Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Paja1 Profil |
#1 · Zasláno: 20. 2. 2011, 17:22:19
Zdravím, nemáte někdo náhodou typ na dobrou literaturu na tvorbu WWW stránek pro začátečníky? Jestli tomu dobře rozumím, tak nejdříve to chce umět HTML a až potom se pouštět do PHP? Omlouvám se za stupidní dotazy, to víte, každý jednou začíná... :-)
|
||
Webotikon Profil |
#2 · Zasláno: 20. 2. 2011, 18:02:55
Paja1:
„Jestli tomu dobře rozumím, tak nejdříve to chce umět HTML a až potom se pouštět do PHP?“ Najskôr na nauč HTML, XHTML a CSS a až potom sa začni učiť ďalšie jazyky (JavaScript, PHP...). Inak výborný popis (X)HTML a CSS aj s vysvetlenými príkladmi nájdeš na www.jakpsatweb.cz. |
||
panther Profil |
#3 · Zasláno: 20. 2. 2011, 18:33:34
Webotikon:
XHTML začátečník chtějíc tvořit webové stránky nepotřebuje. Paja1: kódování (HTML / CSS) a programování (PHP, JS a mnoho dalšího) jsou dvě různé věci. Netřeba umět obojí, stačí jedno či druhé. Samozřejmě, ale PHP programátor bez alespoň elementární znalosti HTML je k ničemu. O kodérovi bez znalosti PHP se totéž říci nedá. |
||
Paja1 Profil |
#4 · Zasláno: 20. 2. 2011, 19:47:44
Pánové, děkuji za názory. Inu, co člověk, to názor. Budu si tedy muset rozmyslet, zda stránky, co chci vytvořit, mají být v HTML nebo PH. Připadá mi, že HTML je neporovnatelněkrát jednodušší. Nebo se mýlím? Programování mě nechutná... dobře si pamatuju hodiny v Pascalu, z kterých jsem si odnes akorát tak begin, var, end, modrou obrazovku a středníky.
|
||
margin Profil * |
#5 · Zasláno: 20. 2. 2011, 20:31:05
http://www.30minut.cz/dusan-janovsky-staticke-stranky-jsou-dobrym-zakladem-webovych-vyvojaru/
Takže začít od základů, tvořit v HTML, ale sémanticky. Postupně přidávej CSS, jak rychle, záleží na tobě. Je možné, že PHP nebudeš vůbec potřebovat, nebo ti na dlouhou dobu bude stačí include. |
||
panther Profil |
#6 · Zasláno: 20. 2. 2011, 20:33:43
Paja1:
„Budu si tedy muset rozmyslet, zda stránky, co chci vytvořit, mají být v HTML nebo PH“ asi takhle. Bez HTML web nevytvoříš, bez PHP ano. PHP ti může ulehčit práci a dodat nové možnosti, ale generuje prostý HTML kód. Když nebudeš umět PHP, HTML si napíšeš. To je pak rozdíl mezi statickým (pouze HTML) a dynamickým (HTML a PHP) webem. |
||
Časová prodleva: 15 let
|
0