Autor Zpráva
l.lenek
Profil *
Zdravím, nějak mi nefunguje přihlášení do diskuze, tak píšu jako anonym :(

Tvořím weby a na locale používám již léta wampserver naprosto bez problémů - tedy do dneška. Nejde mi spustit. Hlásí mi to tuto hlášku:

The configuration file contains a syntax error on line 0:
[EParseError] No trz icon was spacified. Please assign a traz icon one of the TrazIcon* directives in the [Config] section

Prosim vás, poradíte mi co mám dělat? Děkuji. l.lenek
l.lenek
Profil *
Prosím vás - fakt jsem bezradná, potřebuji pracovat a stojím na místě. Poraďte... pls.
NejakyTom
Profil
Neco tomu programu chybi, butto nejak doplnit chybejici (tedy nenastavene) ikony a nebo preinstalovat wampa.
l.lenek
Profil *
Když wampa přeinstaluji - co se stane s databází? Já se k ní nemůžu (neumím bez spuštění wampserveru) dostat. Co když se mi smažou tabulky všech webů?
NejakyTom
Profil
Zalohuj slozku "data", priklad cesty: "C:\wamp\bin\mysql\mysql5.1.53\data"
a samozrejme "www", priklad cesty: "C:\wamp\www".

Preinstalaci (ne odinstalaci a nasledovanou instalaci) se data vetsinou nemazou (ale zaloha je jistota - doporucuji udelat).
Obnova: prekopirovani obsahu slozek do noveho wampa. Nejlepsi by bylo pouzit stejne verze mysql tedy nejlepe celeho wampu.
l.lenek
Profil *
Bohužel to nepomohlo, zřejmě to bude tím, že nemůžu najít stejnou verzi wampu. Při instalaci mi to hlásí, že mám verzi na PC odinstalovat. Tak teď fakt už nevím, co dělat. Co kdybych to odinstalovala a ty zálohy nahrála do nového wampu? Nevíš, co by se pls s tím stalo? Díky
l.lenek
Profil *
Zkusila jsem teď nainstalovat tu nejnovější verzy wampu, bohužel při spuštění okamžitě spadne.
NejakyTom
Profil
Ja uz to delal nekolikrat a nestalo se vubec nic a fungovalo to normalne. Ale je moznost ze neco bude blbnout.
Podle me po odinstalaci data zustanou (odinstalator uzivatelska data vetsinou nechava tak podle toho usuzuji) ale zalohu udelat na 100% to je jasne, kdyby data nezustala tak postupovat dale:

1. Vytvorit zalohu slozky "www" a "data" - respektive to uz asi mate.
2. Odinstalovat stavajici WAMP (a overit zda existuje slozka C:\wamp (popripade vase zvolena kde je nainstalovan WAMP a v pripade existence slozku normalne smazat) a nainstalovat novy WAMP.
3. Nakopirovat slozku "data"". Do WAMPa (samozrejme do slozek kam to patri viz predchozi prispevek).
4. Spustit WAMPa a zazalohovat databazi pomoci nejakeho mysql klienta pomoci SQL "dumpu" (napriklad PhpMyAdmin).
5. Zopakovat prvni krok.
6. Nakopirovat slozku "www" do WAMPa.
7. Nahrat do databaze zalohu z *.sql souboru.

Tohle je sice dost slozitej postup ale je jistota ze vse bude pracovat tak jak ma a nebude nikde chyba.
NejakyTom
Profil
l.lenek:
Zkusila jsem teď nainstalovat tu nejnovější verzy wampu, bohužel při spuštění okamžitě spadne.
Co presneji spadne? Cely WAMP a nebo jen Apache / Mysql server?

Zkus postupovat podle navodu nahore ten by to mel vyresit.
l.lenek
Profil *
NejakyTome, děkuji ti moc za pomoc. Tvůj postup pomohl. Díky :)
NejakyMichal
Profil *
Ahoj, mám také problém s "rozchozením" wampserveru na locale. OS Vista 32.
Stáhl jsem si WampServer Version 2.0, instalace proběhla ok, hodnoty nastavení při instalaci jsem nechal default.
Podle Odkaz jsem pochopil, že již nemusím nic nastavovat. V system tray kliknu na ikonu a vyberu "zapnout všechny služby". Při najetí myší na system tray se zobrazí zpráva WAMPSERVER - server Online. Poté jsem do prohlížeče zadal localhost a místo konfigurační stránky mi to vypsalo
Unable to establish connection to MySQL
1045 : Access denied for user 'ODBC'@'localhost' (using password: NO)


Když otevřu adresář www, kde se nachází původní index.php tak se zobrazí milá šílenost (předpokládám že to je původně ta konfigurační stránka, podle designu):

