Autor Zpráva
Lajk
Profil *
Zdravím, píšu Vám sem vzteklí, protože nedokážu nainstalovat PHP.. Vždychky když přejmenuji třeb .txt na .PHP naskočí mi tam ikonka stejná jako u XML editoru a nejde to na webu!
Za případnou odpověď či odkaz Vám děkuji
xmark
Profil
1. zapracuj na gramatice
2. opravdu instaluješ php na serveru?
3. kde ti naskakuje ikona? A proč si myslíš, že by měla naskočit jiná?
Bubák
Profil
Lajk:
naskočí mi tam ikonka stejná jako u XML editoru
Ze vzhledu ikonky, až na výjimky, nejde odhalit příčinu problémů.

nejde to na webu
Nejběžnější webový server se jmenuje Apachce.
Lajk
Profil *
xmark:Omlouvám se, ale byl jsem už na nervy.. Takže tady na webu se píše něco o instalaci.. Zkusil jsem to, ale při publikování na web to prostě vyhodí chybu, protože je tam něco blbě.. No.. Zkusím teď nainstalovat easy PHP a uvidím..
Lajk
Profil *
Prosím Vás! Co mám nainstalovat aby to šlo??
Krakatoa
Profil
Zkus vertrigo:
http://vertrigo.sourceforge.net/
A pokud nechceš balíček, ale nainstalovat si komponenty sám, tak se uklidni a postupuj podle nějakého návodu na netu.

Co se týče ikony, ta se k souboru přiřazuje podle programu, který máš nastavený k otevírání souborů s touto příponou, popř. vlastní nastavení v nastavení windows, pokud teda máš windows. Když si nastavíš třeba otevírání souborů PHP pomocí Dreamweaveru, tak si dreamweaver k souborům PHP připojí vlastní ikonku. Ikonka ale nemá vliv na běh PHP scriptu, to je úplně něco jiného.
Lajk
Profil *
Dobře, dobře. Takže když to stáhnu, nebudu s tím už nic muset dělat??
Krakatoa
Profil
Lajk:
Jestli to byla otázka na Vertrigo, tak budeš muset s tím něco dělat: nainstalovat (to jen odklikáš kam se to má nainstalovat atd.) a spustit. A pak pokud možno změníš defaultní heslo do databáze mysql a nastavíš si nastavení komponent (ale to nemusíš, pokud ti bude vyhovovat defaultní nastavení).
Lajk
Profil *
Prosím, přestěhujme se sem budu se ještě na něco ptát, ok??
Davex
Profil
Lajk:
přestěhujme se sem
Tady není seznamovací kancelář. Nejdřív hledej a pokud ti něco nebude jasné, tak se ptej tady. Odpovědi mohou příště pomoci ještě někomu jinému.

Vždychky když přejmenuji třeb .txt na .PHP naskočí mi tam ikonka stejná jako u XML editoru a nejde to na webu!
Takže tady na webu se píše něco o instalaci.. Zkusil jsem to, ale při publikování na web to prostě vyhodí chybu, protože je tam něco blbě..
To jsou úplně dokonalé popisy problémů. Z toho určitě někdo pochopí, co přesně nejde a poradí ti, jak to opravit. Děláš si z nás srandu? Pokud ano, tak to řekni rovnou a téma smažu.
Lajk
Profil *
Jde jen o tu ikonku (už) prostě mám na instalované VertrigoServ ale když nějaký soubour přepíši na koncovku .php vznikne z toho ikonka xml editoru a nejde to otevřít. Já jsem to tam totiž kdysi nastavil že se má u php otevírat soubor v xml.
Davex
Profil
Pokud tím máš na mysli, že je k příponě .php přiřazena špatná aplikace, tak se dá v nastavení Windows změnit asociace. Nemám teď po ruce české windows, ale je to v průzkumníku menu Tools » Folder Options… » File Types.
muflik
Profil *
Lajk: nebo na soubor klikni pravým tlačítkem myši a z nabídky vyber "otevřít v programu", vyber si program (například notepad,notepad2,notepad++,pspad,scite)..

php pro windows: http://windows.php.net/downloads/releases/php-5.3.5-Win32-VC6-x86.zip
apache (webový server): http://websiterra.com/friends/apache//httpd/binaries/win32/httpd-2.2.17-win32-x86-openssl-0.9.8o.msi
ten se pak zapíná a vypíná ve službách (klávesová zkratka win+r, napsat services.msc a enter) pod jménem apache2.2

nebo si můžeš nainstalovat pack pro začátečníky například http://www.easyphp.org/ který obsahuje i mysql, které můžeš spravovat přes phpMyAdmin, služby se zapínají přes ikonky easyPHP a svoje stránky (adresáře) najdeš pod http://localhost/

pokuď to nejde na webu, to znamená, že si se na php soubor odkázal přes prohlížeč, tak ti kompilátor php musí vypsat chybovou hlášku, pokuď php obsahuje chyby. V takovém případě je vhodné chybovou hlášku napsat do vyhledávání třeba na googlu a najít si co to znamená a pokusit se o řešení, případně se zeptat zde na fóru.
V opačném případě máš chybu v používání nebo nastavení webového serveru a je vhodné si projít nějaký návod například starší ale pěkný
http://myego.cz/item/instalace-apache-mysql-a-php-na-windows
nebo
http://www.jakpsatweb.cz/php/easyphp.html

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0