Autor Zpráva
Ondas132
Profil *
Dobrý den

Vytvářím novou stránku a narazil jsem na 2 problémy:

1, Všechny <div> i velikosti obrázků v menu mám definované né podle pixelů ale podle %.
Celé menu (vytvořené právě z těch obrázků) se zobrazuje ve správné velikosti v IE, FF, O ale pouze Chrome obrázky deformuje.

Př menu:
<a href=""><img src="img/btnGalerie.png" onMouseOver="this.src = 'img/btnGalerieOver.png';" onMouseOut="this.src = 'img/btnGalerie.png';" height="15%" width="15%" /></a>


2, kolem obrázků v menu se v IE zobrazuje modrý obrázek. Zkoušel jsem a {text-decoration:none;} ale bez výsledků.

Děkuji za Váš čas i ochotu
Ondras132
Chamurappi
Profil
Reaguji na Ondase132:
Zmenšování/roztahování obrázků v prohlížeči bývá většinou ošklivé, lepší je držet se pevných rozměrů.

kolem obrázků v menu se v IE zobrazuje modrý obrázek
Spíš rámeček. Neboli border.
Ondas132
Profil *
Chamurappi:

Když jsem si rohlížel zdrojové kódy některých webů, viděl jsem tam, že <div> neměli pevnou délku ale právě ty %. Je to chyba nebo k čemu je to dobré?
panther
Profil
Ondas132:
viděl jsem tam, že <div> neměli pevnou délku ale právě ty %
ano, blok, kterým div je, může mít šířku jakou chce, může se přizpůsobovat rozlišení monitoru, nebo rodiče, z jehož šířky si vezme 15%.

Ale obrázek, který má rozměry např. 100x75px, což je tvůj případ, je nesmysl zapisovat pomocí procent - na různých rozlišením se bude různě natahovat, což není u obrázku správné, bude se deformovat.

Každá jednotka se hodí na něco jiného. Layout můžeš dělat s fixní šířkou (px) nebo ne (%), ale obrázek je obrázek a jeh rozměr je na každém rozlišení stejný. A je daný na pixel.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: