Autor Zpráva
Wizardik
Profil *
Ahoj, mám problém učil jsem se na linuxsoftu PHP ale nějak moc se mi to nelíbilo HTML,CSS,JS celkem ovládám a tak se chci naučit dál php. Stále ale mi chybí to PHP. Neměl by někdo zaměřenou stránku na php nebo tak něco? Vím že si nejspíš řeknete: Ajéje další blbeček co chce umět php a neumí hledat v diskuzi.....Hledal jsem bohužel bez úspěchu.....Všichni píšou ...Chci se naučit php.. a odpovědi jsou: linuxsoft.....Prosím o odpověď
Krakatoa
Nejlíp se to člověk naučí, když něco dělá.
Takže si vymysli nějaký projekt a udělej si ho.
Wizardik
Profil *
jj ale nemám kde se naučit věci chtěl jsem se naučit např. dělat chat a tak podobně.....
Adrifinel
Wizardik:
Aby se člověk mohl učit, musí mít jak bylo řečeno nějaký projekt. Můžeš se zaregistrovat na webuzdrama a tam si nahrát své php výtvory a zkoušet jejich funkčnost atd. Otázka je ale, co myslíš tím "nemám kde se naučit".
Joker
Krakatoa:
Nejlíp se to člověk naučí, když něco dělá.
Ovšem podle mě je dobré k tomu mít nějaký formální základ.

Wizardik:
Však jsou různá školení a kurzy PHP.
Nebo dobrá by byla i nějaká základní výuka algoritmizace, byť i ne přímo na PHP.
Důležité je pochopit principy, jiný jazyk se pak už dá naučit snadno (v rámci stejného paradigmatu, tj. zkušenost třeba s C++ se při výuce PHP skvěle hodí, při výuce třeba Lispu už tolik ne)
Wizardik
Profil *
Děkuji za odpovědi....Jinak Adrifinel Vytvořit si účet ještě umím :))
JokerMockrát děkuji :)) Zkusím nějaký kurz
Tori
Wizardik:
naučit např. dělat chat a tak podobně.....
Podle mě je hlavní ten nápad - když velmi chcete něco udělat, a jen nevíte jak na to, tak se to naučíte poměrně rychle. Já jsem začínala tak, že jsem velmi chtěla udělat digitální verzi jednoho tištěného katalogu, a sice jsem se učila z knížky, kde se jako příklad vytvářel jakýsi eshop s víny, ale všechny základní věci tam byly (od základů PHP, dat.typy, běžné funkce, přes sessions k návrhům databáze, správě uživatelů a používání HTTPS). Procházel jste téma "Návody, články, knihy"? např. Odkaz, Odkaz, Odkaz, Odkaz, ...
Adrifinel
Wizardik:
No píšeš, že nemáš kde, tak co si má pod tím člověk asi tak představit. Já si představila, že asi nevíš o možnosti free hostingu...
Marek88
Wizardik:
chtěl jsem se naučit např. dělat chat a tak podobně
Není právě tohle kámen úrazu? Zní mi to jako: "Chtěl jsem se naučit chat, ale to na linuxsoftu není - je tam nějaký kalendář a pak web nějaké kapely"... Programování ale není o tom naučit se eshop, naučit se chat, atd... Je to o tom se naučit programovat, jak píše Tori, a pak už to všechno zvládneš.

Ale možná jsem tě špatně pochopil. Jestli jo, tak se omlouvám.

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0