Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
davevo Profil |
#1 · Zasláno: 16. 2. 2011, 19:17:05
Dobrý den dělám své první stránky a mám vytvořený formulář a vytvořený *.php ale nefunguje to mohli by jste se podívat do kodu kde mám chybu?
Děkuji moc <div id="obsah"> <h3><font color="#414d66">Kontakty</font></h3> <form action="http://www.davevo.ic.cz/posta.php" method="post"> <strong>Vaše jméno a příjmení:</strong><br/> <input name="predmet" size="25" value=""> <br> <br> <strong>Váš E-mail:</strong><br/> <input name="email" size="25" value=""> <br> <br> <strong>Telefon:</strong><br/> <input name="telefon" size="25" value=""> <br> <br> <strong>Vaše zpráva pro nás:</strong><br/> <textarea name="zprava" cols="75" rows="8"></textarea> <br/> <input type="submit" value="Odeslat"> </form> </div> posta.php <? $predmet = $_POST['predmet']; $email = $_POST['email']; $telefon = $_POST['telefon'].' Číslo:'.$telefon; $zprava = $_POST['zprava']; if ($predmet!="" and $email!="" and $telefon!="" and $zprava!="") { Mail("davevo@seznam.cz", $predmet,$telefon,$zprava, "From: " . $email); echo "<p><strong>Váš e-mail byl úspěšně odeslán</strong></p>"; } else { echo "<p>Váš e-mail se <strong>nepodařilo odeslat</strong> pravděpodobně jste nevyplnili všechny údaje.</p>"; } ?> |
||
Taps Profil |
#2 · Zasláno: 16. 2. 2011, 19:26:45
davevo:
funkce mail má 4 parametry a ty máš 5 <? $predmet = $_POST['predmet']; $email = $_POST['email']; $telefon = $_POST['telefon'].' Číslo:'.$telefon; $zprava = $_POST['zprava'].$telefon; if ($predmet!="" and $email!="" and $telefon!="" and $zprava!="") { Mail("davevo@seznam.cz", $predmet,$zprava, "From: " . $email); echo "<p><strong>Váš e-mail byl úspěšně odeslán</strong></p>"; } else { echo "<p>Váš e-mail se <strong>nepodařilo odeslat</strong> pravděpodobně jste nevyplnili všechny údaje.</p>"; } ?> |
||
davevo Profil |
#3 · Zasláno: 16. 2. 2011, 20:03:40
Taps:
Super už to šlape dík moc ještě mám jeden problém když se ve jménu objeví diakritika tak v příchozím emailu jsou otazníky.To je myslím chyba kodování. Jak toto odstraním? |
||
dan55 Profil |
#4 · Zasláno: 16. 2. 2011, 21:08:47
davevo:
Občas neuškodí hledání! http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread&forum=9&topic=2111#diakritika |
||
davevo Profil |
#5 · Zasláno: 16. 2. 2011, 23:52:55
dan55:
JJ to jsem našel taky a zkošel ale neějak mě to nefunguje vše je v pořádku krom toho jména a příjmení. stránku kontakt.html mám kodovanou takto <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250" /> a v posta.php $head .= "Content-Type: text/html; charset=\"utf-8\"\r\n"; to znefunkčnilo odesílání formuláře na email $predmet = "=?utf-8?B?".base64_encode(autoUTF($predmet))."?="; a toto bylo v bledě modrém |
||
dan55 Profil |
#6 · Zasláno: 17. 2. 2011, 08:22:42
davevo:
Zkopíroval jsi toto?! <?php /* *************** diskuse.jakpsatweb.cz *** PHP FAQ ********************** */ function autoUTF($s) { if (preg_match('#[\x80-\x{1FF}\x{2000}-\x{3FFF}]#u', $s)) // detect UTF-8 { return $s; } elseif (preg_match('#[\x7F-\x9F\xBC]#', $s)) // detect WINDOWS-1250 { return iconv('WINDOWS-1250', 'UTF-8', $s); } else // assume ISO-8859-2 { return iconv('ISO-8859-2', 'UTF-8', $s); } } function cs_mail($to, $predmet, $zprava, $head = "") { $predmet = "=?utf-8?B?".base64_encode(autoUTF($predmet))."?="; $head .= "MIME-Version: 1.0\r\n"; $head .= "Content-Type: text/plain; charset=\"utf-8\"\r\n"; $head .= "Content-Transfer-Encoding: base64\r\n"; $zprava = base64_encode(autoUTF($zprava)); return mail($to, $predmet, $zprava, $head); } /* ********************************************************************** ** */ Pak to zavoláš jako cs_mail("davevo@seznam.cz", $predmet,$zprava, "From: ".$email."\r\n"); |
||
davevo Profil |
#7 · Zasláno: 17. 2. 2011, 09:35:36 · Upravil/a: davevo
dan55:
Už to funguje. Dik moc |
||
Časová prodleva: 14 let
|
0