| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| robbie Profil * |
#1 · Zasláno: 14. 12. 2010, 09:26:10
Jak docílit stejného vzhledu stránky nebo lze nejak udělat ,aby Mozila věděla, že jeden web je udělaný pro ni a jeden web pro Explorer.
Samozřejmě bych musel dělat vše 2X, že. Problém s mezerou      v Mozile jsem si vše krásně nabackspacoval a ejhle v Exploreru je to nádherně rozjeté, už fakt nemůžu, to je děs. Poradí někdo prosím. |
||
| panther Profil |
#2 · Zasláno: 14. 12. 2010, 09:36:59
robbie:
„v Mozile jsem si vše krásně nabackspacoval“ prosím? „Poradí někdo prosím.“ bez odkazu na web těžko. |
||
| xmark Profil |
#3 · Zasláno: 14. 12. 2010, 09:38:34
Je to hrůza, když řada nbsp nefunguje, co?
Líp to bude fungovat, když to uděláš slušně. Konkrétnější radu nedostaneš, dokud nedáš odkaz na konkrétní stránku. Dělat dva weby je nesmysl. |
||
| _es Profil |
#4 · Zasláno: 14. 12. 2010, 09:48:02
robbie:
„to je děs“ „    “ je naozaj „des“. Správny zápis entity pre medzeru je:
|
||
| robbie Profil * |
#5 · Zasláno: 14. 12. 2010, 09:52:37
http://michelin333.sweb.cz/ jde mi o to menu, když je to v Mozile je to ok, ale v Exploreru se ro rozjede směrem dolů. Děkuju za radu
|
||
| robbie Profil * |
#6 · Zasláno: 14. 12. 2010, 10:43:46
promin, asi sem te nepochopl, kde tam vidis to :
     ????? vždyť to mám oddělene mezerníkem..... |
||
| Chamurappi Profil |
#7 · Zasláno: 14. 12. 2010, 11:00:17
Reaguji na robbieho:
Kolega _es patrně naráží na domněnku, že by entita měla být ukončena středníkem. Není to povinné, ale ve výjimečných případech se vynechaný středník může vymstít. Zkratka v názvu entity neznamená „nabackspacování“ (ačkoliv tleskám originalitě tohoto výkladu :-)), ale „non-breaking space“, tedy nezalomitelná mezera. Backspace je taková ta klávesa nad Enterem, která maže znak předcházející kurzoru.
„jde mi o to menu, když je to v Mozile je to ok“ Jen při výchozí velikosti písma. Chceš-li něco zarovnat doprava, použij spíš float: right.
Děkuji za další stránku, která mi řekne, kolikátého dnes je — když to náhodou zapomenu, rozbijí se mi hodinky, mobil, zobrazení systémového času v počítači a stolní žirafa mi sní hladový kalendář, zajdu na web o masážích a hned budu vědět. Zní to pravděpodobně, že? |
||
| Trejpa Profil |
#8 · Zasláno: 14. 12. 2010, 11:09:14
robbie:
Fuj. Do seznamu <ul> patří jen položka <li>. Nepatří tam nedělitelná mezera &>nbsp;, nepatří tam javascript <script> ani jeho textový výstup. Můžeš to řešit buď plaváním (viz Chamurappi) nebo pomocí pozicování: <div> <div style=float:right> <script>…</script> </div> <ul class="menu cleaning-box" style=width:600px> <li>… <li>… </ul> </div> <div style=position:relative> <ul class="menu cleaning-box"> <li>… <li>… </ul> <div style="position:absolute;top:0px;right:0px;"> <script>…</script> </div> </div> |
||
| _es Profil |
#9 · Zasláno: 14. 12. 2010, 11:10:36
Chamurappi:
„Není to povinné, ale ve výjimečných případech se vynechaný středník může vymstít.“ Niektoré prehliadače niektoré také neprávne entity nespracujú. |
||
| robbie Profil * |
#10 · Zasláno: 14. 12. 2010, 11:16:52
Děkuju moc za rady a i za kritiku, i ta je potřebná. To s tím datem,byla jen taková zkouška Javascriptu, samozřejmě, že profíci dělaj stránky uplně na jiné urovni, ale děkuji.
|
||
| margin Profil * |
#11 · Zasláno: 14. 12. 2010, 17:32:05
_es:
„Niektoré prehliadače niektoré také neprávne entity nespracujú.“ Například? Akorát, že spousta prohlížečů se chová podle specifikace, viz příklad: <p>Lolem          <b>ipsum</b></p> Rozhodně nemíním propagovat odsazení sledem mezer, považuji to za chybu. robbie: Na ceník použij tabulku, jsou to přece tabulková data. |
||
| _es Profil |
#12 · Zasláno: 14. 12. 2010, 18:14:03
|
||
| margin Profil * |
#13 · Zasláno: 14. 12. 2010, 22:24:34
_es:
Díky za odkaz, koukám, že to s vynecháním středníků za entitami není jednoduché. Naštěstí se středníkem nedá nic pokazit, proto ho za entitu raději vždy píšu. |
||
|
Časová prodleva: 16 let
|
|||
0