Autor Zpráva
Houbik
Profil *
Tak jsem tu znova, tentokrát pokoušel sem se o vertikální rozbalovací menu. Opět se mi to v PSPadu zobrazilo správně, tak sem to šel vyzkoušet na net.Na Opeře nic, na IE taky nic.Zkoušel sem googlit,ale žádné změny na jiné prohlížeče mi to nenašlo.Opět dík za rady.
panther
Houbik:
než sem s každou blbostí napíšeš, zkus nejprve chvíli hloubat sám.

Menu jsi, předpokládám, odněkud stáhl, tak se koukni, jestli na oné stránce funguje. Pokud ano, hledej chybu v tvých úpravách, které jsi provedl. Když půjdeš řádek po řádku, chybu najdeš. Tohle se nauč, bude se ti hodit do budoucna umět najít příčinu problému.

Opět se mi to v PSPadu zobrazilo správně, tak sem to šel vyzkoušet na net.Na Opeře nic, na IE taky nic
V IE by se to mělo zobrazit stejně jako v PSPadu, ten používá jádro právě IE.

Aspoň vidíš, že máš mít otevřeno naráz více prohlížečů a průběžně sledovat, co se ve kterém děje - chybu identifikuješ hned a nebudeš je muset opravovat a dlouze hledat v kompletním kódu.
Houbik
Profil *
panther:
Nevím co u tebe znamená hloubat sám.
procházel sem řádek po řádku, zkoušel sem se hrabat v CSS a různě to měnit a hned zkoušet na netu i hledat přímo na netu.
Houbik
Profil *
a nevím jestli mi zrovna menu přijde jako blbost...
panther
Houbik:
tak znovu:
„Menu jsi, předpokládám, odněkud stáhl, tak se koukni, jestli na oné stránce funguje. Pokud ano, hledej chybu v tvých úpravách, které jsi provedl. Když půjdeš řádek po řádku, chybu najdeš.“

Jinými slovy, standardně se to dělá tak, že si stáhneš znovu to surové menu, které jsi použil a řádek po řádku do něj dosazuj tvoje úpravy, po kterých ti to nefunguje. Narazíš na řádek, který dělá neplechu.
Houbik
Profil *
Ale mi jde o tohle: udělal jsem úpravy v PSPadu, zobrazilo se mi to správně.Když sem to nahrál na net a spustil v IE,tak se mi to zobrazilo špatně.Ale editor v PSPadu pracuje na jádře IE ne ?? Tohle mi přijde celkem divné...
Davex
Houbik:
To je právě otázka - na kterém jádře IE? Šestce, sedmičce nebo osmičce? Mně hlásí sedmičku:
<script>
alert(navigator.appVersion);
</script>
Bubák
Davex:
I když je nainstalovaný IE 8, tak v PSPadu se emuluje IE 7, netuším proč, moc jsem po tom nepátral.,
Dodám, nativní IE 7 nezná barvy, jako dimgrey, darkgrey, grey..., pokud "osmička" emuluje "sedmičku", tak tyhle barvy umí. Možná bude i jednodušší způsob, jak poznat nativní IE 7 od emulace v IE 8, ale neznám ho.

Houbik:
sem to šel vyzkoušet na net.Na Opeře nic, na IE taky nic.
Nic je velmi přesný popis problému, takže je to jasné. Máš to rozbité.
Houbik
Profil *
Tak tohle už vůbec nechápu.Z této stránky sem si stáhl to menu :
http://css.blbeckove.com/3.seznamy/3.priklady/5-6.vertikalni-menu-vodorovne-rozbalovaci-prave-triurovnove.html
hodil sem to do PSPadu, tam se mi to zobrazilo správně(jako na té stránce).Když sem to hodil na net jen s jednou úpravou(místo rolování doleva jsem dal rolování doprava) a zobrazilo se mi úplně jinak.Jiné odazení, některé položky nedělají nic.Zkoušel jsem to na IE 7 a Opeře.
Davex
Houbik:
Když sem to hodil na net
Když už to tam máš, můžeš nám to ukázat?
Houbik
Profil *
Davex

www.houbik.borec.cz
www.houbik.borec.cz/zkouska.html
Davex
Nejlepší bude, přepnout prohlížeč změnou doctype do standardního módu.
Houbik
Profil *
Davex:
ÓÓÓÓÓÓÓÓÓ díky moc už mi to fakčí i na IE 7 i na Opeře...díky fakt moc.
Houbik
Profil *
sice mi ještě trošku uskakuje rámeček ale já myslím že to už je drobnost.

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0