Autor Zpráva
fleury16
Profil
Dobrý den,
chtěl bych vědět jak zobrazím jednotlivý obrázek třeba z pozadí webu z css souboru.
TomasJ
Profil
Klikneš pravým tl. myši na obrázek (u FF) a dáš "Zobrazit obrázek na pozadí", u IE nevím jak to je.
Petr ZZZ
Profil
fleury16:
Někdy lze po kliknutí pravým myšítkem na obrázek vybrat "vlastnosti" a zkopírovat si adresu obrázku. Nejde-li to, můžeš se podívat do CSS a zkopírovat adresu obrázku odtam. Pak už ji jen překopíruješ do adresního řádku prohlížeče. Například:
http://diskuse.jakpsatweb.cz/img/logo.png
Při zkoumání CSS si musíš dávat pozor na cestu k obrázku.
Bubák
Profil
Cituji TomasJ:
u IE nevím jak to je
Ostatní prohlížeče podobnou vychytávku nemají, pokud nepočítám vývojářské nástroje, ale to už je jiná liga.
Chamurappi
Profil
Reaguji na TomaseJ:
u IE nevím jak to je
Tam jde pozadí uložit na disk, zkopírovat do schránky a nastavit jako tapetu (nepochybně velmi často využívaná vlastnost).

V Mozille si také jde zobrazit informace o stránce a tam jsou všechny adresy všech obrázků při ruce.
Bubák
Profil
Chamurappi:
Tam jde pozadí uložit na disk
Možná dělám něco špatně, ale když v IE uložím "Úplnou Webovou stránku" na disk, tak tam obrázky na pozadí nejsou.

V Mozille si také jde zobrazit informace o stránce a tam jsou všechny adresy všech obrázků při ruce.
S výjimkou obrázkových odrážek list-style-image, například tyto obrázkové odrážky na stránce http://dusan.pc-slany.cz/denik.htm
Chamurappi
Profil
Reaguji na Bubáka:
Možná dělám něco špatně
Mluvil jsem o kontextovém menu. V české verzi sedmičky vidím „Uložit pozadí jako“.

S výjimkou obrázkových odrážek list-style-image,
Zajímavá nuance. Takže kdo chce utajit adresu obrázku, nechť ji schová do odrážky :-)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: