Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Adrifinel Profil |
#1 · Zasláno: 15. 10. 2011, 03:07:29
Mám takový menší dotaz, pokud použiji metodu náhodně generováních obrázků, bude tato metoda i fungovat na soubory typu php?
Pak, obrázky vybírá ze složky, je možné, aby se hláška přiřadila k právě vygenerovanému obrazku? Přiklad: obrázek jablko a hláška: Jablka jsou zdravá. Btw. u měl by ten script projít jeden soubor a zněj vybrat tu dotyčnou hlášku? |
||
Str4wberry Profil |
#2 · Zasláno: 15. 10. 2011, 12:25:19
Jakou metodu náhodně generováních obrázků používáš?
|
||
Adrifinel Profil |
#3 · Zasláno: 15. 10. 2011, 16:56:11
Str4wberry:
Mám js a k tomu php kód. <script type="text/javascript"> function zmenObrazek () { var obrazky = '<?php // pole, ktere bude obsahovat seznam nazvu obrazku $files = Array(); // otevreme slozku $dir = dir('ikonky'); // projdeme vsechny soubory a vybereme png obrazky while ($file = $dir->read()) if (substr_count($file, ".png") > 0) $files[] = $file; // vypíšeme seznam názvů echo implode(" ", $files); ?>'; var seznamObrazku = obrazky.split(" "); // vypocet, ktery obrazek se bude vypisovat: // floor je zaokrouhleni dolu, random nahodne cislo, length je delka pole (pocet polozek) index = Math.floor(Math.random()*seznamObrazku.length); // vybraný obrázek: var vybranyObrazek = (seznamObrazku[index]); // změníme obrázek: document.getElementById("menici-se-obrazek").src = "ikonky/"+vybranyObrazek; } // spustíme funkci a nastavíme interval (zde 5 sekund): zmenObrazek(); setInterval("zmenObrazek();", 600000); </script> Zajímalo by mě, když tam místo obrázku dám php, jestli by to vůbec umělo nebo jestli je vůbec možnost php procházet a zobrazovat z nich obsah.... |
||
Str4wberry Profil |
#4 · Zasláno: 17. 10. 2011, 16:35:41
Můžeš si vytvořit obyčejné textové soubory stejně jmenující se jako obrázky, které budou obsahovat nějaký popis k nim. Případně by možná šlo nějaký ten popisek uložit do EXIFu obrázku.
|
||
Časová prodleva: 14 let
|
0