Autor Zpráva
roboti006
Profil *
Ahoj. Hledal jsem to tady a různě po netu, bezvýsledně:
Na webu mám pozadí vertikálně opakované (Zhora dolů)
a potřeboval bych aby se mi na konci stránky (v tom zapsaná patička)
změnilo opakování pozadí na neopakovaný zakončovací obrázek (a stránka tímto skončila).
Zkoušel jsem to obalit divem a pak odkázat na třídu
.paticka {background-image: url(img/pozadi_vertikal_repeat_end.jpg);}

<div class="paticka"><?php include (spodky.php) ?> </div>

Ale nezobrazilo se nic, snad je to vespod pod pozadím body...
Ale i kdyby to tak bylo, tak se pozadí body opakuje dál a dál dolů,
protože je tam příliš málo textu... Potřeboval bych to nějak tak zařídit... Díky
jenikkozak
roboti006:
Přidej prosím živou ukázku.
Jinak té patičce můžeš nastavit takové rozměry, jaké má obrázek na jejím pozadí.
roboti006
Profil *
Nevím jestli se to tak normálně dělá ale myslel jsem že ano. Původně jsem chtěl dosáhnout toho že patička bude mít jiné pozadí než zbytek stránky (nějak jako toto) jen s využitím programovacích jazyků a CSS ne Website X5, a trochu jinak... nějaké primitivní řešení...??
Han
Pridaj viacej kódu alebo radšej živu ukážku, dodal si málo údajov.
roboti006
Profil *
Nepovedlo se mi najít živou ukázku tak v náhledu přiblížím to o co mi jde, takto by to mělo teoreticky vypadat:

Jde mi o konec stránky: nemá se opakovat stále dolů, ale má se ukončit obrázkem

a taky o to aby se v do patičky dal zapisovat text (ne PHP imagecreate ale normální vybratelný text)
Han
Teraz nechápem, ten horný obrázok je to čo to robí, alebo to čo to má robiť? takže Toto nie je živá ukážka?
roboti006
Profil *
Toto je živá ukázka ale webu ze kterého chcí udělat to na horním obrázku,
tzn že po celé stránce je zhora dolů opakován obrázek a já bych chtěl zastavit další opakování a ukončit stránku patičkou jejíž pozadí by mělo celkem elegantně zakončit. Místo tohoto:

by mělo na konci nastat toto:

jenikkozak
roboti006:
Co to je za živou ukázku, když v ní není žádný <div class="paticka"><?php include (spodky.php) ?> </div>, o kterém vykládáš v prvním příspěvku?
Na pozadí <body> nedávej žádné pozadí.
Opakující se pozadí dej pod prvek, který bude obsahovat zbytek webu (kromě patičky), tomuto prvku nastav u background repeat-y.
Obrázek img/pozadi_vertikal_repeat_end.jpg nastav jako pozadí patičky, které také nastavíš rozměry.
roboti006
Profil *
Zkoušel jsem to zadivovat a nastavit class pozadí v body jsem zrušil, pozadí za divem se nezobrazí, ale asi se to budu snažit řešit jinak:
napadlo mě že bych si mohl nechat udělat border kolem celé stránky... Jestli to jde
Someone
Nenastavuj to pozadí tagu body, ale vytvoř si nějaký nový div do kteráho vsechno vložíš a pod ten div dáš patičku:
<div id="vse">
----------------Obsah text zelena barva atd atd atd
----Menu------------
--------Atd--------
--------Atd--------
-----Atd-----------
</div>
<div id="paticka"></div>A patička bude mít na pozadí to zakončení
okolojdouci
Profil *
roboti006:
Nebo to udělej standardně. Jeden centrovaný div s pevnou šířkou, v něm tři divy pod sebou - záhlaví, obsah, pata. Záhlaví a pata s obrázkem na pozadí, obsah taky, ale s repeat-y. Jestli nevíš jak, najdi si nějakou css šablonu, kde podle chování poznáš, že se chová tak, jak ty potřebuješ. Pak jen nahradíš obrázky a uzpůsobíš rozměry.
Petr ZZZ
roboti006:
pozadí za divem se nezobrazí
Nemáš v kódu syntaktickou chybu, překlep? Nepleteš si syntaxi HTML se syntaxí CSS? Máš správně cestu k obrázku, který má dělat pozadí?
roboti006
Profil *
Tak, stáhnul jsem si odsud tuto (Candy Apple) šablonu, a myslím že pozadí <body> můžu nechat protože to funguje výborně:
body { margin:0; padding:0; font-family:Tahoma; color:#333333; font-size:100%; background:url(../images/bg_body.gif) repeat-x #FFFFFF; }

Ale jen na té ukázce. Asi se na to vykašlu, a budu taam mít do nekonečna stejné pozadí. Díky za všechny rady...

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0