal. Jedinou změnu které jsem si všiml je že se pokoušíš soubor styly.css hledat zde: www.houbik.borec.cz/styly.css. Jak neočekávané, zase neexistuje. Prosím tě, v jakých složkách máš na hostingu uložený soubor styly.css. Jinak se totiž nehneme z místa.

No nakonec sem to udělal takhle : ve správci souborů na hostingu sem si udělal nový adresář, nahrál jsem do něj index.html(hlavní stránka) a soubor css (styly.css).Pořád nic.
Houbik
Profil *
Ta šířka je věc která me teď vlastně nejvíc trápí. Vím že mám mezery v HTML/CSS, ale ta šířka je celkem podstatná. Ty tagy, které mám ve zdrojáku jsou možná zastaraleé, ale funfují, a změnit se dají vždy.Opravdu se teď hlavně zajímám o tu "Pevnou šířku stránky", tak díky za pochopení.
Houbik
Profil *
Houbik:

A udělalo mi to tam ještě větší bordel...
Keeehi
Houbik:
Hurá tak jsi zprovoznil jeden css soubor. Zastaralé tagy nevadí, problém je v tom, že tam máš 4x tag body. Kdybych byl prohlížečem, asi bych tě za to zabil.

Ač to nerad říkám, tento web je nezachránitelný. Doporučuji začít od znova a pomalu. Nikam se nehnat. Zkus se podívat třeba na tento layout jak je udělaný. Je tam použito to plavání [#5]
Houbik
Profil *
Keeehi:
Ač to nerad říkám, tento web je nezachránitelný. Doporučuji začít od znova a pomalu. Nikam se nehnat. Zkus se podívat třeba na tento layout jak je udělaný. Je tam použito to plavání

OK díky, začnu tedy odznova, jen bych se chtěl zeptat k čemu je tag <p> a <storong>, našel sem ho v zdrojáku toho layloutu který jsi tady dal a zatím sem se s tím nesetkal.Díky
panther
Houbik:
p (paragraph) je odstavec. Asi je zbytečné dlouze popisovat, k čemu odstavec slouží. Na webu je to stejné jako v knize, texty jsou v odstavcích.

strong - zvýrazněný text, defaultně zobrazovaný tučně.

Tady je seznam všech tagů (včetně již nepoužívaných, ale přesto funkčních). Tam si tyto informace můžeš dohledávat.
Houbik
Profil *
panther:

OK díky, ten seznam určitě použiju. Tak já to jdu teda dělat a kdyby něco tak se ozvu.Fakt moc díky.
Houbik
Profil *
Jěšte bych se chtěl zeptat, jestli někde existuje seznam barev pro HTML, já neznám z hlavy ani základní barvy v HTML(takový ten tvar třeba "79B30B"), díky.
panther
Houbik:
kdybys hledal, že?
http://www.jakpsatweb.cz/barvy-zapis.html#moznosti
http://www.jakpsatweb.cz/archiv/barvy-bezpecne.html
http://www.jakpsatweb.cz/archiv/barvy-pojmenovane.html

Přesný odstín konkrétní části se dá zjistit pak třeba v grafickém editoru. Tady jsou vypsané jen nějaké základní.
Houbik
Profil *
Teď jsem na tom celou dobu makal, musím říct že to CSS je síla, ale zatím to teda zvládám.Jen bych se chtěl zeptat(to sem na netu hledal, marně) jestli se dají hranaté útvary na stránce(tabluky, menu, ..) nějak zaoblit.Jinak myslím že všechno chápu.Díky
Houbik
Profil *
Houbik:
aha tak nic...už jsem to našel
panther
Houbik:
jestli se dají hranaté útvary na stránce(tabluky, menu, ..) nějak zaoblit
obrázkem na pozadí.

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0