Autor Zpráva
LoWaK-)
Profil *
Dobrý den, s Mysql jsem dnes pracoval poprvé a vůbec netušim zda jsem to udělal dobře nevím zda to takto může být nebo ne, proto bych byl rád kdybyste mi případně poradili co je dobře a co špatně... díky moc.

První soubor
<html>
<body>
<form method="post" action="index2.php">
Nazev databáze<input type="text" autocomplete="off" name="jmeno_databaze">
<input type="submit" value="Vytvořit databázi">
</form>
</body>
</html>


Druhý soubor
<?php
$spojeni = MySQL_Connect("localhost");
$jmeno_databaze = $_Get['jmeno_databaze'];
MySQL_Create_DB($jmeno_databaze, $spojeni ); 
?>


Nevím zda tam mám něco špatně nebo ne ale tak či tak mi to nefunguje...
Keeehi
Profil
$jmeno_databaze = $_GET['jmeno_databaze'];
LoWaK-)
Profil *
á :).. opraveno.. a přesto vytvoření databáze nefunguje :(
panther
Profil
LoWaK-):
formulář odesíláš metodou post, proto odeslané hodnoty nebudou v $_GET, ale v $_POST.
LoWaK-)
Profil *
:) díky.. taky opraveno ale stále se databáz nevytvoří.
Keeehi
Profil
<?php
$spojeni = mysql_connect('localhost', 'uzivatel', 'heslo');
$jmeno_databaze = $_POST['jmeno_databaze'];
MySQL_Create_DB($jmeno_databaze, $spojeni ); 
?>
změň si uzivatel a heslo
LoWaK-)
Profil *
Předpokládám, že když to mám na localserveru kde není nastavené heslo tak heslo můžu vynechat.., ale přesto se databáze nevytvořila... nevím proč..:(
LoWaK-)
Profil *
takže teď to u mě vypadá asi takto:

První soubor

<html>
<body>
<form method="POST" action="index2.php">
Nazev databáze<input type="text" autocomplete="off" name="jmeno_databaze">
<input type="submit" value="Vytvořit databázi">
</form>
</body>
</html>


Druhý soubor

<?php
$spojeni = MySQL_Connect('localhost', 'root');
$jmeno_databaze = $_POST['jmeno_databaze'];
MySQL_Create_DB($jmeno_databaze, $spojeni ); 
?>
Keeehi
Profil
A vytvořit databázi normálním dotazem jde?
<?php
$spojeni = MySQL_Connect('localhost', 'root');
mysql_query("CREATE DATABASE ".$_POST['jmeno_databaze']);
?>
LoWaK-)
Profil *
Aha tak to je jasný.. nejde.. ale vůbec netušim čím to je... kdyžtak tady obrázek tý chyby..http://leteckaposta.cz/218027206 a jen tak mimochodem jaky je rozdil mezi tim co tam mam ja MySQL_Create_DB(...)
a tím mysqlquery("CREARE DATABASE".........)
panther
Profil
LoWaK-):
přidej si tam ještě podmínku.

<?php
if (!empty($_POST['jmeno_databeze'])) {
  $spojeni = …
  …
}
?>
LoWaK-)
Profil *
Můžu se zeptat jaký to má význam?
LoWaK-)
Profil *
Nemělo by to být

<?php
if (!empty($_POST['jmeno_databeze'])) {
  $jmeno_databaze = databaze
}
?>


?.. jen se ptám protože jsem nepochopil co to má dělat.
LoWaK-)
Profil *
LoWaK-):
 $jmeno_databaze = [/b]"databaze"[b]

Omyl :))
LoWaK-)
Profil *
Prostě mi to né a né fungovat .. nemáte někdo zkušenost s EasyPHP? :((
xmark
Profil
LoWaK-):
Dobrý den, s Mysql jsem dnes pracoval poprvé

Jestli s databází pracuješ poprvé, nezdá se mi, že to co bys opravdu chtěl, je dynamické vytváření databází. Zkus popsat, čeho chceš dosáhnout.
panther
Profil
LoWaK-):
veškeré PHP, které tu máš, bude v té podmínce. Jestli nechápeš, proč tam ta podmínka je (a co znamená), začni studovat od začátků. Tohle nemá smysl.
LoWaK-)
Profil *
xmark:
Jelikož pracuji s tou databází poprvé chci si kruček pokručku vyzkoušet jak to všechno vlastně funguje chci jen docílet vytvoření databáze toť vše

panther:
Já jen co jsem pohopil z té podmínky

<?php
if (!empty($_POST['jmeno_databeze'])) {
  $spojeni = …
  …
}
?>


Pokud není vyplněno Jmeno databáze spojeni = ... ale přesně nechápu k čemu by mi to mělo být?... jestli jsem t pochopil špatně prosím poučte mě, budu jedině rád :) jde jen o to že mě hlavně trápí t proč nejde ta databáze.
Keeehi
Profil
LoWaK-):
Pokud není vyplněno Jmeno databáze
Špatně. Správně je - pokud není prázdná proměnná $_POST['jmeno_databeze'], neboli pokud je něco v $_POST['jmeno_databeze'].
panther
Profil
LoWaK-):
snažíš se vytvořit prázdnou databázi, v době před odesláním formulářem. Vrať se k začátkům PHP, tohle opravdu nikam nevede - a učit se PHP odprostřed taky není šťastné. Pominu-li to, že tvořit databáze tímto způsobem je nesmysl (v drtivé většině případů). Uživatel by měl tvořit jen řádky již existujících tabulek, nic jiného nepotřebuje (většinou).
LoWaK-)
Profil *
Abych pravdu řek tak jsem nepochopil to ... "v dově před odesláním formuláře"... databáze se má vytvořit až po odeslání formuláře a její jméno bude uvedeno v tom frmuláři... prosím jen mi poraďte jak to uděat aby mi to fungovalo nic víc nežádám.
LoWaK-)
Profil *
Už jsem to vyřešil, ale díky za snahu všem.
lordfrikk
Profil
LoWaK-):
Abych pravdu řek tak jsem nepochopil to ... "v dově před odesláním formuláře"... databáze se má vytvořit až po odeslání formuláře a její jméno bude uvedeno v tom frmuláři...

Právě proto ta podmínka, co zde napsal panther. Pokud ji tam nebudeš mít, tak se spustí ta část skriptu, která vytváří databázi a jelikož je to před odesláním formuláře, tak nebude existovat proměnná s jménem té databáze a tudíž se nic nevytvoří.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: