Autor Zpráva
holi
Profil *
Dobrý den,
vytvářím stránky codgate.viateam.eu a stratil jsem se v jednom problému. V menu jak jste si mohli všimnout mám text(png obrázek), který má pruhledné pozadí . Do toho jsem nastyloval průhledné, černé pozadí pomocí alfa kanálů jak můžete videt zde
background: rgba(0,0,0,0.75)
a při hover efektu jsem nastavil alfa kanál na 0.5 . Ve všech prohlížečích mi tento způsob funguje kromě IE8 tam se mi nic nezobrazuje. Jak si můžete v css souboru všimnou (http://codgate.viateam.eu/_stylesheet.css) zkoušel jsem to vyřešit i natvrdo png souborem, ale ani ten se nezobrazuje, ale ne jako tradičně, že místo alfa kanálu udělá bílou, ale prostě ten obrázek nezobrazí. Zkoušel jsem i ten pngfix na IE7, ale ten taky nefunguje. Můžete mi prosím říct kde mám chybu nebo příčinu tohoto bugu a řešení stím.

Děkuji
Tomáš Holan
Velda
Profil
holi:
http://kimili.com/journal/rgba-hsla-css-generator-for-internet-explorer/
holi
Profil *
Bohužek ani tento generátor nepomohl musím mít někde chybu v kódu, jenže já to kontroloval 4x a nikde nic fakt to nechápu:/. Mimochodem vygenerovalo mi to tento kod:
background: transparent;-ms-filter: "progid:DXImageTransform.Microsoft.gradient(startColorstr=#7F000000,endColorstr=#7F000000)"; /* IE8 */    filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.gradient(startColorstr=#7F000000,endColorstr=#7F000000);   /* IE6 & 7 */      zoom: 1;
Bubák
Profil
holi:
musím mít někde chybu v kódu
Máš to rozbité. Prosím o odkaz na živou ukázku.
holi
Profil *
je hned v první příspěvku :) http://codgate.viatean.eu
joe
Profil
IE to nepodporuje. Nejlepším řešením bude asi použít obrázek s alfa kanálem.
holi
Profil *
ehm vše je popsáno v první příspěvku znažil jsem se tam dát pruhledný layout a ten nefungoval vubec se nezobrazí a když tam dám obrázek udělá to to samé a nic jako že by ho nemohl najít nebo tak prostě ho nechce zobrazit vůbec
joe
Profil
V IE tuším, že od sedmé verze zvládá průhledné PNG, zřejmě jsi měl špatnou cestu nebo nějakou podobnou chybu.
(Na IE6 použiješ PNG fix)
Bubák
Profil
joe:
IE to nepodporuje.
Podporuje, odkaz dal [#2] Velda: ukázka je na http://teststranek.kvalitne.cz/gradient-ie/

V IE tuším, že od sedmé verze zvládá průhledné PNG
Trefa.

Na IE6 použiješ PNG fix
Je to jedno z možných řešení, další možnost je filter alfa a pozicování, nebo zmíněná filter gradient.

holi:
je hned v první příspěvku :) http://codgate.viateam.eu
Žádný filter pro IE tam není, takže nemůžu vědět, proč nefunguje.
holi
Profil *
Bubák:
„je hned v první příspěvku :) http://codgate.viatean.eu “
Žádný filter pro IE tam není, takže nemůžu vědět, proč nefunguje.

Není tma protože pokračuji ve tvorbě webu a smazal jsem ho. ale když IE nepřečte alfa kanal png tak ho vykreslí bíle ne ? ale on mi ho nezobrazí vůbec :/
Chamurappi
Profil
Reaguji na holiho:
Prohlížeč není Photoshop, proč po něm chceš, aby přes sebe vrstvil poloprůhledné obrázky, které ve výsledku budou vypadat prakticky vždy stejně?
Jestli skutečně musíš mít to pozadí poloprůhledné, optimální řešení je použít pro Explorer 6 filtr gradient a pro všechny ostatní prohlížeče PNG obrázek. Rozhodně bych do toho netahal rgba().

Není tma protože pokračuji ve tvorbě webu a smazal jsem ho.
To ti těžko někdo řekne, v čem děláš chybu, když odmítáš ukázat, jak ti to nefunguje.
Petr ZZZ
Profil
holi:
který má průhledné pozadí

Pokud se jedná o průhlednost a ne o (částečnou) průsvitnost, tak m.j. IE6 umí průhledný gif; více viz vlákno IE6 - png - co používáte vy?
joe
Profil
Bubák:
Já ale psal o rgba() v CSS, protože to IE nepodporuje, bude to až v nové verzi.
Tahat do toho filtr je pitomost, protože při prvním načtení stránky se nejprve uživatele zeptá, jestli to chce povolit.

Ukaž mi prosím příklad, jak pomocí toho filtru zprůhledníš černou barvu - #000000, třeba na padesát procent?
Bubák
Profil
joe:
Tahat do toho filtr je pitomost, protože při prvním načtení stránky se nejprve uživatele zeptá, jestli to chce povolit.
Opravdu jsi na stránce http://teststranek.kvalitne.cz/gradient-ie/ žádán o nějaké povovení?

