Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
jkdolniprim Profil * |
Dobrý den,
proč se mi, prosím Vás, všude zobrazují otazníky? Myslím, že je to něco s kódováním. Snažím se tam ty tagy na ten začátek pečlivě kopírovat z funkčních českých stránek, jako například z této, ale pořád je to stejné. Děkuji za odpověď. Odkaz: http://www.jkdolniprim.cz/invalid/ Moderátor Petr ZZZ: Původní nadpis: "Kódování - samé otazníky. Odkaz uvnitř."
|
||
Bubák Profil |
#2 · Zasláno: 7. 9. 2011, 20:14:42
Nemáš "ty tagy" slepě zkopírovat, ale něco si o tom přečti - www.jakpsatweb.cz/cestina.html
Představ si, že bys měl auto na benzín, a natankovat bys do něj pečlivě kvalitní naftu, tak, jak ji do svého funkčního nafťáka tankuje soused. |
||
Adrifinel Profil |
#3 · Zasláno: 7. 9. 2011, 20:35:01
Mě se to zobrazuje dobře, přesto osobně radím používám kósování spíše utf-8 než 1250.
|
||
jkdolniprim Profil * |
#4 · Zasláno: 7. 9. 2011, 20:55:52
Já jsem tam teďka zkusil dát těch 1250 a funguje to... Ty otazníky byly práve s utf-8. Zvláštní. Já jsem Už předtím někde četl, že mám dát utf-8 a ono tohle.
|
||
jkdolniprim Profil * |
#5 · Zasláno: 7. 9. 2011, 20:59:45
Mám s tím ale teďka jiný problém. Ty znaky se mi špatně zobrazovali, když jsem tu stránku dával jako link na facebooku a taky v Google search. :(
|
||
jkdolniprim Profil * |
#6 · Zasláno: 7. 9. 2011, 21:00:25
|
||
Adrifinel Profil |
#7 · Zasláno: 7. 9. 2011, 21:25:54
jkdolniprim:
A jaký prohlížeč, je pravda, že mi Chrome stránku taky špatně ukazoval, nějak se mu nechtělo rozpoznat znakovou sadu. |
||
jkdolniprim Profil * |
#8 · Zasláno: 7. 9. 2011, 21:36:47
Testuju to v Chromu, IE a Firefoxu.
|
||
jkdolniprim Profil * |
#9 · Zasláno: 7. 9. 2011, 21:38:39
No nic, nechal jsem tam těch 1250 a uvidíme. Je to lepší než ty otazníky ale předpokládám že hlavní nevýhoda bude to, že mi ten text zobrazuje špatně například ten Google vyhledávač nebo facebook. Díky za pomoc.
|
||
Bubák Profil |
Pokud tam chceš dát utf-8, tak tam dej utf-8. Pak ale musíš stránku uložit v kódování utf-8, ale protože nevím, v čem web děláš, nedokážu přesněji poradit.
|
||
RockFire Profil |
#11 · Zasláno: 7. 9. 2011, 22:54:39 · Upravil/a: RockFire
Já k tomu jen dodám, že kódování, čili 1250/utf-8 neurčuje pouze tag, ale musíš tak i uložit soubor. V poznámkovém bloku máš v okně Uložit jako kromě textových polí pro jméno a koncovku souboru také kódování (Standartně ANSI), v PSPadu je volba kódování schovaná v kartě Formát.
Google a Facebook blbnou právě proto, že používají obecnější a lepší utf-8. |
||
jkdolniprim Profil * |
#12 · Zasláno: 7. 9. 2011, 23:07:56
to RockFire a Bubák: To bylo přesně to, co jsem potřeboval vědět. :) Díky moc. Už to testuju a vypadá to skvěle...
|
||
Časová prodleva: 14 let
|
0