// Arno Esterhuizen // et Romain Bourdon // // icônes par Mark James //chemin jusqu'au fichier de conf de WampServer $wampConfFile = '../wampmanager.conf'; //chemin jusqu'aux fichiers alias $aliasDir = '../alias/'; // on charge le fichier de conf locale if (!is_file($wampConfFile)) die ('Unable to open WampServer\'s config file, please change path in index.php file'); //require $wampConfFile; $fp = fopen($wampConfFile,'r'); $wampConfFileContents = fread ($fp, filesize ($wampConfFile)); fclose ($fp); //on récpčres les versions des applis preg_match('|phpVersion = (.*)\n|',$wampConfFileContents,$result); $phpVersion = str_replace('"','',$result[1]); preg_match('|apacheVersion = (.*)\n|',$wampConfFileContents,$result); $apacheVersion = str_replace('"','',$result[1]); preg_match('|mysqlVersion = (.*)\n|',$wampConfFileContents,$result); $mysqlVersion = str_replace('"','',$result[1]); preg_match('|wampserverVersion = (.*)\n|',$wampConfFileContents,$result); $wampserverVersion = str_replace('"','',$result[1]); // repertoires ŕ ignorer dans les projets $projectsListIgnore = array ('.','..'); // textes $langues = array( 'en' => array( 'langue' => 'English', 'autreLangue' => 'Version Française', 'autreLangueLien' => 'fr', 'titreHtml' => 'WAMPSERVER Homepage', 'titreConf' => 'Server Configuration', 'versa' => 'Apache Version :', 'versp' => 'PHP Version :', 'versm' => 'MySQL Version :', 'phpExt' => 'Loaded Extensions : ', 'titrePage' => 'Tools', 'txtProjet' => 'Your Projects', 'txtNoProjet' => 'No projects yet.
To create a new one, just create a directory in \'www\'.', 'txtAlias' => 'Your Aliases', 'txtNoAlias' => 'No Alias yet.
To create a new one, use the WAMPSERVER menu.', 'faq' => 'http://www.en.wampserver.com/faq.php' ), 'fr' => array( 'langue' => 'Français', 'autreLangue' => 'English Version', 'autreLangueLien' => 'en', 'titreHtml' => 'Accueil WAMPSERVER', 'titreConf' => 'Configuration Serveur', 'versa' => 'Version de Apache:', 'versp' => 'Version de PHP:', 'versm' => 'Version de MySQL:', 'phpExt' => 'Extensions Chargées: ', 'titrePage' => 'Outils', 'txtProjet' => 'Vos Projets', 'txtNoProjet' => 'Aucun projet.
Pour en ajouter un nouveau, créez simplement un répertoire dans \'www\'.', 'txtAlias' => 'Vos Alias', 'txtNoAlias' => 'Aucun alias.
# Pour en ajouter un nouveau, utilisez le menu de WAMPSERVER.', 'faq' => 'http://www.wampserver.com/faq.php' ) ); // images $pngFolder = <<< EOFILE 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 EOFILE; //affichage du phpinfo if (isset($_GET['phpinfo'])) { phpinfo(); exit(); } //affichage des images if (isset($_GET['img'])) { switch ($_GET['img']) { case 'pngFolder' : header("Content-type: image/png"); echo base64_decode($pngFolder); exit(); case 'pngFolderGo' : header("Content-type: image/png"); echo base64_decode($pngFolderGo); exit(); case 'gifLogo' : header("Content-type: image/gif"); echo base64_decode($gifLogo); exit(); case 'pngPlugin' : header("Content-type: image/png"); echo base64_decode($pngPlugin); exit(); case 'pngWrench' : header("Content-type: image/png"); echo base64_decode($pngWrench); exit(); case 'favicon' : header("Content-type: image/x-icon"); echo base64_decode($favicon); exit(); } } // Définition de la langue et des textes if (isset ($_GET['lang'])) { $langue = $_GET['lang']; } elseif (isset ($_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE']) AND preg_match("/^fr/", $_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'])) { $langue = 'fr'; } else { $langue = 'en'; } //initialisation $aliasContents = ''; // recuperation des alias if (is_dir($aliasDir)) { $handle=opendir($aliasDir); while ($file = readdir($handle)) { if (is_file($aliasDir.$file) && strstr($file, '.conf')) { $msg = ''; $aliasContents .= ''.str_replace('.conf','',$file).'
# '; } } closedir($handle); } if (!isset($aliasContents)) $aliasContents = $langues[$langue]['txtNoAlias']; // recuperation des projets $handle=opendir("."); $projectContents = ''; while ($file = readdir($handle)) { if (is_dir($file) && !in_array($file,$projectsListIgnore)) { $projectContents .= ''.$file.'
# '; } } closedir($handle); if (!isset($projectContents)) $projectContents = $langues[$langue]['txtNoProjet']; //initialisation $phpExtContents = ''; // recuperation des extensions PHP $loaded_extensions = get_loaded_extensions(); foreach ($loaded_extensions as $extension) $phpExtContents .= "${extension}
"; $pageContents = <<< EOPAGE
WAMP

    * PHP 5
    * Apache 2
    * MySQL 5

    * Version ${wampserverVersion}
    * {$langues[$langue]['autreLangue']}

{$langues[$langue]['titreConf']}

{$langues[$langue]['versa']}
    ${apacheVersion}  
{$langues[$langue]['versp']}
    ${phpVersion}  
{$langues[$langue]['phpExt']}

          ${phpExtContents} 

{$langues[$langue]['versm']}
    ${mysqlVersion}  

{$langues[$langue]['titrePage']}

    * phpinfo()
    * phpmyadmin
    * sqlitemanager

{$langues[$langue]['txtProjet']}

      $projectContents 

{$langues[$langue]['txtAlias']}

      ${aliasContents} 


Výpis výše je nekompletní, zkrácený.

S těmito local servery jsem začátečník, local jsem nikdy před tím nějak nepotřeboval (vývoj přímo na vzdáleném serveru), ale teď by se mi hodil. Děkuji za Vaše nápady, rady a čas!

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0