Autor Zpráva
Obsi
Profil *
Jde vůbec udělat to, že nahoře, na vrchu stránky je jiný odstín, třeba tmavší, než vespod? Jestli jo, jak? Díky.
Petr ZZZ
Profil
Do pozadí stránky si můžeš dát jakýkoli obrázek ve formátu JPG (JPEG), GIF nebo PNG (jiné formáty myslím ne, ale nejsem si jistý).
Bubák
Profil
Obsi:
na vrchu stránky je jiný odstín, třeba tmavší, než vespod?
Uděláš si vhodný barevný přechod třeba 8px široký o potřebné výšce v nějakém grafickém programu, třebas v Inkscape nebo GIMPu.

Nejvhodnější gragický formát pro tenhle přechod bude PNG, vyjde nejmenší velikost souboru
GIF je na přechod taky vhodný, hlavně, když se použité batva nebudou příliš lišit, pro zajímavost, GIF se moc nehodí na vodorovný přechod, vyhde o poznání větší velikost souboru.
JPEG se na barevný přechod moc nehodí, aby na přechodu nebyly vidět schody, musí se nastavit vyšší kvalita a velikost souboru vyjde větší, než u GIFu.

Obrázek pak dáš na třeba pozadí body, nebo obsahu stránky a pokud bude stránka delší, bude mít dole barevné pozadí:
body {background: #def url(prechod.png) repeat-x;
}
Obsi
Profil *
Dobře, jde to jen přes obrázek. To jsem potřeboval vědět, díky.
Bubák
Profil
Obsi:
Jde to i bez obrázku, ale umí to jen IE, WebKit (Chrome, ...) a Gecko (Firefox, ...).
http://teststranek.kvalitne.cz/gradient-ie/ - text není aktualizovaný
Petr ZZZ
Profil
Bubák:
GIF se moc nehodí na vodorovný přechod, vyjde o poznání větší velikost souboru.
Safra, to je zajímavé. K tomu bych měl dvě tři otázky:

1. To je proto, že se data v gifu zapisují po řádcích a jen v řádku sousedící totožná data algoritmus slučuje, což ale neumí s daty pod sebou, tedy v různých řádcích?
2. A je potom na vodorovný přechod nějaký jiný formát lepší? PNG? JPEG?
3. Pokud si představím dva s totožným barevným přechodem, ale první 1 px dlouhý a 100 px vysoký a druhý naopak (100 px dlouhý a 1 px vysoký ), tak budou oba gify stejně veliké, protože u řádku dlouhého jeden pixel není co slučovat?
Obsi
Profil *
Hotovo, na googlu jsem si našel obrázek.
A vím, že už to vůbec není k původnímu tématu, ale když dám jakýkoli obrázek jako<img src="neco.jpg"> tak to vidím já a nekdo jiný, že? Ale když mám stránky ještě na disku a dám adresu <img src="http://www.imageshack.us/..." > tak se mi to nezobrazí, ale až to nebude jen u mě na disku, zobrazí se to?
panther
Profil
Obsi:
ale když dám jakýkoli obrázek jako<img src="neco.jpg"> tak to vidím já a nekdo jiný, že?
proč by obrázek neměl vidět nikdo jiný? Copak ty nevidíš obrázky na jiných webech?

Ale když mám stránky ještě na disku a dám adresu <img src="http://www.imageshack.us/..." > tak se mi to nezobrazí
pokud jsi připojen k internetu a cesta k obrázku je správná, není důvod, aby se nezobrazil.

ale až to nebude jen u mě na disku, zobrazí se to?
pokud bude cesta k obrázku je správná, není důvod, aby se nezobrazil.
pavuk
Profil
Obsi:
Sice nebylo snadný tu tvou otázku rozklíčovat, ale ano, pokud budeš mít zadanou cestu k obrázku správně, obrázek se zobrazí všem
tiso
Profil
[#6] Petr ZZZ:
1. áno.
2. png
3. orientačne áno, ale ľahko si to môžeš aj vyskúšať sám.
Petr ZZZ
Profil
tiso:
Děkuji.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0