Autor Zpráva
residentcz
Profil
Ahoj mam problem a nikde sem nic nenasel :((
mam formular viz dole... a data se mi vytvori pro flash v tomto formatu v txt souboru

news.txt
&aktivni=ano&poradi=4&datum=21.1.2011&stav=12/15&cas=21:31&text=Ahoj&


Jakym zpusobem dostanu z toho news.txt data zpet do kolonek formulare abych to nemusel opisovat pri kazde uprave?


Diky moc uz jsem bezradny...


HTML

<table> 
<tr> 
<td>Aktivní: (zaškrtnuto)</td> 
<td><input type="checkbox" name="aktivni" value="ano"></td>
</tr> 
<tr> 
<td>Pořadí: (1-5)</td> 
<td>
<select name="poradi">
<option value="1">1</option>
<option value="2">2</option>
<option value="3">3</option>
<option value="4">4</option>
<option value="5">5</option>
</select>
</td>
</tr> 
<tr> 
<td>Datum: (ve formatu 11.11.1111)</td> 
<td><input type="Datum" name="datum" size="10" maxlength="10" value=""></td> 
</tr> 
<tr> 
<td>Čas: (ve formatu 11:11)</td> 
<td><input type="cas" name="cas" size="5" maxlength="5"></td> 
</tr>
<tr>
<td>Stav: (5lidí/obsazeno)</td> 
<td><input type="stav" name="stav" size="10" maxlength="10"></td> 
</tr>
<tr> 
<td>Poznámka:</td> 
<td><textarea name="text" rows="6" cols="38"></textarea></td> 
</tr> 
</table> 


PHP

<?php
$soubor = fopen("./news.txt", "w"); 
$datum = htmlspecialchars($_POST["datum"]);
$cas = htmlspecialchars($_POST["cas"]);
$text = htmlspecialchars($_POST["text"]);
$stav= htmlspecialchars($_POST["stav"]);
$aktivni= htmlspecialchars($_POST["aktivni"]);
$poradi= htmlspecialchars($_POST["poradi"]);




fwrite($soubor, "&");
fwrite($soubor, "aktivni=");
fwrite($soubor,$aktivni);
fwrite($soubor, "&");

fwrite($soubor, "poradi=");
fwrite($soubor,$poradi);
fwrite($soubor, "&");

fwrite($soubor, "datum=");
fwrite($soubor,$datum);
fwrite($soubor, "&");

fwrite($soubor, "stav=");
fwrite($soubor,$stav);
fwrite($soubor, "&");

fwrite($soubor, "cas=");
fwrite($soubor,$cas);
fwrite($soubor, "&");

fwrite($soubor, "text=");
fwrite($soubor, $text ); 
fwrite($soubor, "&");

fclose($soubor);
echo copy("news.txt","../news.txt");
echo "Aktualizováno"


?>
l564
Profil
Promiň ale hrozně mě to štve , nemúžeš ten kód vložit mezi
residentcz
Profil
aha jsem tu novy tak jsem nevede nac to je.... omlouvam se
candiess
Profil
aha, špatně čtu.. tak to newím jak poradit, ale pokusím se vymyslet řešení :)
candiess
Profil
máš to tady, je to funkčí, odzkoušené :)
<?php
$retezec = "&aktivni=ano&poradi=4&datum=21.1.2011&stav=12/15&cas=21:31&text=Ahoj&";

parse_Str($retezec);

echo($aktivni); //vypiše "ano"
echo($poradi); //vypiše "4"
echo($datum); //vypiše "21.1.2011"
echo($stav); //vypiše "12/15"
echo($cas); //vypiše "21:31"
echo($text); //vypiše "Ahoj"
?>

