Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Damiana Profil |
Zdravim potrebuju se zeptat na presmerovani 301.
Mam dve domeny, jednu domenu chci presmerovat na druhou pomoci 301 a muj dotaz zni zda budu moci po case tu starou domenu vymazat Moderátor Davex: Titulek „redirect 301“ nevystihuje podstatu dotazu. Příště zkus prosím vymyslet lepší. Moderátor Davex: Tvůj projev je špatně srozumitelný, piš prosím s diakritikou.
|
||
Davex Profil |
#2 · Zasláno: 22. 11. 2010, 19:27:45
Ano, stará doména se může vymazat, ale přesměrování přestane fungovat. To může někdy vadit, pokud mají lidé starý web v záložkách nebo pokud na něj vedou odkazy z jiných webů.
|
||
Damiana Profil |
#3 · Zasláno: 22. 11. 2010, 20:07:26
Takže musim mít tu starou domenu už navždy? Jde mi hlavně o pagerank, aby se z té staré stránky přenesl na tu novou a pak tu starou doménu zrušil. Podle vás musim tedy mít tu starou doménu a z ní neustále přesměrovávat jinak se žádný pagerank nepřenese?
|
||
ninja Profil |
#4 · Zasláno: 22. 11. 2010, 21:08:55
Doména stojí kolem 300 Kč/ročně. Pokud zůstane alespoň několik odkazů na původní doménu, vyplatí se vám ji udržovat. Protože získat odkazy jinde bude stát pravděpodobně více.
|
||
Davex Profil |
#5 · Zasláno: 22. 11. 2010, 21:09:36
Doménu nemusíš mít navždy, ale Pagerank se bude s nějakým útlumem přenášet postupně. Můžeš tomu pomoci tak, že změníš co nejvíce zpětných odkazů na novou doménu a v Google Webmasters Tools oznámíš u domény změnu adresy.
|
||
Damiana Profil |
#6 · Zasláno: 23. 11. 2010, 10:48:52
Dobre diky
|
||
Marek88 Profil |
#7 · Zasláno: 23. 11. 2010, 11:02:27 · Upravil/a: Marek88
Podíval bych se, jak to dělají jinde. Například hlavně u velkých firem jsou staré domény aktivní ještě hodně dloho.
Napadá mě třeba: www.eurotel.cz, www.oskar.cz |
||
Damiana Profil |
#8 · Zasláno: 23. 11. 2010, 14:16:27
Rozumim ale mě nadělá problém udržet starou doménu, ale to, že jí mám na free hostingu a kdybych tam chtel porad udrzovat to presmerovani tak tam musim udrzovat i jejich reklamu ktera mi puli pagerank, protoze v podminkach se piše, že musim mít neustále na hlavní stránce jejich reklamu. Proto chci z te stare domeny co nejrychleji prestehovat na novou a te stare se pak zbavit.
|
||
ninja Profil |
#9 · Zasláno: 23. 11. 2010, 21:00:38
Damiana: Můžete doménu přestěhovat na jiný hosting.
Otázka je jak hodně vám na webu záleží. Jestli moc ne, prostě nechte starou doménu expirovat a je to. Pokud vám na webu záleží, chcete starou doménu udržovat minimálně několik let ještě v provozu, i když to znamená nenulové náklady. Rozhodně te se sám... |
||
Damiana Profil |
#10 · Zasláno: 23. 11. 2010, 22:06:12
Věřte mi, že kdyby šlo přestěhovat doménu 3 řádu na placený server, tak bych to udělal, ale www.vcelimed.unas.cz nejde přestěhovat nebo se mýlim?
|
||
ninja Profil |
#11 · Zasláno: 24. 11. 2010, 00:09:26
Aha, že se jedná o doménu 3. řádu jsem přehlédl. V tom případě nechat bežet "navěky" (dokud nebude služba zrušena).
|
||
Časová prodleva: 15 let
|
0