Autor Zpráva
jkdolniprim
Profil *
Dobrý den,

proč se mi, prosím Vás, všude zobrazují otazníky? Myslím, že je to něco s kódováním. Snažím se tam ty tagy na ten začátek pečlivě kopírovat z funkčních českých stránek, jako například z této, ale pořád je to stejné. Děkuji za odpověď.

Odkaz: http://www.jkdolniprim.cz/invalid/

Moderátor Petr ZZZ: Původní nadpis: "Kódování - samé otazníky. Odkaz uvnitř."
Bubák
Nemáš "ty tagy" slepě zkopírovat, ale něco si o tom přečti - www.jakpsatweb.cz/cestina.html

Představ si, že bys měl auto na benzín, a natankovat bys do něj pečlivě kvalitní naftu, tak, jak ji do svého funkčního nafťáka tankuje soused.
Adrifinel
Mě se to zobrazuje dobře, přesto osobně radím používám kósování spíše utf-8 než 1250.
jkdolniprim
Profil *
Já jsem tam teďka zkusil dát těch 1250 a funguje to... Ty otazníky byly práve s utf-8. Zvláštní. Já jsem Už předtím někde četl, že mám dát utf-8 a ono tohle.
jkdolniprim
Profil *
Mám s tím ale teďka jiný problém. Ty znaky se mi špatně zobrazovali, když jsem tu stránku dával jako link na facebooku a taky v Google search. :(
jkdolniprim
Profil *
Viz http://www.google.com/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=jkdolniprim
Adrifinel
jkdolniprim:
A jaký prohlížeč, je pravda, že mi Chrome stránku taky špatně ukazoval, nějak se mu nechtělo rozpoznat znakovou sadu.
jkdolniprim
Profil *
Testuju to v Chromu, IE a Firefoxu.
jkdolniprim
Profil *
No nic, nechal jsem tam těch 1250 a uvidíme. Je to lepší než ty otazníky ale předpokládám že hlavní nevýhoda bude to, že mi ten text zobrazuje špatně například ten Google vyhledávač nebo facebook. Díky za pomoc.
Bubák
Pokud tam chceš dát utf-8, tak tam dej utf-8. Pak ale musíš stránku uložit v kódování utf-8, ale protože nevím, v čem web děláš, nedokážu přesněji poradit.
RockFire
Já k tomu jen dodám, že kódování, čili 1250/utf-8 neurčuje pouze tag, ale musíš tak i uložit soubor. V poznámkovém bloku máš v okně Uložit jako kromě textových polí pro jméno a koncovku souboru také kódování (Standartně ANSI), v PSPadu je volba kódování schovaná v kartě Formát.

Google a Facebook blbnou právě proto, že používají obecnější a lepší utf-8.
jkdolniprim
Profil *
to RockFire a Bubák: To bylo přesně to, co jsem potřeboval vědět. :) Díky moc. Už to testuju a vypadá to skvěle...

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0