<table> 
<tr> 
<td>Aktivní: (zaškrtnuto)</td> 
<td><input type="checkbox" name="aktivni" <?php if($aktivni=="ano") {
echo "CHECKED";
} ?>
></td>
</tr> 
<tr> 
<td>Pořadí: (1-5)</td> 
<td>
<select name="poradi">
<?php for($i=1;$i<=5;$i++) {
echo "<option ";
if($poradi==$i) {echo " SELECTED ";} 
echo "value='$i'>$i</option>";
} ?>
</select>
</td>
</tr> 
<tr> 
<td>Datum: (ve formatu 11.11.1111)</td> 
<td><input type="Datum" name="datum" size="10" maxlength="10" value="<?php echo $datum; ?>"></td> 
</tr> 
<tr> 
<td>Čas: (ve formatu 11:11)</td> 
<td><input type="cas" name="cas" size="5" maxlength="5" value="<?php echo $cas; ?>"></td> 
</tr>
<tr>
<td>Stav: (5lidí/obsazeno)</td> 
<td><input type="stav" name="stav" size="10" maxlength="10" value="<?php echo $stav; ?>" ></td> 
</tr>
<tr> 
<td>Poznámka:</td> 
<td><textarea name="text" rows="6" cols="38"><?php echo $text; ?></textarea></td> 
</tr> 
</table>
residentcz
Profil
diky je to super fakt tohlem bych nikdy nedal dohromady :) ale mam problemek jak nacist data ze souboru news.txt misto toho
$retezec = "&aktivni=ano&poradi=4&datum=21.1.2011&stav=12/15&cas=21:31&text=Ahoj&";

aby se to zmenlo aoutomaticky jakmile to ulozim:))
diky :)
ja si ale navymyslim co ???
residentcz
Profil
  $adresa=('news.txt');
  $soubor=fopen($adresa, "r"); 
  $retezec=fread($soubor, filesize($adresa));
  fclose($soubor); 


parse_Str($retezec);


uz to mam fakt diky jsem velkym dluznikem candiess :)
residentcz
Profil
ted jsem jeste narazil na jeden problem a to kdyz neni zaskrknuty checkbox tak mi to hodi chybovou hlasku ze neni definovano co to ma udelat :))

<input type="checkbox" name="aktivni" <?php if($aktivni=="ano") {
echo "CHECKED";
} ?>
Kry5
Profil
residentcz:
Já bych to celý nedával do souboru.txt, ale do databáze MySQL. Daleko jednodušej se s tim pak pracuje, ale jak chceš.

Nějak jsem nepochopil ten tvůj poslední problém. Ten kód co si přiložil bude fungovat pouze pokud už máš někde předtim definovanou proměnnou $aktivni. Pokud chceš po zaškrtnutí vypsat CHECKED tak se to bude muset řešit javascriptem.
candiess
Profil
nemáš zač, jsem rád že mohu pomoci :))

BTW:
<input type="checkbox" name="aktivni" <?php if(@$aktivni=="ano") {
echo "CHECKED";
} else echo ""; ?>

snad to bude lepší..:)
candiess
Profil
Pokud to chceš potom znovu ukládat, musíš to hodit do formuláře..
<form action="nějaký skript.php" method="post" name="formular">
//jako obsah bude cela ta tabulka
</form>


a tedka se budou data zpracovávat..

**Nejaky_skript.php**
<?php
if(isset($_GET['formular'])) {

$retezec = "";
$retezec .= "&aktivni="$_POST['aktivni'];
$retezec .= "&poradi="$_POST['poradi'];
$retezec .= "&datum="$_POST['datum'];
$retezec .= "&stav="$_POST['stav'];
$retezec .= "&cas="$_POST['cas'];
$retezec .= "&text="$_POST['text'];

//a ted se $retezec musí zapsat do souboru news.txt, ale v tomhle já už se bohužel neorientuju :D ://
} ?>


Víc ti nepomohu kamaráde, ja se souborama neumím moc pracovat.. :(
residentcz
Profil
Tak jsem to nahral na net a zjistil jsem ze mi to ten soubor nezapisuje na localu pohoda vse funguje ale na netu ne nevite cim to muze byt ?:)

diky
Tori
Profil
residentcz:
Nejspíš špatně nastavená přístupová práva - skript nemůže zapisovat do té složky. (NB: nestačí, když tam můžete zapisovat vy, PHP stroj běží pod jiným uživatelem. Takže nastavit rw pro "ostatní/všichni". Anebo jestli nechcete zpřístupnit celou složku, tak vytvořte ten soubor a jen u něj nastavte rw pro všechny uživatele.)
residentcz
Profil
Diky jsem novacek a tohle jsem nikdy nedelal :) uz to facha

jeste jednou vsem dik

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: