Autor Zpráva
Blbecek :)
Profil *
Dobrý deň,

Mám také začiatočné problémy.. Už viem urobiť ako taký dvojstlpcový layout a tak, ale mám problém. Ako by som dokázal nejaké ľahšie riešenie. (Chcem sa naučiť robiť stránky, takže riešenie ako e-stránky sú zle) Napríklad, ako by som mohol urobiť, aby keď budem pridávať články, automaticky hádzalo z hora dole (podľa novosti) + Ak by napríklad dosiahol 500px, tak by sa už urobila nová stránka a dole by bolo 2/1 a uživateľ by si mohol preklikávať medzi tým. A ešte, keby som chcel napísať článok aby mi to automaticky hodilo tam, do obsahu a nie aby som musel vytvárať novú html stránku, tam napísať text, uložit zas v indexi dať nový článok. Naučím sa to pomocou PHP? Je to veľmi zložité?. Ešte jedna otázka, keby som si chcel založiť blog, aká výška a šírka je optimálna, lebo chcel by som to nejak tak nastaviť, aby všetci uživatelia to mali pekne urobené nie, aby rozlíšenie 800x600 muselo rollovat minútu kým príde dole a tak ďalej..

Ďakujem veľmi pekne .)
marek094
Profil *
Blbecek :):
blog, aká výška a šírka je optimálna
myslím, že pro blog bych zvolil šířku 800-900px
pro modernější stránky je dnes většinou optimální okolo 1000px, aby se to tak zobrazovalo i na monitoru 800x600px nastavíme plovoucí šířku hlavního panelu.
Výška není žádná optimální :-) je automatická
Dranel
marek094:
pro modernější stránky je dnes většinou optimální okolo 1000px, aby se to tak zobrazovalo i na monitoru 800x600px nastavíme plovoucí šířku hlavního panelu.
Ano, 960 px je hezké číslo. Co se zobrazování na monitorech s rozlišením menším jak 1024 x 768 px týče, asi bych kvůli těm 3 % uživatelům nestavěl zvláštní layout a držel se fixního. Však oni ten horizontální posuvník přežijou, musí na něj být už ostatně zvyklí.
Nox
Blbecek :):
Nebo to udělej flexibilní a nemusíš stanovovat žádnou... výšku asi zas tak moc řešit nemusíš

A ešte, keby som chcel napísať článok aby mi to automaticky hodilo tam, do obsahu a nie aby som musel vytvárať novú html stránku, tam napísať text, uložit zas v indexi dať nový článok. Naučím sa to pomocou PHP? Je to veľmi zložité?
Ano, PHP...nebo přes PHP prostě vytvořit soubor (nebo záznam v databázi)
Těžké...to je relativní, ale pokud se takto ptáš, tak spíš ano

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0