Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Shirekai Profil * |
#1 · Zasláno: 11. 11. 2011, 12:41:01
Ahoj, potřeboval bych poradit, jedná se mě o tento problém:
<head> <meta http-equiv="content-type" content="text/html;charset=utf-8"/> <title>Moje první stránka</title> <link type="text/css" href="http://localhost/prvniweb.css" rel="stylesheet"> </head> <body> <div> <div id="all"> <div id="container"> <div id="sidebar"> <h1> Moje první webová stránka v XHTML</h1> <hr> <div class="menu"> <h2><a href="#hudebni_novinky">Hudební novinky</a></h2> <h2><a href="#recenze">Recenze</a></h2> <h2><a href="#workshop">Workshop</a></h2> <h2><a href="#stalo_se_v_kulture">Stalo se v kultuře</a></h2> </div></div></div></div></div> </body> </html> -vím že je tam asi plno chyb, je to muj první pokus o kod, ale jde mě o to, jak to správně udělat, abych potom v css definoval barvu celého toho menu pomocí .menu {color:neco}, jakmile odstraním ty odkazy a necham jen jakoby nadpisy h2 tak to funguje, nevím co dělam špatně, pokud se už na to někdo na foru ptal moc se omlouvám, nevěděl jsem pod čím to hledat, prolezl jsem google a nemohl jsem najít odpověď. předem děkuju |
||
Someone Profil |
#2 · Zasláno: 11. 11. 2011, 12:47:14 · Upravil/a: Someone
Shirekai:
„abych potom v css definoval barvu celého toho menu pomocí .menu {color:neco}“ Timto se definuje barva textu v tom menu, jelikož odkazy mají definované vlastní barvy, tak změnou barvy textu v menu ničeho nedosáhneš, protože je to obecnější než samotný odkaz. Takže pokud chceš změnit barvu odkazu tak použij: .menu h2 a {color: red;} Ale nepřijde mi rozumné používat <h2> jako položky menu... |
||
Shirekai Profil * |
#3 · Zasláno: 11. 11. 2011, 12:59:33
mockrát dík, pomohlo :)
|
||
margin Profil * |
#4 · Zasláno: 11. 11. 2011, 13:55:11
Shirekai:
Je vhodné používat značky k komu, k čemu jsou určeny, více na www.semantika.name. Na menu se běžně používá element UL, občas element MENU, na položky menu jsou elementy LI a pak už ty odkazy. Menu totiž chápeme jako seznam odkazů, nebo je to menu. „použij: .menu h2 a {color: red;}“ Já bych v tomto případě dal: .menu a {color: red;} Ale co kdy použít by bylo na hodně dlouhou debatu, ze které bys jako začátečník skoro nic neměl, zatím používej to, co je pro tebe přehlednější a pochopitelnější. |
||
Časová prodleva: 14 let
|
0