Autor Zpráva
Vallhal
Profil
Dobrý den jsem začátečník a potřebuju nutně poradit.Dám příklad třeba seznam.cz každý kdo ho zapne má ho přez celou obrazovku a nemusí nic potahovat do boku nebo třeba že je to moc vlevo a na pravo nic není.Tak ted řeknu můj problém udělal jsem si stránky na notebooku kde mám 15.6 obrazovku všechno vypadalo dobře.Kámoš má dvě obrazovky 22 tam jsem mu to zapl a má to moc v levo a napravo nic není jen bíle. pak má ješte 17 ale 4:3 a tam zase musí potahovat doboku.Prosím nemáte někdo radu pro mě že by to každá obrazovka měla stejné.Každá rada mi pomůže budu moc rád

Moderátor Petr ZZZ: Titulek „Rozlišení orazovky“ nevystihuje podstatu dotazu, i když je o chlup lepší než původní "Prosím potřebuju pomoct". Příště zkus prosím vymyslet ještě lepší.
David1256
Profil
Vallhal:
Přečti si něco o vycentrování stránky.
Vallhal
Profil
Dík moc lidi už to mám ste fakt cool
Pavel817
Profil *
Tak jsem si nastavil centrování podle návodu. Všude se o tom tady píše, tak ale nechápu proč mi to nefunguje? Poradí mi někdo co mám špatně? Je to na adrese mostdozivota.wz.cz.
David1256
Profil
Pavel817:
Asi jsi to nepochopil správně - zde ti napíšu, jak to udělat.
Celý obsah stránky si obal divem třeba centrovac (nazvi si ho, jak chceš). Ve stylech bude vypadat zápis takto.
#centrovac{
position: relative;
margin:auto;
width:900px;//šířka tvé stránky
text-align:left;
}

A do body přiřaď do stylu tohle.
body {
margin: 0;
padding:0;
text-align: center; 
}
Pavel817
Profil *
Tak to je mi jasný. Takhle mi to centrovat šlo. Jenom jsem myslel, že by mělo stačit když to nastavím takto:

div#main {
	width: 970px;
	background-color: #E8E8E8;
	margin: 0 auto;
}


Pokud stačí do body dát text-align: center; tak je mi to jasný. Díky. Teď už si s tím poradím.
David1256
Profil
Rozhodně musíš mít v divu main position:relative a text-align:left jinak ti to nebude správně fungovat.
panther
Profil
Pavel817:
jsem myslel, že by mělo stačit když to nastavím takto
toto bude fungovat. A to i v IE, bude-li ve standardním vykreslovacím režimu.

David1256:
Rozhodně musíš mít v divu main position:relative
pokud uvnitř něj absolutně nepozicuje, tato deklarace je naprosto zbytečná.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: