| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Houbik Profil * |
#1 · Zasláno: 24. 6. 2010, 19:01:18
Tak jsem tu znova, tentokrát pokoušel sem se o vertikální rozbalovací menu. Opět se mi to v PSPadu zobrazilo správně, tak sem to šel vyzkoušet na net.Na Opeře nic, na IE taky nic.Zkoušel sem googlit,ale žádné změny na jiné prohlížeče mi to nenašlo.Opět dík za rady.
|
||
| panther Profil |
#2 · Zasláno: 24. 6. 2010, 19:04:53
Houbik:
než sem s každou blbostí napíšeš, zkus nejprve chvíli hloubat sám. Menu jsi, předpokládám, odněkud stáhl, tak se koukni, jestli na oné stránce funguje. Pokud ano, hledej chybu v tvých úpravách, které jsi provedl. Když půjdeš řádek po řádku, chybu najdeš. Tohle se nauč, bude se ti hodit do budoucna umět najít příčinu problému. „Opět se mi to v PSPadu zobrazilo správně, tak sem to šel vyzkoušet na net.Na Opeře nic, na IE taky nic“ V IE by se to mělo zobrazit stejně jako v PSPadu, ten používá jádro právě IE. Aspoň vidíš, že máš mít otevřeno naráz více prohlížečů a průběžně sledovat, co se ve kterém děje - chybu identifikuješ hned a nebudeš je muset opravovat a dlouze hledat v kompletním kódu. |
||
| Houbik Profil * |
#3 · Zasláno: 24. 6. 2010, 19:10:03
panther:
Nevím co u tebe znamená hloubat sám. procházel sem řádek po řádku, zkoušel sem se hrabat v CSS a různě to měnit a hned zkoušet na netu i hledat přímo na netu. |
||
| Houbik Profil * |
#4 · Zasláno: 24. 6. 2010, 19:12:44
a nevím jestli mi zrovna menu přijde jako blbost...
|
||
| panther Profil |
#5 · Zasláno: 24. 6. 2010, 19:22:44
Houbik:
tak znovu: „Menu jsi, předpokládám, odněkud stáhl, tak se koukni, jestli na oné stránce funguje. Pokud ano, hledej chybu v tvých úpravách, které jsi provedl. Když půjdeš řádek po řádku, chybu najdeš.“ Jinými slovy, standardně se to dělá tak, že si stáhneš znovu to surové menu, které jsi použil a řádek po řádku do něj dosazuj tvoje úpravy, po kterých ti to nefunguje. Narazíš na řádek, který dělá neplechu. |
||
| Houbik Profil * |
#6 · Zasláno: 24. 6. 2010, 19:29:30
Ale mi jde o tohle: udělal jsem úpravy v PSPadu, zobrazilo se mi to správně.Když sem to nahrál na net a spustil v IE,tak se mi to zobrazilo špatně.Ale editor v PSPadu pracuje na jádře IE ne ?? Tohle mi přijde celkem divné...
|
||
| Davex Profil |
#7 · Zasláno: 24. 6. 2010, 19:51:19
Houbik:
To je právě otázka - na kterém jádře IE? Šestce, sedmičce nebo osmičce? Mně hlásí sedmičku: <script> alert(navigator.appVersion); </script> |
||
| Bubák Profil |
#8 · Zasláno: 25. 6. 2010, 01:32:56 · Upravil/a: Bubák
Davex:
I když je nainstalovaný IE 8, tak v PSPadu se emuluje IE 7, netuším proč, moc jsem po tom nepátral., Dodám, nativní IE 7 nezná barvy, jako dimgrey, darkgrey, grey..., pokud "osmička" emuluje "sedmičku", tak tyhle barvy umí. Možná bude i jednodušší způsob, jak poznat nativní IE 7 od emulace v IE 8, ale neznám ho. Houbik: „sem to šel vyzkoušet na net.Na Opeře nic, na IE taky nic.“ Nic je velmi přesný popis problému, takže je to jasné. Máš to rozbité. |
||
| Houbik Profil * |
#9 · Zasláno: 25. 6. 2010, 11:08:39
Tak tohle už vůbec nechápu.Z této stránky sem si stáhl to menu :
http://css.blbeckove.com/3.seznamy/3.priklady/5-6.vertikalni-menu-vodorovne-rozbalovaci-prave-triurovnove.html hodil sem to do PSPadu, tam se mi to zobrazilo správně(jako na té stránce).Když sem to hodil na net jen s jednou úpravou(místo rolování doleva jsem dal rolování doprava) a zobrazilo se mi úplně jinak.Jiné odazení, některé položky nedělají nic.Zkoušel jsem to na IE 7 a Opeře. |
||
| Davex Profil |
#10 · Zasláno: 25. 6. 2010, 11:31:49
Houbik:
„Když sem to hodil na net“ Když už to tam máš, můžeš nám to ukázat? |
||
| Houbik Profil * |
#11 · Zasláno: 25. 6. 2010, 11:56:39
|
||
| Davex Profil |
#12 · Zasláno: 25. 6. 2010, 12:12:28
Nejlepší bude, přepnout prohlížeč změnou doctype do standardního módu.
|
||
| Houbik Profil * |
#13 · Zasláno: 25. 6. 2010, 12:20:05
Davex:
ÓÓÓÓÓÓÓÓÓ díky moc už mi to fakčí i na IE 7 i na Opeře...díky fakt moc. |
||
| Houbik Profil * |
#14 · Zasláno: 25. 6. 2010, 12:27:11
sice mi ještě trošku uskakuje rámeček ale já myslím že to už je drobnost.
|
||
|
Časová prodleva: 15 let
|
|||
0