Ukaž mi prosím příklad, jak pomocí toho filtru zprůhledníš černou barvu - #000000, třeba na padesát procent?
http://teststranek.kvalitne.cz/gradient-ie, v ukázce je přechod z barvy #33FF3300 do #FFAADDFF
Udělám přechod z barvy #80000000 do barvy #80000000

Nebo pomocí alpha(opacity=50); a obsahu dám relativní pozici, takže nebude průhledný.
<style>
div	{
	width: 300px;
	height: 100px;
	font: bold 16pt/100px Verdana;
	color:navy; text-align: center;
	background: black;
	filter:alpha(opacity=50);
	-ms-filter: "alpha(opacity=50)";
}
div span	{
	position: relative;
}
</style>

<div>
<span>Neprůsvitný text</span>
</div>
pavuk
Profil
Bubák:
Opravdu jsi na stránce http://teststranek.kvalitne.cz/gradient-ie/ žádán o nějaké povovení?
Vyskakuje exploreří lišta o zabránění spuštění skriptů nebo prvků ActiveX, gradient se zobrazí až po kliknutí na lištu a následným povolení blokovanýho obsahu
Plaváček
Profil
pavuk:

Nic takového můj IE nedělá, ani k tomu nemá důvod.
pavuk
Profil
Plaváček:
Tak ten můj k tomu evidentně nějakej důvod našel... :-)
Chamurappi
Profil
Reaguji na pavuka a joa:
Opravdu se ukazuje i při prohlížení Bubákovy stránky na Bubákově adrese? Nejde tedy o ten známý pruh, který Explorer zobrazuje při pokusu o prohlížení „aktivního obsahu“ (tj. i JavaScriptů) přes protokol file:///? Máte standardní instalaci Exploreru, ne standalone verzi? Ještě jsem se s tím (při obvyklém nastavení zabezpečení) nesetkal a to už tu podobná otázka i s řešením párkrát padla:
Priesvitná farba
Ako urobit div priehladny a obrazky v nom neprehladne?
holi
Profil *
Divejte řešení je jednoduché prostě chci aby ten web vypadal v exploreru tak jak vypadá v ff a říkám že pod tlačíkama v menu a vůbec všude mi to nechce zobrazit to pozadí zkusím tam dá neprůhledné pozadí ale asi taky nepujde
holi
Profil *
¨Wow nechápu to ...
Patičku jsem obarvil na černo (nepruhledně) pomoci background: black; a nějakým záhadným spusobem se mi obsah zabarvil do té průhledně černé kterou chci ... btw šak se podivejte, sice patička je černa ale za to obsah je pruhledně jak má být, jenom to menu blbne
Chamurappi
Profil
Reaguji na holiho:
řešení je jednoduché prostě chci aby ten web vypadal v exploreru tak jak vypadá v ff
Vypadá jako ve starším Firefoxu. Na starší Firefox kašleš?
Viz [#11] — použij PNG, nebo si ty vrstvy (pozadí + poloprůhlednou černou) chytře pospojuj už v grafickém editoru.
holi
Profil *
ale já používám i png zkoušel sem snad všechno a vše mi v ostatních prolížečích funguje ale v IE prostě ne ani nevím jak sem tam ted tu pruhlednost nacpal protože zápis v CSS je stejný jak u ostatních :/
Chamurappi
Profil
Reaguji na holiho:
ale já používám i png
Nepoužíváš, nenahrál jsi je na server. Až je tam nahraješ, vyházej ty rgba.
holi
Profil *
Ježiši já sem blbec :/ omlouvám se to byla ta chyba kterou sem hledal
holi
Profil *
Už jen jediný problém a to je hover efekt u menu. V IE nefunguje vůbec tzn žádná změna po najetí myši a u ff mi naskočí to co chci jenže tam zůstane obrázek s 75%. Takže po najetí myši se mi těcj 75% překryje 50% takže místo aby mělo tlačítko stejnou barvu jako má pozadí celého obsahu, tak je ještě tmavší ... btw těch čárek si nevšimejte je to chyba v obrázku musím na spodku jedne pixel umazat.
Bubák
Profil
Místo:
#menu img:hover{
background: url('grafika/50.png') repeat;
}

použij:
#menu a:hover img {
background: url('grafika/50.png') repeat;
}

Máš IE v kompatibilním (quirk) režimu, takže ti hover funguje jenom na odkazech, tak, jak je tomu v IE6.
holi
Profil *
ano funguje to a děkuji jenže pořád je tu problém s překrýváním, když sem to měl nastavené v rgba tak to fungovalo ted ten hover obrázek překrývá ten obyčejný takže výsledek je opačný místo zesvětlení se ztmavý
Bubák
Profil
holi:
výsledek je opačný místo zesvětlení se ztmavý
Vržšíš obrázky na sebe, co jiného by to mělo dělat?
#menu {
background: url('grafika/75.png') repeat;
}
#menu a:hover img{
background: url('grafika/50.png') repeat;
}


Zkus tohle:
#menu a img {
background: url('grafika/75.png') repeat;
}
#menu a:hover img {
background: url('grafika/50.png') repeat;
}
holi
Profil *
mohu ještě požádat o lehčí definici tohoto zápisu z důvodu budoucího využití ... ?
pavuk
Profil
Chamurappi:
Skutečně na Bubákově stránce na Bubákově adrese. IE 8.0.6, standartní instalace.
Co je ovšem zajímavější - přestože jsem to po zadání příspěvku i před ním zkoušel několikrát, a hláška vždycky vyskočila, teď už to nedělá, a přišel jsem na ní stejným způsobem. Mno, tak nevím...

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: