Autor Zpráva
vasek
Profil *
Nikdy jsem se tvorbou webu nezabýval, ale nyní mě okolnosti donutily vytvořit nějaké jednoduché stránky. Protože o problematice webu a jeho tvorby vůbec nic nevím, sáhl jsem po aplikaci Kompozer a v ní stránky vytvořil jakž takž k všeobecné spokojenosti. Bohužel, tři dost zásadní problémy mě dělí od absolutní spokojenosti.

1. Stránky se zobrazují v každém prohlížeči jinak. Zkusil jsem Firefox, Aroru, Operu, IE, Google Chrome a vždy je výsledek trochu jiný. Lidově řečeno text je prostě "rozjetý". Nejblíže požadovanému výsledku je Firefox. Může být problém způsobený třeba nevhodným fontem?

2. Místy jsem použil styl písma přerušované (blikací), pokud prohlížím stránky ještě ve složce na PC, je vše OK, po umístění na server však nápis nebliká.

3. Nevím jak jednu ze stránek vytvořit tak, aby byla denně editovatelná (pravděpodobně k tomu budou chtít použít MS Word). Jedná se o jídelní lístek.

Děkuji všem za případnou radu nebo nakopnutí správným směrem.
xmark
Profil
vasek:
1. Stránky se zobrazují v každém prohlížeči jinak.
Z toho si zkus vyvodit, jak dobrý nápad je používat Kompozer.

Může být problém způsobený třeba nevhodným fontem?
Může být způsoben spoustou věcí. Víc ce dozvíš, když sem dáš odkaz na ten vytvořený web.

2. Místy jsem použil styl písma přerušované (blikací)
Blikající text je začátečnická chyba. Až na výjimky nemá blikání na webu co dělat. Proč to tobě nefunguje, ti bez ukázky nikdo neporadí.

3. Nevím jak jednu ze stránek vytvořit tak, aby byla denně editovatelná
Můžeš to editovat tak jako sis vytvořil všechno ostatní (ne moc dobrá varianta), nebo použít Word a jeho export do html (špatná varianta) nebo si tam zapracovat php a udělat formulář, přes který to bude moct editovat i laik, což je správná varianta, ale napoprvé trochu pracnější.
vasek
Profil *
Odkaz na titulní stránku je zde: http://www.abicko.webpark.cz

Oproti tomu, jak by to mělo vypadat, je například v Opeře:

- titulek www.abicko.com menší
- otevírací doba je roztažená na více řádků
- nápis aktuálně nebliká
- logo fotbalového oddílu ABC je výš než by mělo být
xmark
Profil
vasek:
Tam je špatně úplně všechno. Jestli se chceš naučit dělat weby, začni trochu pročítat www.jpw.cz a učit se, jestli ne, dej si tam nějakou vhodnou šablonu, tu najdeš googlem jako css template.

Konkrétně vše, co se tady týká písma, je způsobeno tím, že používáš fonty, které zdaleka ne všichni mají v počítači. Používej něco z tohoto: http://www.dgx.cz/tools/fonts
vasek
Profil *
Děkuji moc, i když mě to nepotěšilo, alespoň vím kudy se ubírat. Dělat weby se učit nechci, jde mi jen o tento jediný, snažíme si tak s kolegy svépomocí zachránit zaměstnání. Zkusím vyměnit ty fonty za standartní MS a uvidíme.
Mohu se ještě zeptat, kde bych třeba našel nějaký návod pro to php a formuláře?
xmark
Profil
vasek:
Když se zamyslím konkrétně nad tím, co potřebuješ, tak by možná bylo lepší neřešit ani tak php nebo fonty, ale opravdu vzít první vhodnou šablonu a udělat to z ní. A jídelní lístek pak editovat přímo z html.
Nebo.. zkus napsat na icq, možná se domluvíme.
vasek
Profil *
Dobře, děkuji moc, zkusím tu šablonu a pokud to nepůjde, ozvu se.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0