Autor Zpráva
J0hny
Profil *
Dobrý den,

Mám problém s css layoutem...

Použil jsem třísloupcový layout kdy levé menu a prostřední obsahová část mají vlastnost float:right a danou height (kvůli designování). Patička pod celým dokumentem má clear: both. Problém nastane pokud do obsahové části vložím tolik obsahu že nestačí daná výška (800px). Obsahový div se "natáhne" (což se od něj požaduje, to je přesně to co chci), v IE je vše v pořádku, patička se posune opět na konec dokumentu, ale ve Firefoxu apod. prohlížečích patička zůstane pod pevnou šířkou divu a zbytek obsahu přes ní přeteče. Vým že v IE to funguje kvůli chybě kdy není float prvek vyjmut z toku dokumentu, ale jak přesvědčit firefox aby se choval taky tak? Vím že na tohle téma bylo napsáno už hodně, ale ikdyž jsem slouho hledal, žádné řešení mi nepomohlo...
mckay
J0hny:
Odstavce, živá ukázka... když to spojíš, bude to mluvit za vše :).
panther
J0hny:
aspoň vidíš, že se nemá nastavovat výška objektům, kde očekáváš textový obsah.

mckay:
Odstavce
co má odstavec společného s přetečením?
J0hny
Profil *
panther,

Pevnou výšku nastavit musím když stránka používá grafiku... tak to mít musím... Jen mě zajímá jestli se tohle dá nějak vyřešit, nebo ne a musím řešit layout jinak...
J0hny
Profil *
Navíc neočekávám jen textový obsah.. (omluvam se za dvojitý post)
panther
J0hny:
min-height, IE6 jej nezná, používá místo něj právě height.
J0hny
Profil *
panther:
Diky moc za pomoc, tohle by me nenapadlo.. min-height funguje, bude to chtit jestle nejake doladeni v IE z hlediska designu ale to uz neni nic s cim bych si neporadil. Jeste jednou diky moc!

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0