Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Cemada Profil * |
#1 · Zasláno: 15. 7. 2011, 22:43:50
Ahoj,
řeším problém s centrováním prvků webu, které pozicuji pomocí DIVů. Ve všech prohlížečích se prvky pozicují správně kromě IE. Stránka se nalézá zde: http://testwebu.cekuj.net/ Fórum jsem pečlivě prošel a vyzkoušel vše (text center... ap.), ale bez úspěchu. Prosím o pomoc. Díky |
||
marcus33cz Profil |
#2 · Zasláno: 15. 7. 2011, 23:09:47 · Upravil/a: marcus33cz
Měl jsem snahu to opravit, ale když jsem se kouknul na kód, tak mě snaha přešla. :-) Doporučení:
1) všude odstraň to position: absolute a position:relative a začni znova. Prostě prvkům dávej nějakou šířku, pro zacentrování margin: auto a pokud to bude potřeba můžeš použít float 2) nebo si stáhni nějakou hotovou CSS šablonu, je jich spousta a zadarmo. Kromě toho na tom i výborně uvidíš, jak se to pozicování dá dělat lépe. |
||
Cemada Profil * |
#3 · Zasláno: 15. 7. 2011, 23:21:14
marcus33cz:
A to jsem vycházel z rad a příkladů na jakpsatweb :) jdu to zkusit přepsat. Díky |
||
Časová prodleva: 4 dny
|
|||
valecekm Profil |
#4 · Zasláno: 19. 7. 2011, 14:56:09
Cemada:
Jen pro vycentrovaní do css přihodit toto: body{margin:0 auto;text-align:center;} Tohlenc je první věc, pro úspěšné vycentrování celého webu, ale něříkam že konečné!!! Jinak opravdu jak napsal marcus33cz. „A to jsem vycházel z rad a příkladů na jakpsatweb :)“ No nechci tu spekulovat, ale ony rady na jakpsatweb.cz byli asi správné, ovšem Vy jste se do toho pustil jak se říka pohlavě a bez většího uvážení, ale i já jsem byl takový :-). |
||
Bubák Profil |
#5 · Zasláno: 19. 7. 2011, 17:02:30
valecekm:
„Tohlenc je první věc, pro úspěšné vycentrování celého webu“ Jde se bez toho úplně obejít, a s marginem šachuješ úplně zbytečně. Cemada: Dej na první řádek takový doctype, abys měl prohlížeče ve standardním režimu. Doctype z šestého řádku smaž, nemá tam co dělat. |
||
valecekm Profil |
#6 · Zasláno: 19. 7. 2011, 18:28:13 · Upravil/a: valecekm
Bubák:
Nevím jestli se bez toho dá uplně obejít a vysvětlovat začátečníkovi standartní režimy prohlížeče a různe doctype, protože já se v začátcích tvorby webů v tom docela plácal a plácal.... Myslím si že jednoduší a pochopitelnější řešení je vycentrovat to text-align a jeto. Nevím, možná mě zato ukamenujete, ale já weby dělám delší dobu tímto stylem a problémy jsem zatím opravdu neměl a IE jsem zkrotil vždy :-). Ještě poznámečka.... valecekm: „ale něříkam že konečné!!!“ když to tam je napsané, má to určitě i svůj význam :-). |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0