Autor Zpráva
davevo
Profil
Zdravím, potřeboval bych vyřešit problém různého zobrazení v IE7,Opera,Mozilla Firefox. URL: www.olvatrans.cz
Mám 3 divi

1. hlavní (obsah-container) a vněm dva další obsah a leftside
2. obsah
3. leftside

Problem: Potřebuju nastavit aby se obsah zarovnával od vrchu (obsah-container). Při zvětšení výšky leftside se to celé o něco posune dolů. Zkoušel jsem zadávat nějaké pozicování ale nic se neprojevovalo. A druhá otázka proč se to v ruzných prohlížečích zobrazuje trochu jinak IE7 správně u Opery to povyskočí nahoru a u Mozilli Firefox zase dolů.


#obsah-container {
    width: 1011px;
    height: auto;
    background-image: url("pozadi.gif");
    background-repeat: repeat-y;
    background-color: #e3e3e3;
    margin: -190px;
    margin-top: 0px;
}

#obsah {
    text-align: justify;
    background-color: #e3e3e3;
    padding-left: 15px;
    padding-right: 17px;
    padding-top: 1px;
    padding-bottom: 10px;
    margin: 0px;
    width: 750px;
    height: 0 auto;
    margin-left: 215px;
    margin-top: -639px;
    border-left-color: #000000;
    border-left-style: solid;
    border-left-width: 1px;
    border-right-color: #000000;
    border-right-style: solid;
    border-right-width: 1px;
    border-top-color: #000000;
    border-top-style: solid;
    border-top-width: 1px;
    border-bottom-color: #000000;
    border-bottom-style: solid;
    border-bottom-width: 2px;
  }
#leftside {
    text-align: justify;
    background-color: #9dadce;
    padding-left: 15px;
    padding-right: 17px;
    padding-top: 1px;
    padding-bottom: 1px;
    margin-top: 0px;
    width: 165px;
    height: auto;
    background-position: left;
    margin-left: 8px;
    border-left-color: #000000;
    border-left-style: solid;
    border-left-width: 1px;
    border-right-color: #000000;
    border-right-style: solid;
    border-right-width: 1px;
    border-top-color: #000000;
    border-top-style: solid;
    border-top-width: 1px;
    border-bottom-color: #000000;
    border-bottom-style: solid;
    border-bottom-width: 1px;

}
pavuk
Profil
To je špatně, pozicuješ #obsah pomocí marginu... použij float a clear podle zmíněnýho článku, chce to celý poladit atd., vůbec tam jsou věci jako např. #container máš širokej 612px a v něm bloky o souhrnný šířce 920px a spousty dalších podivností
davevo
Profil
Super dík moc to jsem potřeboval ještě jednou dík.
Plaváček
Profil
davevo, pavuk:

Já jenom tak trochu navíc a pro pozdější použití doplním odkaz na skvělý článek, věnující se problému floatování do hloubky (je ale anglicky) http://www.alistapart.com/articles/css-floats-101/

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0