Autor Zpráva
janharvalik
Profil *
Dobrý den,
jak mám vytvořit adresář a vložit do něj fotografie. děkuji
Joan
Profil
janharvalik:
jak mám vytvořit adresář a vložit do něj fotografie...
Kde? Na vlastním PC, na FTP...
janharvalik
Profil *
samozřejmě na serveru.
xmark
Profil
Vytvořit adresář: http://cz.php.net/manual/en/function.mkdir.php
Vložit fotografie - zkusils tady v diskusi použít vyhledávání?
janharvalik
Profil *
ano zkusil.

xmark:
Vytvořit adresář: http://cz.php.net/manual/en/function.mkdir.php
bohužel v tom se nevyznám. pomůže te mi?
xmark
Profil
Co je k nepochopení na funkci, která má jeden parametr povinný (název adresáře) a jeden nepovinný (atributy)?
Kromě toho je tam asi 20 okomentovaných příkladů.
janharvalik
Profil *
právě proti že jich je tam tolik.

potřebuji:

zjistit jestli adresář existuje - ano -> vložit fotografie
- ne -> vytvořit adresář -> vložit fotografie
Chamurappi
Profil
Reaguji na janaharvalika:
potřebuji:
Od funkce, která soudě dle dokumentace zkusí vytvořit adresář zadaného jména, bych očekával, že ten první krok vyřeší sama. Zkoušels to? (Jinak tam je také nepřehlédnutelný odkaz na nějakou is_dir() věc.)
janharvalik
Profil *
děkuji za odkazy moc mi pomohli ale poradíte mi co to znamená?

Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to access /3w/images/image.gif in /8p/wz.cz/p/pokusnak4/move2.php on line 8

$adresar = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . "/images/"; //nastavení adresáře pro upload fotek, ted se uploadují fotky do adresare "fotky" v rootu webu

$obrazek = $adresar . $_FILES['soubor']['name']; //relativni cesta k uploadovanému obrázku
if (move_uploaded_file($_FILES['soubor']['tmp_name'], $obrazek)) { // 8. řádek
    list($sirka, $vyska, $typ, $atributy) = getimagesize($obrazek);

//načtení atributů obrázku, nás zajímá momentálně jen typ, to ostatní už podle jmen proměnných můžete využít sami, např. k zobrazení rozlišení obrázku
    switch ($typ) {
        case 1:
        $pripona = " .gif";
        break;
        case 2:
        $pripona = ".GIF";
        break;
        case 3:
        $pripona = ".JPEG";
        break;
        case 4:
        $pripona = " .jpg";
        break;
        case 5:
        $pripona = ".JPG";
        break;
        case 6:
        $pripona = " .png";
        break;
        default:
            echo "Lze uploadovat pouze soubor typu JPG, GIF, JPEG a PNG.";
        }
    }
Medvídek
Profil
janharvalik:
Máte nastavena práva pro zápis? (CHMOD 777). A cesta k adresáři je správná? (/images/) Zkuste ./images/

Raději bych použil něco podobnýho:
$rozmobr = GetImageSize($soubor);

$kategorie=array('image/jpeg', 'image/gif', 'image/png');
if(!in_array($rozmobr['mime'], $kategorie)) { echo "Nepodporovaný typ souboru."; }
janharvalik
Profil *
Medvídek:
aději bych použil něco podobnýho:
proč je to lepší?

Máte nastavena práva pro zápis? (CHMOD 777).
kde to zjistím?
Medvídek
Profil
janharvalik:
proč je to lepší?
Protože Vaše řešení je nefunkční. Funkce getimagesize() vrací v poli typ obrázku v tomto pořadí: GIF=1, JPG=2, PNG=3 atd.

Komplet by měl být takovýto:
        1 => 'GIF',
        2 => 'JPG',
        3 => 'PNG',
        4 => 'SWF',
        5 => 'PSD',
        6 => 'BMP',
        7 => 'TIFF(intel byte order)',
        8 => 'TIFF(motorola byte order)',
        9 => 'JPC',
        10 => 'JP2',
        11 => 'JPX',
        12 => 'JB2',
        13 => 'SWC',
        14 => 'IFF',
        15 => 'WBMP',
        16 => 'XBM'
    


kde to zjistím?
Určitě by to měl umět Váš FTP klient, kterým uploadujete soubory na FTP. Dejte vlastnosti složky Images a nastavte práva pro zápis. (CHMOD 777)
janharvalik
Profil *
Medvídek:
Raději bych použil něco podobnýho:
poradíte mi jak to mám použít?
janharvalik
Profil *
CHMOD 777 jsem nastavil ale stále mi to píše:
Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to access /3w/images/pisture.gif in /8p/wz.cz/p/pokusnak4/move2.php on line 8
mckay
Profil
janharvalik:
Pro co jsi nastavil CHMOD?
janharvalik
Profil *
vše je povoleno - 777 drwxrwxrwx
Medvídek
Profil
janharvalik:
Tam bude problém s tou cestou ke složce images. Zkuste jen images/ bez prvního lomítka.
janharvalik
Profil *
tak jsem to zkusil a vypsalo to tohle:

Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 99 is not allowed to access /3w owned by uid 0 in /8p/wz.cz/p/pokusnak4/move2.php on line 8
Davex
Profil
Pro získání cesty ke kořeni webu nepoužívej proměnnou $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'], protože nevede do tvého adresáře na serveru. Místo této proměnné používej funkci dirname(__FILE__).

Vaše odpověď

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: