| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| janharvalik Profil * |
#1 · Zasláno: 14. 7. 2010, 06:15:20
Dobrý den,
Jde mi o to že bych chtěl mít na stránce oblast s asi 10-ti stránkami nad sebou, a já bych je chtěl abych je mohl přepínat pomocí js. ale nevím jak na to. zatím mě napadlo je toto: část css které se to týká: #news_box_page_1{
z-index: 9;
}
#news_box_page_2{
z-index: 9;
}<script type="text/javascript" >
function z(number){
number="";
document.getElementById("news_box_page_"+number).style.zIndex = "10";
};
</script><div id="news_box"> <div id="news_box_page_1" class="news_box"> <ul> <li><h3>nadpis - více</h3><p>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin congue faucibus nisi eu malesuada. Integer convallis auctor ante, nec consequat ipsum accumsan vitae. Mauris ac tortor ipsum. Aliquam erat volutpat. Maecenas ac nibh eget orci </p></li> <li><h3>nadpis - více</h3><p>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin congue faucibus nisi eu malesuada. Integer convallis auctor ante, nec consequat ipsum accumsan vitae. Mauris ac tortor ipsum. Aliquam erat volutpat. Maecenas ac nibh eget orci </p></li> </ul> </div> <div id="news_box_page_2" class="news_box" > <ul> <li><h3>nadpis 2 - více</h3><p>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin congue faucibus nisi eu malesuada. Integer convallis auctor ante, nec consequat ipsum accumsan vitae. Mauris ac tortor ipsum. Aliquam erat volutpat. Maecenas ac nibh eget orci </p></li> <li><h3>nadpis 2 - více</h3><p>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin congue faucibus nisi eu malesuada. Integer convallis auctor ante, nec consequat ipsum accumsan vitae. Mauris ac tortor ipsum. Aliquam erat volutpat. Maecenas ac nibh eget orci </p></li> </ul> </div> <div id="news_box_number_menu"> <a href="" onClick="z(1);" >1</a> | <a href="" onClick="z(2);" >2</a> </div> </div> kde jsem udělal chybu ? |
||
| panther Profil |
#2 · Zasláno: 14. 7. 2010, 10:14:22
janharvalik:
a co to dělá/nedělá? Nevím, jak vypadá další CSS, ale hýbat se z-indexem lze jen u těch prvků, které jsou pozicované. Vnořený element nemůže být nad rodičem. Tohle všechno a víc by ses dočetl na JPW, příště se podívej nejprve tam. |
||
| janharvalik Profil * |
#3 · Zasláno: 14. 7. 2010, 16:31:57
Odkaz zde je ta stránka
|
||
| panther Profil |
#4 · Zasláno: 14. 7. 2010, 16:46:50 · Upravil/a: panther
janharvalik:
1. vyhoď z odkazu atribut href 2. vyhoď ze scriptu number = "" - tím přepíšeš hodnotu z onclicku 3. zajisti si, aby se jednomu vybranému elementu z-index zvětšil (to funguje, když uděláš úpravy dle bodu 1 a 2) a ostatním změnšil. Teď to funguje tak, že každému číslu, na které klikneš, se nastaví z-index = 10, takže po kliku na všechna čísla mají všechny prvky z-index = 10 a zobrazí se tudíž ten poslední v HTML kódu. |
||
| janharvalik Profil * |
#5 · Zasláno: 14. 7. 2010, 16:54:46
tak by to šlo ?
function z(number){
document.getElementsByClassName("news_box").style.zIndex = "9";
document.getElementById("news_box_page_"+number).style.zIndex = "10";
}; |
||
| panther Profil |
#6 · Zasláno: 14. 7. 2010, 17:00:28
janharvalik: