| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| J0hny Profil * |
#1 · Zasláno: 2. 7. 2010, 12:51:40
Dobrý den,
Mám problém s css layoutem... Použil jsem třísloupcový layout kdy levé menu a prostřední obsahová část mají vlastnost float:right a danou height (kvůli designování). Patička pod celým dokumentem má clear: both. Problém nastane pokud do obsahové části vložím tolik obsahu že nestačí daná výška (800px). Obsahový div se "natáhne" (což se od něj požaduje, to je přesně to co chci), v IE je vše v pořádku, patička se posune opět na konec dokumentu, ale ve Firefoxu apod. prohlížečích patička zůstane pod pevnou šířkou divu a zbytek obsahu přes ní přeteče. Vým že v IE to funguje kvůli chybě kdy není float prvek vyjmut z toku dokumentu, ale jak přesvědčit firefox aby se choval taky tak? Vím že na tohle téma bylo napsáno už hodně, ale ikdyž jsem slouho hledal, žádné řešení mi nepomohlo... |
||
| mckay Profil |
#2 · Zasláno: 2. 7. 2010, 12:54:45
J0hny:
Odstavce, živá ukázka... když to spojíš, bude to mluvit za vše :). |
||
| panther Profil |
#3 · Zasláno: 2. 7. 2010, 12:57:20
J0hny:
aspoň vidíš, že se nemá nastavovat výška objektům, kde očekáváš textový obsah. mckay: „Odstavce“ co má odstavec společného s přetečením? |
||
| J0hny Profil * |
#4 · Zasláno: 2. 7. 2010, 13:33:06
panther,
Pevnou výšku nastavit musím když stránka používá grafiku... tak to mít musím... Jen mě zajímá jestli se tohle dá nějak vyřešit, nebo ne a musím řešit layout jinak... |
||
| J0hny Profil * |
#5 · Zasláno: 2. 7. 2010, 13:33:54
Navíc neočekávám jen textový obsah.. (omluvam se za dvojitý post)
|
||
| panther Profil |
#6 · Zasláno: 2. 7. 2010, 13:39:05
J0hny:
min-height, IE6 jej nezná, používá místo něj právě height. |
||
| J0hny Profil * |
#7 · Zasláno: 2. 7. 2010, 15:33:46
panther:
Diky moc za pomoc, tohle by me nenapadlo.. min-height funguje, bude to chtit jestle nejake doladeni v IE z hlediska designu ale to uz neni nic s cim bych si neporadil. Jeste jednou diky moc! |
||
|
Časová prodleva: 16 let
|
|||
0