Autor Zpráva
crater
Profil *
Zdravím,
mám jeden malinkatý problém:
Protože mám stránku postavenou na buttonech, je pro mě velice důležité, aby se rychle stránka načítala.
Dřív sem měl mnoho buttonů udělaných tak, že na každém už byl text a jen se měnila barva v pozadí (klasická výměna 2 buttonů po najetí myší).
Ale dnes vím, jak je důležité rychlé načítání a rozhodl sem se řešit to jinak.
Jediné co mě napadlo bylo udělat jen 2 buttony (každý s jinou barvou a text vložit "nějak do prostřed nad button").
Ale teď ta otázka jak na to???
Jelikož jsem začátečník, tak jsem viděl jen jedinou cestu:
- tato cesta vzpočívala ve stylech css; šlo o to, že sem vložil pod odkazy textu obyčejnou tapetu (obrázek buttonu); tapeta byla nastavena aby se neopakovala a byl i nastaven její rozměr; všechno bylo v pohodě, všechny prohlížeče to berou jen jeden ne-e ;-( a zrovna Mozilla Firefox
Můj dotaz: - proč to Mozilla nebere?
- je i jiné řešení a jaké?

Dodatek: neumím s php ani Flash :-( ale časem kdo ví :-)´

- veškeré informace o mém problému posílejte na crater@seznam.cz děkuji moc :o)
POZNÁMKA MODERÁTORA: ne, posílejte je prosím do této diskuse, ať z toho něco mají i ostatní.
llook
Profil
Nevím, co si mám představit pod "nebere", ale předpokládám, že ten text z toho buttonu nějak vylézá. Na rozměry textu se nikdy nelze spolehnout, protože jednak to záleží na fontu a jednak i na nastavení. Spousta lidí třeba v tom Firefoxu po vstupu na stránku s malým písmem automaticky sahá po "ctrl+"
Jiné řešení záleží na konkrétních požadavcích. Pokud by odkaz měl být obyčejný orámovaný obdélník s nějakým pozadím, tak by to šlo i bez obrázku, pouze v CSS vlastnostmi border, background a width.
crater
Profil *
Asi sem svůj problém špatně popsal :-(
Tak vytvořím speciální stránku přes víkend a pak ji sem dám, snad bude vše zřetelnější a problém se podaří vyřešit :o)
crater
Profil *
Tak jsem to teda vytvořil stránku, kde je vše zobrazeno
http://www.crater.wz.cz/button/button.html
Honza Hučín
Profil
Není potíž v tom, že máš element <style> až v body? Ten by měl být IMHO pouze v hlavičce.
crater
Profil *
Jo sory, vytvářel jsem to narychlo ale už jsem to opravil. Jinak jen u tohoto příkladu mám styl vepsán do html aby se na to mohl každý kouknout. Ale můj problém to neřeší .... ale jinak děkuji za opravu :o)
crater
Profil
Dokáže mi tu někdo pomoci ??? :-(
crater
Profil
Ptám se zde naposledy a už tímto nebudu obtěžovat, asi nikdo nevíte :o(
Yuhů
Profil
cratere, já třeba nevím, kde je problém, protože jsem tvůj původní dotaz vůbec nepochopil
crater
Profil
jejda, čemu nerozumíš, povídej,dned ti to vysvětlím
crater
Profil
otevři si ten můj odkaz v Mozille a třeba v MSIE a pochopíš..
Martin Kuželka
Profil
Tohle by ti mohlo pomoct: Rychlé rollovery bez načítání.
Fred
Profil
.button {
width: 120px;
display:block; /* tohle přidej pro opravu druhé ukázky*/
height: 42px;
background: url('buttony/button1z1.gif') no-repeat 50% 0%;
}
crater
Profil
Martin Kuželka:
děkuji moc, zase sem se něco nového naučil.

Fred:
díííky, tato maličkost můj problém vyřešila :o) sem to ale ňouma :-D
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.