Autor Zpráva
maniak
Profil
Zdravim,zacali jsme s kamosem psat web a nakonci jsme k nasi skode zjistili ze nam to komplet funguje jen v GOOGLECHROMU
takze pls pokud by nekdo vedel jak to dopsat tak aby to fungovalo ve vsech prohlizecich pls poradte.Dik maniak

Moderátor Petr ZZZ: Tvůj projev je špatně srozumitelný, piš prosím s diakritikou.
l564
Profil
No hodil by se kód nebo stránka nahraná na webu
maniak
Profil
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
  <meta content="text/html; charset=windows-1250"
 http-equiv="content-type">
  <title>Penzion U Emigranta</title>
  <style>
.Desc_off {display: none}
.Desc_on {display: on}
SPAN {font-weight: bold; color:black ; cursor: hand}
DIV {font-size: normal; margin-left: 20px}
  </style>
  <script language="JavaScript">
<!--
function ShowDescr (Desc)
{
if (Desc.className == "Desc_off")
Desc.className = "Desc_on";
else Desc.className = "Desc_off"
}
function ShowTime(){
// Zjistí se aktuální čas
var D = new Date;
// Z časového údaje se zjistí počet
// hodin, minut a sekund
var H = D.getHours();
var M = D.getMinutes();
var S = D.getSeconds();
// Vytvoří se řetězec obsahující celý čas
// U minut a sekund se přidají případné
// uvozující nuly (pokud jich je méně jak 10)
var StrTime = H + ":" +
(M<10 ? "0"+M : M) + ":" +
(S<10 ? "0"+S : S);
// Nastaví se hodnota formulářového prvku
document.frmClock.btClock.value = StrTime;
// Aktualizace hodin se provede za sekundu
setTimeout ("ShowTime()", 1000);
}
// -->
  </script>
</head>
<body onload="ShowTime();"
 style="color: rgb(0, 0, 0); background-color: rgb(255, 178, 76);"
 alink="#000099" link="#000099" vlink="#990099">
<form name="frmClock"> <br>
  <img style="width: 100%; height: 171px;" alt=""
 src="rect2984.jpg.png"><br>
  <table style="text-align: left; width: 100%; height: 100%;"
 border="0" cellpadding="2" cellspacing="2">
    <tbody>
      <tr>
        <td
 style="width: 10%; text-align: center; vertical-align: top;"
 colspan="1" rowspan="1"><br>
        </td>
        <td style="height: 5%;"></td>
        <td style="width: 5%;"><input name="btClock"
 value="00:00:00" type="reset"></td>
      </tr>
      <tr>
        <td style="text-align: center; vertical-align: top;">
        <a href="onas.html" target="obsah"><img
 style="width: 127px; height: 45px;" alt=""
 src="menu-O%20n%E1s.jpg.png"></a><br>
        <br>
        <span onclick="ShowDescr(Desc1)"><img
 style="width: 127px; height: 45px;" alt=""
 src="menu-slu%9Eby.jpg.png"><br>
        </span>
        <div class="desc_off" id="Desc1"><br>
        <a href="ubytovani.html" target="obsah"><img
 src="menu-ubytov%E1n%ED.jpg.png" height="35" width="100"></a><br>
        <br>
        <a href="restaurace.html" target="obsah"><img
 src="menu-restaurace.jpg.png" height="35" width="100"></a></div>
        <br>
        <a href="cenik.pdf" target="obsah"><img
 style="width: 127px; height: 45px;" alt=""
 src="menu-cen%EDk.jpg.png"></a> <br>
        <br>
        <a href="fotogalerie.html" target="obsah"><img
 style="width: 127px; height: 45px;" alt=""
 src="menu-Fotogalerie.jpg.png"><br>
        <br>
        </a><a
 href="javascript: alert(' Email:Euro2000@seznam.cz Phone:789 487 456')"><img
 style="border: 0px solid ; width: 127px; height: 45px;" alt=""
 src="menu-kontakty.jpg.png"></a></td>
        <td colspan="2" rowspan="1"><iframe
 name="obsah" src="onas.html" height="100%"
 width="100%"></iframe></td>
      </tr>
    </tbody>
  </table>
</form>
</body>
</html>

Moderátor panther: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).
pcmanik
Profil
maniak:
Nejaky popis problemu? Co od toho ocakavas? Co presne nefunguje?
jenikkozak
Profil
l564:
Otázky, ačkoliv jsou psány bez diakritiky, jsou na místě.
1) Optimalizovat co?
2) Pomůže s čím?
3) Kód funguje všude. Možná jen nesplňuje autorovy představy. Které však neznáme.

maniaku, přidej prosím odkaz na živou ukázku.
Petr ZZZ
Profil
maniak:
Toto mi připadá divné:
<img style="width: 127px; height: 45px;" src="menu-cen%EDk.jpg.png">
V zápisu obrázku jsou styly (a jednotky) na rozměry zbytečné, spíš bych psal jen:
<img width="127" height="45" alt="popisek" src="obrazek.jpg">
A taky jsem zvyklý u souborů jen na jednu koncovku, zde tedy buď .jpg nebo .png, ale ne oboje, a doporučuji zadávat názvy souborů bez diakritiky.

Jinak jsem to moc nezkoumal (a JavaScript neumím), ale přijde mi, že je tam JavaScript alespoň částečně zbytečný. Nevadila by živá ukázka a přesnější popis problému.
jenikkozak
Profil
Petr ZZZ:
V zápisu obrázku jsou styly (a jednotky) na rozměry zbytečné, spíš bych psal jen:
<img width:127 height:45 alt="popisek" src="obrazek.jpg">
To je chybný zápis. A nesprávné tvrzení.
Správně by bylo
<img width="127" height="45" alt="popisek" src="obrazek.jpg">
nebo
<img style="width:127px; height:45px" alt="popisek" src="obrazek.jpg">


U kaskádových stylů se jednotky uvádějí. U atributu height a width se pixely nepíší.
maniak
Profil
No,jde oto že v googlechromu funguje vse jak ma,v Mozzile jsou uz videt ramy menu a f IE uz ani nenfunguje backgropund naplno
Petr ZZZ
Profil
jenikkozak:
chybný zápis
<img width:127...> je trapas, děkuji, opraveno.

nesprávné tvrzení
Dobře, je to správně takto?
V obrázku jsou styly na zápis rozměrů zbytečné a potom (bez stylů) se zde jednotky neuvádějí.
maniak
Profil
hmm,tak koukam ze nikdo nepochopil co nejde,ale tak nic.....
Chamurappi
Profil
Reaguji na maniaka:
Nedodal jsi živou ukázku, nikdo problém nevidí, dodaný popis je pořád velmi nedostatečný.
I nadpis dotazu je naprosto k ničemu, koukni se, jak píší dotazy ostatní.


Reaguji na Petra ZZZ:
V obrázku jsou styly na zápis rozměrů zbytečné
Lepší nějak uvedené rozměry, než neuvedené => není to zbytečné.
Hlavně se to vůbec nijak netýká problému, ten kód je ošklivý z řady důvodů, z nichž tenhle je asi nejméně podstatný. Na jinou podobně nedůležitou věc tu upozorňoval l564 a byl smazán.
Petr ZZZ
Profil
Chamurappi:
Já přece nikde netvrdím, že je zbytečné zapisovat rozměry obrázku, jen že je zbytečné činit tak pomocí CSS. Když nad tím tak přemýšlím, řekl bych ale, že zapisovat je bez stylů (přímo) je nejen kratší, ale i přístupnější, protože to, předpokládám, funguje i s vypnutými styly.

ten kód je ošklivý z řady důvodů, z nichž tenhle je asi nejméně podstatný.
To je možné, snažil jsem se poradit v rámci mých schopností. Snad aspoň upozornění na dvojí koncovku obrázku nebylo úplně mimo. Nejpodstatnější v tomto vláknu je ale nejspíš to, že chybí živá ukázka.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: