Autor Zpráva
doudasek
Profil
Zdravím,

rozhodl jsem se, že si zkusím napsat svoje první stránky. Tvořeny byli v PSPadu. Měl jsem z toho radost, do té doby než jsem narazil na to, že některé prohlížeče stránku nezobrazí. Např. integrovaný prohlížeč v PSPadu nebo IE8 načte stránku bez problémů.
Určitě tu mám mnoho zbytečných nebo zastaralých prvků, ale každý někdy začínal... Tak to prosím pochopte a budu rád za každou radu.

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=charset=UTF-8">
<meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">;
<meta name="keywords" content="Přerov, restaurace, jídelna, U Medvídka, restaurace U Medvídka, bar, restaurant, Medvídek">
<meta name="description" content="Oficiální stránka baru a restaurace U Medvídka, Přerov">
<title>***Restaurace U Medvídka***</title>
<style type="text/css">
a {text-decoration: none}
a:hover {color: red; text-decoration: underline}
p {text-indent: 30px; margin: 0px;}
table {border-collapse: collapse; border-color: "white"; border-style: solid;}
body {background-color="#A57A45"; color: white;}
tr {font-family: Garamond; font-style: italic;}
.zal a {font-weight: bold; font-size: 14pt;font-family: Garamond; font-style: italic; text-decoration: none; color: white; border:1px; border-style: solid; border-color: black; background-color: "#FFB060"; width: 200px; vertical-align: center; margin: 2px; padding: 10px}
.zal a:hover {background-color: "#FEA246"; color: white; text-decoration: none; }
td {border-color: white}
.logo {background-image: url("logo.jpg")}

</style>
</head>
<body>
<table width="900" height="1300" align="center" border="3" cellpadding="8">
<tr class="logo" height="200" align="center"><td colspan="2"></td></tr>
<tr height="1100" align="center">
<td class="zal" width="200" align="center" valign="top">
<a href="onas.html">O nás</a><a href="nabidka.html">Nabídka</a>
<a href="fotogalerie.html">Fotogalerie</a><a href="kontakt.html">Kontakt</a><br><hr>
<h3>Otevírací doba:</h3>
<div align="center">Po 11:00 - 24:00<br>Út 11:00 - 24:00<br>St 11:00 - 24:00<br>Čt 11:00 - 24:00
<br>Pá 11:00 - 02:00<br>So 13:00 - 02:00<br>Ne 13:00 - 24:00<hr><br></div>
<div><img src="gastro-pass.jpg"> <img src="cheque-dejeuner.jpg"> <img src="sodexho.jpg">
<img src="ticket-restaurant.jpg"></div>
</td>
<td width="700" align="left" valign="top">text</td>
</tr>
</table>
<div align="right"><small>Designed by Martin Douděra </small></div>
</body>
</html>

Díky
Keeehi
Profil
Prosím o odkaz na živou ukázku.
Luky
Profil
Ten Html kód není vůbec správně, v tabulce se nepoužívají značky jako je BR HR DIV ani H3. Zkus to spravit a snad to půjde. Doporučuji stránku Jak psát web... :)
doudasek
Profil
Keeehi:
Na net jsem to zatim nedával, protože jsem narazil na tento problém.. Zazipoval jsem to tedy a je to zde: http://leteckaposta.cz/401715952
Keeehi
Profil
Luky:
v tabulce se nepoužívají značky jako je BR HR DIV ani H3
A na to jsi přišel prosím tě jak?
Keeehi
Profil
Keeehi:
Máte problémy s css, vyházejte odtamtud uvozovky (kromě těch u url)

doudasek:
některé prohlížeče stránku nezobrazí
Oni ji zobrazí, ale naformátovali ji podle toho rozbitého css tak špatně, že to vypadalo jak by ji nezobrazili.

Doporučuji si stáhnout pro úpravu css program topstyle lite (dokáže s ním spolupracovat i PSPad)
doudasek
Profil
Keeehi:
ano, to jsem se vyjádřil nepřesně.. Zobrazovalo to, ale ne tak jak jsem chtěl ;)
Děkuji moc za bleskovou pomoc, funguje to!
Bubák
Profil
http://www.sdilejkod.cz/text/1386
Nedávej v CSS barvy do uvozovek.

funguje to
Jsou tam další chyby:
V CSS se mezi vlastnost a hodnotu nepíše rovnítko.
Abys elementu mohl dát rozměry, musí se být blokový (jako blokové se chovají i floatované elementy).
Tori
Profil
<mimo-téma>
Dotaz pro standardů znalé:
Je možné, aby tento zápis byl v pořádku a validní? I český validátor to totiž nechal projít bez povšimnutí.
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=charset=UTF-8"> 

</mimo-téma>
Bubák
Profil
Obsahem, nebo jak to v případě prázdného elementu vlastně nazvat, může být cokoliv, kontroluje se asi jenom gramatika.
doudasek
Profil
Bubák:
uvozovky u barev odstranily první část problému a display: block druhou část.. teď je to super.. rovnítko byl překlep..
Děkuji moc
Chamurappi
Profil
Reaguji na Tori:
Je možné, aby tento zápis byl v pořádku a validní?
Validní z pohledu HTML je, v DTD se píše, že v contentu může být cokoliv.
Z hlediska HTTP protokolu je ten zápis spíš špatně, ale validátory tohle tak důsledně nekontrolují a prohlížeče nemají důvod na tom nějak zvlášť bazírovat. Všichni se odtamtud snaží vyzobnout jen název kódování, ostatní není důležité…

I český validátor to totiž nechal projít bez povšimnutí.
Ten momentálně vyzobává regulárním výrazem <meta\s+([^>]*?)charset=['"]?([^>]*?)['"]. Čapne tedy i mnohem podivnější zápisy.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0