| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| juraj Profil |
#1 · Zasláno: 15. 7. 2011, 13:32:18
Zdravím
mám taký problém, že potrebujem vybrať údaje z mysql ak zaškrtnem viac checkboxov napr odlet z Prahy alebo z Viedne tak, aby mi vypisalo potrebné dáta z db.Alebo kde mám napisat prikaz or, aby mi to fungovalo.Lebo Ked vyberiem len jeden checkbox tak mi vypiše dobré údaje.Cez select option to riešiť nechcem. dakujem za rady dufam, že mi pomôžete
foreach ($odlety as $val)
{
$sqlwhere.="odletz ='$val'";
}
$sqle = ("select * from zajazdy where " .$sqlwhere." ");
$res1d = mysql_query($sqle);
while ($riadok = mysql_fetch_array ($res1d)) {
echo $riadok['nazovodlety'];
}
|
||
| Str4wberry Profil |
#2 · Zasláno: 15. 7. 2011, 16:52:26
$sqle = "select * from zajazdy where odletz = " . implode(" OR odletz = ", $odlety); |
||
| juraj Profil |
#3 · Zasláno: 15. 7. 2011, 22:14:13
Str4wberry:
zdravim trochu mi to pomohlo,ale ja som zabudol spomenúť, že checkboxy sú polia oznacene ako odlety[],kde stlpec odletz su ukladane idodlety z inej tabulky,ktora sa vola odlety. Ja chcem dosiahnut,ked zaskrtnem viac checkboxov, aby mi vypisalo nazov zájadu a k tomu názov odletu,ktory je ulozeny v tabulke odlety pod stlpcom nazovodletu neviem ako to mam urobit dakujem |
||
| Str4wberry Profil |
#4 · Zasláno: 16. 7. 2011, 13:06:00
Kdyby ti nevypadávala diakritika, tak by se tvé příspěvky snadněji četly.
Jinak předpokládám, že v tom poli $odlety máš potřebná ID pro výběr, která zohlední ten můj SQL dotaz.
Pokud dobře rozumím dalšímu požadavku, tak akorát potřebuješ vybrat data ze dvou tabulek ( FROM zajazdy, odlety) za dalších určité podmínky (WHERE odlety.id = zajazdy.odletz) nebo tak nějak (neznám přesnou strukturu tvé tabulky).
|
||
|
Časová prodleva: 15 let
|
|||
0