Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
papi Profil |
#1 · Zasláno: 29. 8. 2011, 11:21:52 · Upravil/a: papi
mám určitý iframe s id cas a potřebuju ten iframe každých 10 sekund aktualizovat bez toho aniž by se musela aktualizovat celá stránka, děkuji předem :))
EDIT//: zatim to zkoušim na času, potom to chci použít v chatu a mám s iframem ještě jeden problém, na myweb.mzf.cz by se měl v tom iframu vpravo nahoře zobrazovat čas, ale on se tam nezobrazuje, proč ?...bez iframu se tam zobrazu |
||
ReVolt Profil |
#2 · Zasláno: 29. 8. 2011, 13:51:01 · Upravil/a: ReVolt
tvůj kód:
<iframe id="cas"> <meta http-equiv="refresh" content="5;url=index.php"> <?php echo Date("H:m:s d.m.Y"); ?> </iframe> iframe musí mít zdroj (src) proto se ti datum nezobrazuje upravený kód: <iframe name="cas" src="cas.php"> </iframe> /*a toto je soubor cas.php*/ echo Date("H:m:s d.m.Y"); refreshuj to javascriptem, já to dělám takhle (používám to na chat): <script language="JavaScript"> var casodpocet = 5 function Odpocet(){ if(!casodpocet ) parent.frames["cas"].location = "cas.php" else{ casodpocet -- setTimeout("Odpocet()",999) } } Odpocet() </script> EDIT: teď mě ještě napadlo, nemáš náhodou černý text na černém pozadí? EDIT: díval jsem se na ty tvoje stránky a nějak mi nejde do hlavy proč tam máš dvakrát tagy <html></html> a <body></body> |
||
papi Profil |
#3 · Zasláno: 29. 8. 2011, 19:26:24 · Upravil/a: papi
Mám to tam dvakrát protože to přihlášení načítám z jinýho souboru :)) takže ve výsledku to tam je dvakrát :))
Co dělám špatně ? cas.php...... <?php echo Date("H:m:s d.m.Y"); ?> index.php........ <html> <body> <p align="right"> Dnes je: <script language="JavaScript" type="text/javascript"> var casaktualizace = 5 function aktualizace(){ if(!casaktualizace ) parent.frames["cas"].location = "cas.php" else { casaktualizace -- setTimeout("aktualizace()", 10) } } aktualizace() </script> </p> </body> </html> Výsledek..... myweb EDIT//: černý text na černém pozadí tam není, to jsem zkoušel :) |
||
ReVolt Profil |
#4 · Zasláno: 30. 8. 2011, 08:28:03 · Upravil/a: ReVolt
Ten javascript dej do souboru cas.php
a do indexu si dej ten iframe: <iframe name="cas" src="cas.php"> </iframe> pak už to půjde |
||
papi Profil |
#5 · Zasláno: 30. 8. 2011, 11:03:54 · Upravil/a: papi
Funguje to, ale nebylo by něco aby se na prohlížeči nezobrazovalo že se to aktualizuje, a taky když chci aktualizovat ten čas jak to na něm teď zkoušim tak třeba 3x to proběhne po 1 sekundě a pak to přičte 2 sekundy tak jestli by to nešlo udělat aby to bylo plynulejší
EDIT//Kdyžtak mi sem napiš ICQ a pořešíme to tam :)) |
||
ReVolt Profil |
#6 · Zasláno: 30. 8. 2011, 11:22:18 · Upravil/a: ReVolt
to sem vůbec neřešil, když sem dělal chat nepřišlo mi to důležité, ale jestli to chceš jen na čas tak zkus chvíli googlit ono to tam někde určitě je aplikováno pouze na refresh času, aby to nebylo v prohlížeči vidět (ten refresh)
EDIT: po pár vteřinách na googlu ]Javascript čas a upravíš si to jak potřebuješ ;) nebo taky přímo tady na jakpsatweb Hodiny |
||
papi Profil |
#7 · Zasláno: 30. 8. 2011, 11:44:47
Ještě bych potřeboval vědět jestli existuje nějaká náhrada iframu, jelikož můj hosting do každýho souboru přidá reklamu a do iframu taky, takže to tam moc hezky nevypadá
|
||
ReVolt Profil |
#8 · Zasláno: 30. 8. 2011, 11:45:45
a musí být obsah webu v iframu?
|
||
papi Profil |
#9 · Zasláno: 30. 8. 2011, 11:55:50
Vyřešeno :))
|
||
papi Profil |
#10 · Zasláno: 30. 8. 2011, 12:17:48
Chtěl bych se ještě zeptat.....Mám chat a potřebuju přes javascript za pomoci innerHTML aktualizovat obsah toho chatu
|
||
papi Profil |
#11 · Zasláno: 30. 8. 2011, 12:36:11 · Upravil/a: papi
Běž na ty moje stránky :)) P.S. chat musíš aktualizovat ručně.....chci tam s tebou něco pořešit
|
||
Časová prodleva: 14 let
|
0