| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| danone Profil |
#1 · Zasláno: 5. 10. 2010, 23:29:22 · Upravil/a: danone
Dobrý den, v php jsem naprostý začátečník a když jsem se díval na různé návody atd.. tak jsem ještě nepobral zcela to podstatné. Mám tu takovou situaci.. a já nevím jak to vyřešit.
toto jsem si zkopíroval z příkladů php formulářů na http://tvorba-webu.zdarek.com/ <form action="form-1.php" method="post"> Jméno: <input type="text" name="jmeno"> věk: <input type="text" name="vek"> <input type="submit" value="odeslat"> </form> <? $jmeno = $_POST['jmeno']; $vek = $_POST['vek']; ?> <p><? echo "$jmeno"; ?> je pěkné jméno i když je ti <? echo "$vek"; ?> let...</p> pak jsem vytvořil dva různé soubory: soubor TEST do kterého jsem vložil pouze <form action="test1.php" method="post"> Jméno: <input type="text" name="jmeno"> věk: <input type="text" name="vek"> <input type="submit" value="odeslat"> </form> a soubor TEST1 do kterého jsem dal <? $jmeno = $_POST['jmeno']; $vek = $_POST['vek']; ?> <p><? echo "$jmeno"; ?> je pěkné jméno i když je ti <? echo "$vek"; ?> let...</p> A můj dotaz spočívá v tom, zda je možné a jestli je, jak je možné udělat to, že s každým novým vyplněným "Jméno" a "Věk" se připíše do daného souboru pod sebe takže když by přišli tři lidi a každý z nich vyplnil tento formulář, vytvořily by se 3 další věty>>NĚCO je pěkné jméno i když je ti NĚCO let... takže bych měl v podstatě 3 různé věty podsebou přejdu rovnou k čemu to potřebuju samozdřejmě to nebudu používat veřejně, jde mi jen o to že bych si chtěl vytvořit vlastní formulář který bych si zahesloval a přístup k němu bych měl jen já. Souviselo by to s mým webem. Vždy bych si otevřel třeba v záložkách odkaz na tento zaheslovaná formulář a vipadal by nějak takhle Titulek a Text vždy když bych to vyplnil vytvořil by se další řádek. Na mém webu bych si vytvořil třeba sloupec NOVINKY do kterého bych nechal vypsat všechny ty věty to znamená, že bych měl takovej primitivní formulář na přidání novinek. Jak už jsem řek, s php nemam zkušenosti a proto sem píšu o radu. pokud by měl někdo lepší zkušenosti s tim jak si vytvořit takovýto formulář na přidání novinek tak bych vaši zkušenost uvítal. doufám že jsem psal smysluplné věci :)) |
||
| panther Profil |
#2 · Zasláno: 5. 10. 2010, 23:59:21 · Upravil/a: panther
danone:
- místo <? používej <?php - pro zápis do souborů slouží funkce file_put_contents(), pro tahání dat file_get_contents() - $jmeno = $_POST['jmeno']; proměnná jmeno je zbytečná, dá se pracovat i s $_POST['jmeno']. Vstupy nemáš ošetřené, přidal bych htmlspecialchars() Případně, kromě souborů se dají jako uložiště používat databáze (a jsou lepší pro tento účel), třeba se k nim časem dostaneš. |
||
| danone Profil |
#3 · Zasláno: 6. 10. 2010, 00:01:06
database používám ale jen kddyž používám pokročilé redakční systémy mmentálně používám KCMS ale chci se naučit nezávisle tvořit webové stránky... a to mi přijde zbytečné používat databáse když je to jen v primitivním stádiu .)) .. mimochodem díky za radu zkusim se na to mrknout.
|
||
|
Časová prodleva: 16 let
|
|||
0