Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Yourk Profil * |
#1 · Zasláno: 13. 7. 2010, 11:39:51
Jsem začátečník a chtěl bych znát alespoň trošičku odbornější názvy. Zajímá mě následující.
1) Jaký je rozdíl mezi designem a layoutem ? 2) Jak se nazývá v css jedno ID jako celek ? Vím že je tam selektor a pak vlastnosti, ale když chci označit celí tento balík jak ho mám pojmenovat ? |
||
panther Profil |
#2 · Zasláno: 13. 7. 2010, 11:49:05
Yourk:
„1) Jaký je rozdíl mezi designem a layoutem ?“ tipl bych, že design je nakreslený grafický návrh, layout je nakódovaná základní kostra webu (dle grafického návrhu) „2) Jak se nazývá v css jedno ID jako celek ? Vím že je tam selektor a pak vlastnosti, ale když chci označit celí tento balík jak ho mám pojmenovat ?“ ID je identifikátor, nic víc. Žádné balíky jsem v CSS zatím nepotkal, nevím, co tím myslíš. Selektor může být třeba i div#content p a#identifikator span.trida, je to tedy všechno před chlupatými závorkami. O selektorech více třeba na http://interval.cz/clanky/css2-selektory-pseudotridy-a-pseudoelementy/. Ono ale vesměs nezáleží na tom, jak co nazveš, hlavně když budeš všichni vědět, o co jde :-) |
||
Yourk Profil * |
#3 · Zasláno: 13. 7. 2010, 11:59:29
panther:
Já právě nevím jak to nazvat... Myslím celé tohle: #selector{ background:red; color:blue; } Jinak díky... |
||
Bubák Profil |
#4 · Zasláno: 13. 7. 2010, 12:09:45
#selector { background:red; color:blue; } To celé je deklarace. Ta tvá má dvě pravidla, to je to, do je odděleno středníky. ty je, máš na druhém a třetím řádku. |
||
panther Profil |
#5 · Zasláno: 13. 7. 2010, 12:11:07
Yourk:
a pravidlo, které naznačil Bubák se tvoří dvojicí vlastnost: hodnota. |
||
Yourk Profil * |
#6 · Zasláno: 13. 7. 2010, 12:32:48
To jsem potřeboval slyšet :) takže tohle je deklarace selektoru... Díky :)
|
||
Časová prodleva: 15 let
|
0