Autor Zpráva
Vondra
Profil *
Ahoj. Pokusím se nanést problém.
Pomocí FP2003 jsem vytvořil web na svém PC a publikoval (ic.cz). Vše se zobrazuje tak jak má. Pak se stala nemilá věc, přišel jsem o soubory na svém PC. Předpokládal jsem, že bude po problému , když zpět soubory nahraji z ftp na svůj PC. To se samozřejmě povedlo, ale web se mi v PC už nezobrazuje tak jak má, chybí např. "téma" nebo svislý panel odkazů. Stažení webu z ftp na pc jsem se pokoušel jak pomocí FP tak i TotalCommandera, ale bohužel. Ve FP jsem použil publikování "ze vzdáleného na místní". Něco dělám špatně.

Děkuji za případnou pomoc.
Petr ZZZ
Profil
To zní, jako kdybys zapomněl zkopírovat nějaký soubor, nebo jako bys něco zkopíroval do jiné složky než kam to patří, nebo jako bys to uložil pod jiným jménem (např. styly[1].css místo styly.css). Buď si zkontroluj vyjmenované možné chyby, nebo si zkus dát web do oblíbených a zatrhnout přitom volbu offline, s potřebnou hloubkou odkazů; mělo by se tě to ptát i na složku, ve které to chceš celé offline mít (jestli se v tom chceš vyznat, udělej si na to extra složku, ve které nebude nic jiného). Hloubka odkazů je omezená (v mém prohlížeči je to maximálně 3), tak by bylo dobré ukládat stránku, ze které se maximálně na tři kliknutí dostaneš kamkoli na tvém webu. Máš-li na webu externí odkazy, uloží se ti taky, včetně těch stránek, kam odkazují.
Vondra
Profil *
Tak jsem pokročil. Kouknul jsem na html kód stránky a už vidím, že mi FP nechce akceptovat určité řádky kódu, které tam nakopíruji z originálu na serveru.

Jak jsem již psal, kopíroval jsem index.htm jak pomocí FP nebo commandru. Pak jsem kopíroval i ručně, tzn.
1. otevřel jsem si orig. kód web stránky, dal ctrl+a, ctrl+c
2. otevřel jsem si ve FP index.htm, otevřel jeho kód, vše smazal a dal ctrl+v
3. zkontroloval obsah, opravdu to ladilo, jak orig. tak kopie
4. ale jak jsem dal ve FP "uložit" tak FP nevím proč právě ty řádky kódu, kde je např. svíslý sloupec odkazů, svévolněvymazal

Vím že tohle stojí čas, že bych měl naťukaný stránky nově dvakrát, ale chci tomu přijít na kloub.
Kdyby bylo třeba, vložím sem obrázek jak kódu.
Petr ZZZ
Profil
Vondra:
ale jak jsem dal ve FP "uložit" tak FP nevím proč právě ty řádky kódu, kde je např. svislý sloupec odkazů, svévolně vymazal

Podotýkám, že Frontpage neznám, ale nemáš to třeba dělané v rámech nebo jinak skládané z kousků, např. přes include? (Jen poznámka: rámy se dnes už nedoporučují, include se ale běžně používá; includovaný soubor samozřejmě musí existovat.)

Jestli chceš, přesunu vlákno do kategorie Software na tvorbu webu; třeba si ho tam všimne někdo, kdo má s FP zkušenost.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: