Autor Zpráva
Robbie
Profil *
Chtěl jsem se optat, jak mám nazvat nebo jak vytvořit podstránky webu, chápu to dobře, že pokud se všechny třeba tvoří v notepadu, každá stránka má koncovku .htm nebo html ? Hlavní strána se vždycky jemnuje index.html?
panther
Robbie:
každá stránka má koncovku .htm nebo html ?
pokud začínáš, pak ano, dalo by se to tak zjednodušeně říct.

Hlavní strána se vždycky jemnuje index.html?
ano.
Webotikon
Robbie:
každá stránka má koncovku .htm nebo html ?
Pokiaľ pri tvorbe použiješ napr. len (X)HTML, CSS, JavaScript, tak ti postačí prípona .html alebo .htm, pokiaľ použiješ aj PHP, tak .php... Všetko záleží na tom, v akom programovacom jazyku budeš web tvoriť.

panther:
„Hlavní strána se vždycky jemnuje index.html?“
ano.
Nemusí. V .htaccess môžeš pomocou DirectoryIndex nastaviť aj súbor s iným názvom ako "hlavnú stránku".
xmark
Webotikon:
V .htaccess môžeš pomocou DirectoryIndex nastaviť aj súbor s iným názvom ako "hlavnú stránku".

Užitečná rada pro každého začátečníka.
Robbie
Profil *
děkuju za odpovědi.
Trejpa
Robbie:
Chtěl jsem se optat, jak mám nazvat nebo jak vytvořit podstránky webu
Ostatní stránky vytvoříš úplně stejně jako tu úvodní. Všechny společné části (menu, název, logo) do nich budeš muset napsat znova (později si to třeba zautomatizuješ pomocí PHP).

Jako název stránky můžeš použít cokoliv s příponou .html nebo .htm. Přesto je vhodné se držet při zemi a používat jen stránky se znaky malé anglické abecedy, pomlčku a číslice. Pro lidi je vhodné volit nějaké rozumné názvy (page004.html vs. kontakty.html).
panther
Webotikon:
samozřejmě, že nemusí - musíš brát ohledy na to, kdo klade dotaz a jaké má dosavadní znalosti. Jsou-li nulové, je zbytečné zmiňovat se o htaccessu, o tom, že místo 10 souborů lze použít 1 soubor s databází i o mnoha dalších věcech.

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0