Autor Zpráva
piskvor
Profil *
Zdravim, mam stranky v html 4.01 a nerozmeroval jsem sirku stranky, aby se to pri zmene rozliseni kazdemu predelalo na jeho sirku stranky a nmusel jezdit dilnim jezdcem pripadne nemel napravo moc volnyho mista. Jenze ja pouzivam 800/600 a jak jsem zjistil, tak se na stranky koukli i lidi s rozlisenim 1280/xxx i vetsim a to uz pak fakt vypada blbe, kdyz se roztahne hlavicka, ale textu uz je zase na to malo. Jde mi o to, zda jde nastavit maximalni sirka, na kterou to nechat roztahovat, jinak aby se to mohlo v urcitych mezich preskupovat. Dik
peta
Profil *
piskvor
Ano, jde to. Neptas se jak, takze cau? :)))

Obalis to divem, kteremu das width. nebo das width do body nebo html (CSS).
Jinak vubec nechapu ten popis. Dej odkaz na stranku a co ti na ni vadi...
Taky mam 800x600, ale umim dat ve FF ctrl- - - (3x zmensit pismo)
Petra
peta: Když obalíš stránku s divem, kterému dáš width, tak způsobíš akorát to, že všichni, kdo nemají prohlížeč s maximálním rozlišením (piskvor bude chtít, aby se nenatahovalo třeba od 1200px) budou mít dolní posuvník, což asi určitě není záměr.

piskvor: standartně pomocí max-width pro ten obalovací div, pro IE pak třeba pomocí expressions
Timy
piskvor
Max-width

peta
jak říká Petra, to by si spíš ublížil než pomohl
piskvor
Profil *
piskvor
Max-width

Tak ja to zkusil zadat hned do body:
.
.
font-family: "Times New Roman";serif;Arial;Verdana;Helvetica;
max-width: 780px;
_width: expression(document.body.clientWidth > 480? "780px" : "auto" );
}

Takhle to skutecne funguje...v Mozille, ale IE6 mi to zobrazi normalne roztazeny pres celou obrazovku. V tom popisu max-width - jak je odkaz vyse- tam mluvi o nejistem chovani v exploreru, ale tohle to pry melo resit, ... nevim jestli delam jeste nekde chybu... ale celou stranku zabalit do divu a tomu dat max-width se mi moc nechce, mam jich tam uz dost..
peta
Profil *
piskvor
_width: expression(document.body.clientWidth > 780? "780px" : "auto" );
Tu podminku jsi mel velice zvlastni.
Nejiste chovani vyloucis position:relative;

Petra Timy
Expression je dobra machrovinka, ale je to javascript.
Tady je sirka bez expression a funguje to.
//peter-mlich.wz.cz/x/jvl5b/
Nevidim na tom jediny problem, vy ano?
piskvor
Profil *
Mila Peto, Petra a Timy se mi snazi pomoct s mym problemem, ty mas stranku udelanou jinak, mas tu sirku napevno, kdyz si zvetsim rozliseni, vidim u tebe uskupeni textu porad stejne, ja resim problem, aby se stranka dle rozloseni navsteniku preskupovala na velikost jejich rozliseni, ale aby tam byla max velikost, na kterou se muze roztahnout, tento tag max-width: 780px;
_width: expression(document.body.clientWidth > 480? "780px" : "auto" );
}
jsem opsal z www.jakpsatweb.cz
piskvor
Profil *
Ted mi v jine sekci bylo poradeno abych to zkusil takhle

max-width:1024px;
width:expression(document.body.clientWidth > 1024?"1024px":"auto" );

Ale vysledek je opet stejny Mozilla umi oriznout na maximalni velisto, IE6 to roztahne pres celou stranku.
Plaváček
Nevím, v čem máš problém, ale mě to funguje bez problémů. Princip tkví v tom, že celý obsah stránky obalíš divem s nějakým ID, třeba

<div id="max">... obsah stranky </div> a pro něj ve stylu nastavíš toto:

#max {
max-width:1024px;
width:expression(document.body.clientWidth > 1024?"1024px":"auto" );

}

Mám ověřené, že to funguje (nevím jestli také pro IE ve standardním režimu, ale v quick modu zcela určitě)
piskvor
Profil *
v divu to facha, ja to daval do body, ok a jenom kratkej dotaz bokem, ze muze bejt na strance vic trid class to vim, ale co vic id?
habendorf
Víc id být může, ale každé jiné. Stejné id se může vyskytovat jen jednou, to je právě zásadní rozdíl oproti class.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0