Autor Zpráva
Damiana
Zdravim potrebuju se zeptat na presmerovani 301.

Mam dve domeny, jednu domenu chci presmerovat na druhou pomoci 301 a muj dotaz zni zda budu moci po case tu starou domenu vymazat

Moderátor Davex: Titulek „redirect 301“ nevystihuje podstatu dotazu. Příště zkus prosím vymyslet lepší.
Moderátor Davex: Tvůj projev je špatně srozumitelný, piš prosím s diakritikou.
Davex
Ano, stará doména se může vymazat, ale přesměrování přestane fungovat. To může někdy vadit, pokud mají lidé starý web v záložkách nebo pokud na něj vedou odkazy z jiných webů.
Damiana
Takže musim mít tu starou domenu už navždy? Jde mi hlavně o pagerank, aby se z té staré stránky přenesl na tu novou a pak tu starou doménu zrušil. Podle vás musim tedy mít tu starou doménu a z ní neustále přesměrovávat jinak se žádný pagerank nepřenese?
ninja
Doména stojí kolem 300 Kč/ročně. Pokud zůstane alespoň několik odkazů na původní doménu, vyplatí se vám ji udržovat. Protože získat odkazy jinde bude stát pravděpodobně více.
Davex
Doménu nemusíš mít navždy, ale Pagerank se bude s nějakým útlumem přenášet postupně. Můžeš tomu pomoci tak, že změníš co nejvíce zpětných odkazů na novou doménu a v Google Webmasters Tools oznámíš u domény změnu adresy.
Damiana
Dobre diky
Marek88
Podíval bych se, jak to dělají jinde. Například hlavně u velkých firem jsou staré domény aktivní ještě hodně dloho.
Napadá mě třeba: www.eurotel.cz, www.oskar.cz
Damiana
Rozumim ale mě nadělá problém udržet starou doménu, ale to, že jí mám na free hostingu a kdybych tam chtel porad udrzovat to presmerovani tak tam musim udrzovat i jejich reklamu ktera mi puli pagerank, protoze v podminkach se piše, že musim mít neustále na hlavní stránce jejich reklamu. Proto chci z te stare domeny co nejrychleji prestehovat na novou a te stare se pak zbavit.
ninja
Damiana: Můžete doménu přestěhovat na jiný hosting.

Otázka je jak hodně vám na webu záleží. Jestli moc ne, prostě nechte starou doménu expirovat a je to. Pokud vám na webu záleží, chcete starou doménu udržovat minimálně několik let ještě v provozu, i když to znamená nenulové náklady. Rozhodně te se sám...
Damiana
Věřte mi, že kdyby šlo přestěhovat doménu 3 řádu na placený server, tak bych to udělal, ale www.vcelimed.unas.cz nejde přestěhovat nebo se mýlim?
ninja
Aha, že se jedná o doménu 3. řádu jsem přehlédl. V tom případě nechat bežet "navěky" (dokud nebude služba zrušena).

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0