Autor Zpráva
Cemada
Profil *
Ahoj,

řeším problém s centrováním prvků webu, které pozicuji pomocí DIVů.

Ve všech prohlížečích se prvky pozicují správně kromě IE.

Stránka se nalézá zde:

http://testwebu.cekuj.net/

Fórum jsem pečlivě prošel a vyzkoušel vše (text center... ap.), ale bez úspěchu.

Prosím o pomoc.

Díky
marcus33cz
Měl jsem snahu to opravit, ale když jsem se kouknul na kód, tak mě snaha přešla. :-) Doporučení:

1) všude odstraň to position: absolute a position:relative a začni znova. Prostě prvkům dávej nějakou šířku, pro zacentrování margin: auto a pokud to bude potřeba můžeš použít float
2) nebo si stáhni nějakou hotovou CSS šablonu, je jich spousta a zadarmo. Kromě toho na tom i výborně uvidíš, jak se to pozicování dá dělat lépe.
Cemada
Profil *
marcus33cz:
A to jsem vycházel z rad a příkladů na jakpsatweb :)

jdu to zkusit přepsat.

Díky
valecekm
Cemada:
Jen pro vycentrovaní do css přihodit toto:

body{margin:0 auto;text-align:center;}

Tohlenc je první věc, pro úspěšné vycentrování celého webu, ale něříkam že konečné!!!
Jinak opravdu jak napsal marcus33cz.

A to jsem vycházel z rad a příkladů na jakpsatweb :)
No nechci tu spekulovat, ale ony rady na jakpsatweb.cz byli asi správné, ovšem Vy jste se do toho pustil jak se říka pohlavě a bez většího uvážení, ale i já jsem byl takový :-).
Bubák
valecekm:
Tohlenc je první věc, pro úspěšné vycentrování celého webu
Jde se bez toho úplně obejít, a s marginem šachuješ úplně zbytečně.

Cemada:
Dej na první řádek takový doctype, abys měl prohlížeče ve standardním režimu.
Doctype z šestého řádku smaž, nemá tam co dělat.
valecekm
Bubák:
Nevím jestli se bez toho dá uplně obejít a vysvětlovat začátečníkovi standartní režimy prohlížeče a různe doctype, protože já se v začátcích tvorby webů v tom docela plácal a plácal.... Myslím si že jednoduší a pochopitelnější řešení je vycentrovat to text-align a jeto. Nevím, možná mě zato ukamenujete, ale já weby dělám delší dobu tímto stylem a problémy jsem zatím opravdu neměl a IE jsem zkrotil vždy :-).
Ještě poznámečka....
valecekm:
ale něříkam že konečné!!!
když to tam je napsané, má to určitě i svůj význam :-).

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0