Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
koreň Profil * |
#1 · Zasláno: 14. 1. 2011, 12:38:17
Dobrý deň,
som začiatočník. Vytvoril som si stranku zadarmo na webe, kde mozem pridavat aj svoj obsah. Kedze sa chcem tomu venovat serioznejsie, zakupil som si domenu a webhosting ale u inej spolocnosti. Teraz by som ten free projekt chcel previest prave na moj plateny hosting ale neviem ako. Budem po preneseni aj nadalej moc pridavat obsah a aktualizovat ho? Ak by to bolo komplikovane, tak by som zvolil este jednu moznost. Pocul som ze sa moze sablona stiahnut zadarmo a preniest na moj plateny hosting. Problem je, ze neviem ako. Sablonu som stiahol v zip subore, rozbalil subory do priecinka. Staci, ked cez total comander nahram vsetky tieto rozbalene subory do www root na mojom serveri? Lebo oni chcu odo mna aby to bol spustaci indexovy subor a ja neviem, co to vlastne je... Diky. |
||
xmark Profil |
#2 · Zasláno: 14. 1. 2011, 12:49:00
Jestli máš ten web vytvořen v nějakém jejich vlastním systému, tak nebude jednoduché ho ani přenést, natož naprogramovat jeho funkčnost. Zkus ukázat, o jaký web jde, nebo aspoň kde to běží.
„Sablonu som stiahol v zip subore, rozbalil subory do priecinka. Staci, ked cez total comander nahram vsetky tieto rozbalene subory do www root na mojom serveri?“ Nestačí. |
||
koreň Profil * |
#3 · Zasláno: 14. 1. 2011, 13:49:12
no projekt som vytvoril na webnode.sk a webhosting a domenu mam u najweb.sk
a co s tou sablonou? Keby som stiahol nejaku free sablonu a nahral ju do adresara www root, mozem pridavat a upravovat obsah na mojom platenom webhostingu? |
||
koreň Profil * |
#4 · Zasláno: 14. 1. 2011, 13:57:03
OK, nestaci... Tak co mam este k tomu urobit aby to stacilo?
|
||
Davex Profil |
#5 · Zasláno: 14. 1. 2011, 20:09:05
koreň:
„Vytvoril som si stranku zadarmo na webe, kde mozem pridavat aj svoj obsah. Kedze sa chcem tomu venovat serioznejsie, zakupil som si domenu a webhosting ale u inej spolocnosti.“ V placené variantě by mělo být možné, nasměrovat zakoupenou doménu na web u Webnode. „Tak co mam este k tomu urobit aby to stacilo?“ Pro úpravu obsahu je ještě potřeba nějaký redakční systém (CMS). Samotná šablona je jen polotovar vzhledu stránek, který nic dělat nebude. Piš prosím s diakritikou. |
||
koreň Profil * |
#6 · Zasláno: 14. 1. 2011, 23:15:13
dobre... no už som si cez ftp klienta nainštaloval redakčný systém wordpress, ako očakával som trochu viac, ale veď dobre... počujte, dala by sa tam dohodiť vlastná šablóna? Problém je ten, že tu šablónu som si stiahol z webnode a nebere mi ju... Dala by sa nejako naformátovať pre wordpress? Inak ten redakcny ma štve ešte v tom, že keď chcem nahrať vlastné obrázky alebo fotografie vyhlási chybové hlásenie:
Nie je možné vytvoriť priečink /domains1/do2499300/public/www_root/wp-content/uploads. Je jeho rodičovský priečinok zapisovateľný pre server? Ako si teda mam nahravat vlastne obrazky, fotky a videa, ked to nejde? Skusal som zmenit i prava adresara wp-content na 755, ale vyriešil som tym velke... ved viete co... Alebo si mam vytvorit v adresari www root nejaky vlastny priecinok a tam si nasypem obrazky a ostatne veci? |
||
koreň Profil * |
#7 · Zasláno: 14. 1. 2011, 23:17:17
Davex:
Ale aj webhosting najwebu by sa mi presunul spolu s domenou? alebo by som si musel zakupit webhost u webnode a ten z najwebu by mi bol nanic? |
||
Davex Profil |
#8 · Zasláno: 15. 1. 2011, 11:57:32
koreň:
„Problém je ten, že tu šablónu som si stiahol z webnode a nebere mi ju… Dala by sa nejako naformátovať pre wordpress?“ V podstatě jde všechno, ale jsou pro to potřeba znalosti HTML, CSS a šablon pro Wordpress. „Nie je možné vytvoriť priečink /domains1/do2499300/public/www_root/wp-content/uploads. Je jeho rodičovský priečinok zapisovateľný pre server?“ Při instalaci Wordpressu je nutné postupovat podle instalačního návodu. Nejlepší je vytvořit adresář uploads přes FTP ručně a nastavit mu práva 0777. „Alebo si mam vytvorit v adresari www root nejaky vlastny priecinok a tam si nasypem obrazky a ostatne veci?“ V podstatě je to také možné, ale správu souborů bude nutné provádět nezávisle na Wordpressu - tzn. nahrávat je pomocí FTP. „Ale aj webhosting najwebu by sa mi presunul spolu s domenou?“ Doména a webhosting jsou dvě na sobě nezávislé části. Doména je jen jméno, které ukazuje na nějaký webhosting a oboje může být někde jinde. Webnode poskytuje službu provozování redakčního systému na vlastním hostingu, který na jiný webhosting přesunout nejde. |
||
Časová prodleva: 14 let
|
0