Autor Zpráva
menci
Profil *
Ahoj!
Poradí mně prosím někdo?
Chci, aby seznam <li> začínal na úrovni (ve stejném řádku) jako nadpis. Furt mně to skáče na nový řádek. Chci to takto - např.:
Seznam: 1. xxxx
2. xxx
3. xxxx
Dík za rady.
menci
Profil *
Ale číslování pod sebou.
habendorf
Profil
Dej to do dvou divů a floatni je. Nebo bude stačit těm divům nastavit display:inline;
Timy
Profil
číslování pod sebou - to jsem nestihl přečíst, tudíž jsem napsal blbost
habendorf
Profil
Timy: Nadpis spanem? Navíc nebudeš mít čísla pod sebou.
habendorf
Profil
Timy: aha...
mila
Profil
Co takhle:
<h2>Xxxx</h2>
<ol>
<li>xx</li>
<li>xx</li>
</ol>

a styl:
h2 {
width:5em;
float:left;
}
ol {
margin-left:5em;
}

Nezkoušel jsem to, ale nevidím důvod, proč by to takto jednoduše nemělo fungovat...
menci
Profil *
do dvou divů a floatni je
nevím, co to je. Mám:
<div class="bpapir">
<ul>
Seznam:
<li>xxxxxxxx </li>
<li>xxxxxxx </li>
</ul>
</div>
menci
Profil *
mila díky, je to ono.
Nadpis je sice na úrovni středu toho seznamu, (nevím proč?) ale je to tak ještě lepší.
Radek Hrabůvka
Profil
menci Nadpis je sice na úrovni středu toho seznamu, (nevím proč?) Kdyby to bylo potřeba jinak, tak na to je css vlastnost "vertical-align"
mila
Profil
Nadpis je sice na úrovni středu toho seznamu, (nevím proč?) ale je to tak ještě lepší.
Bude to asi tím, že nadpis má přirozeně margin-top a ne malý. Zkus ho nastavit na nulu.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0