Autor Zpráva
MichMond
Profil
Zdravím, kóduji si svůj první web (pokud nepočítám jiné pokusy) jsme začátečník a snažil jsem se udělat roztahovatelný layout. Snažil jsem se dodržet základní strukturu ale design se mi podle obsahu neroztahoval. Levé menu ho sice roztahuje ale obsah ne. Rád bych se tedy zeptal ke jsem udělal chybu. Zde je živá ukázka: http://games-strategy.ic.cz . Roztahovat by se měl div podobsah a patička by měla plavat za tímto blokem. Mám to tam opravdu divně poskládané ale obsah i menu mám v tomto podobsahu tak aby se podle nich roztahoval. V CSS mám tedy doplňující části kde je i výška a u patičky pozice top a s ní by to nefungovalo, v indexu ale tyto části použity nejsou. Předem děkuji.
Tayger
Profil *
MichMond:
No opravdu dost těžko se v tom orientuje, hlavně v tom co tam chceš udělat, ale pár postřehů jsem z toho vydolovol.

Roztahovat by se měl div podobsah a patička by měla plavat za tímto blokem.
No vzhledem k tomu, že obsahový div není v divu podobsah, tak jej nemůže roztahovat. Dopoučuji, aby jsi si párový tag div skontroloval přímo v pspadu nebo jiném editoru zvírazňujícím notaci.

Dále bych ti navrhl, aby jsi místo ralative a absolute použil obtékátní float.
Jinak by neměl být problém, tedy až na to absolutní pozicování, typuji, že když je obsah větší, než je současná výška podobsahu, tak ti přeteče do patičky, když jej umístíš do podobsahu, tak se bude roztahovat podobsah spolu s obsahem i laoutem.
MichMond
Profil
Omlouvám se, teď už to v podobsahu je a podobsah se pořád podle obsahu neroztahuje jak je vidět. http://games-strategy.ic.cz/
Tayger
Profil *
MichMond:
Hm, máš tam dvakrát id zlevo, na to si dej pozor, pokud chceš aplikovat styly na více divů, použil class.
Z-index tam nedělá dobrotu, patičku zkus vyhodit z pod obsahu a nebo jí dát float.
Máš tam hodně neplatných stylů, poodstraňuj je, třeba se pak v tom člověk bude orientovat lépe, obvzláště okolo patičky je jich tam strašně moc.
Tayger
Profil *
no dělám to nerad, ale budiž, přestože se absolutnímu pozicování věnuji jen okrajově, tak ti doporučím, aby jsi obsahu změnil absolute na relative. Tím jej zařadíš zpět do stránky, je zřejmé, že právě absolute způsobuje ono přetečení. Myslel jsem, že tě to napadne samotného. ;-)
MichMond
Profil
Z relativní pozicí nemám moc zkušenosti,možná by mě pomohl nějaký článek. Podobsah už se roztahuje, děkuj ti, ale není to ještě ono.
Tayger
Profil *
MichMond
Z relativní pozicí nemám moc zkušenosti,možná by mě pomohl nějaký článek
tady na serveru je článků okolo pozicování, ale já bych raději místo pozicování použil float, ale na to je potřeba také nastudovat bloké a inline prvky a jejich chování na stránce.
MichMond
Profil
Dobře, zkusím se podívat na float. Ještě jednou děkuji.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: