Autor Zpráva
slunlcko
Profil
Ahoj, vím, že na netu je spousta návodů se stránkováním, ale ten svůj problém nemůžu nikde najiít. Vypadá to asi takto: Stránky mi fungují na dynamickém includování tak, ze adresy vypadají zhruba takto: index.php?stranka=videa. Jenze jsem narazil na problém, když v podstránce videa chci stránkovat výpisy z db tak se nic nezobrazí.

odkazy z menu vypadají následovně:
<a href="?stranka=home"></a>
<a href="?stranka=videa"></a>
<a href="?stranka=hudba"></a>
<a href="?stranka=foto"></a>


V divu, kde chci zobrazovat podstranky senachází kod
<?php
           $stranka = $_GET["stranka"];                      
              switch ($stranka):
               case "home": 
                  include "home.php";
                  break;
                case  "videa": 
                  include "videa.php";
                  break;
               case "hudba":
                  include "hudba.php";
                  break;
                case "foto":
                  include "foto.php";
                  break;   
                default:
                  include "home.php";
                 break;
              endswitch;
          ?>
?>


A samotné stránkování:

    
    <?php
    /**
    * Jednoduchý Skript pro stránkování záznamů z databáze
    * @author Ondřej Fibich
    */
     
     $PZS = 5; // pocet záznamů na stranu
     $str = 1; // aktuální strana (počítáno od 1)
     $message = "Error"; // chybová zpráva
     
     if (isset($_GET['str']) &&
         $_GET['str']> 0) { // z parametrů URL vybere aktuální stránku
        $str = $_GET['str'];
     }
     
     // připojení k databázi
     $resultCount = mysql_query("SELECT COUNT(0) as COUNT_TABLE FROM videa");
     // uložení počtu záznamů
     $pocetZaznamu = mysql_result($resultCount, 0);
     
     // SQL funkce LIMIT(START, COUNTS)
     // výpočet STARTU
     $start = ($str - 1) * $PZS;
     // výběr vhodných položek
     $result = mysql_query("SELECT*FROM videa LIMIT ".$start.",".$PZS);
     
     // výpis výsledků
     while($zapis = mysql_fetch_array($result)) {
        echo "<div id=\"".$zapis["id"]."\"></div> 
<script type=\"text/javascript\"> jwplayer(\"".$zapis["id"]."\").setup({ flashplayer: \"/videa/prehravac/player.swf\", file: \"".$zapis["url"]."\", height: 270, width: 480 }); </script><br><br>";
}
     
     
     //
     // Jednoduché listování mezi stranami
     //
     echo "<div style='float: right; clear: both; margin-top: 25px;'>" .
          "<a href=?stranka=videa?str=" .($str> 1 ? $str - 1 : "1"). "'>&laquo;</a>&nbsp";
     
     // počet stránek
     $pocet = (($pocetZaznamu % $PZS)> 0) ? (int)($pocetZaznamu / $PZS) + 1 : $pocetZaznamu / $PZS;
     
     // výpis odkazů na stránky
     for ($i = 1; $i <= $pocet; $i++) {
        if ($i != $str) {
            echo "<a href='?stranka=videa?str=".$i."'>".$i."</a>&nbsp;";
        } else { // aktuální strana
            echo "<a href='?stranka=videa?str=".$i."'><b>".$i."</b></a>&nbsp;";
        }
     }
     
     echo "<a href='?stranka=videa?str=" .(($str <$pocet) ? $str + 1 : $pocet) ."'>&raquo;</a>" .
          "</div>";
    ?>



A ted mi řekněte, jak to mám udělat, aby se mi další strany stránkování zobrazily? nechápu, netuším, žádám o pomoc! Odhaduju, že chyba bude už v samotném menu, ale je to jen muj skromný nápad :D
okolojdouci
Profil *
slunlcko:
Špatně:
echo "<a href='?stranka=videa?str=".$i."'>".$i."</a>&nbsp;";

Správně:
echo "<a href='?stranka=videa&str=".$i."'>".$i."</a>&nbsp;";


První parametr je za otazníkem, každý další za ampersandem.
slunlcko
Profil
No co já jsem za p*ču.. DEKUJU MOCKRAT..

dva dny na to ziram jak *****, a ja mistu amperaka udelal otaznik.. to mi netvrd... dekuju tisckrate :-D

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0