Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
roboti006 Profil * |
#1 · Zasláno: 17. 11. 2011, 18:33:25
Ahoj. Hledal jsem to tady a různě po netu, bezvýsledně:
Na webu mám pozadí vertikálně opakované (Zhora dolů) a potřeboval bych aby se mi na konci stránky (v tom zapsaná patička) změnilo opakování pozadí na neopakovaný zakončovací obrázek (a stránka tímto skončila). Zkoušel jsem to obalit divem a pak odkázat na třídu .paticka {background-image: url(img/pozadi_vertikal_repeat_end.jpg);} <div class="paticka"><?php include (spodky.php) ?> </div> Ale nezobrazilo se nic, snad je to vespod pod pozadím body... Ale i kdyby to tak bylo, tak se pozadí body opakuje dál a dál dolů, protože je tam příliš málo textu... Potřeboval bych to nějak tak zařídit... Díky |
||
jenikkozak Profil |
#2 · Zasláno: 17. 11. 2011, 18:39:15 · Upravil/a: jenikkozak
roboti006:
Přidej prosím živou ukázku. Jinak té patičce můžeš nastavit takové rozměry, jaké má obrázek na jejím pozadí. |
||
roboti006 Profil * |
#3 · Zasláno: 17. 11. 2011, 19:11:31
Nevím jestli se to tak normálně dělá ale myslel jsem že ano. Původně jsem chtěl dosáhnout toho že patička bude mít jiné pozadí než zbytek stránky (nějak jako toto) jen s využitím programovacích jazyků a CSS ne Website X5, a trochu jinak... nějaké primitivní řešení...??
|
||
Han Profil |
#4 · Zasláno: 17. 11. 2011, 19:14:31
Pridaj viacej kódu alebo radšej živu ukážku, dodal si málo údajov.
|
||
roboti006 Profil * |
#5 · Zasláno: 17. 11. 2011, 19:38:30
Nepovedlo se mi najít živou ukázku tak v náhledu přiblížím to o co mi jde, takto by to mělo teoreticky vypadat:
![]() Jde mi o konec stránky: nemá se opakovat stále dolů, ale má se ukončit obrázkem ![]() a taky o to aby se v do patičky dal zapisovat text (ne PHP imagecreate ale normální vybratelný text) |
||
Han Profil |
#6 · Zasláno: 17. 11. 2011, 19:42:38 · Upravil/a: Han
Teraz nechápem, ten horný obrázok je to čo to robí, alebo to čo to má robiť? takže Toto nie je živá ukážka?
|
||
roboti006 Profil * |
#7 · Zasláno: 17. 11. 2011, 19:58:15
Toto je živá ukázka ale webu ze kterého chcí udělat to na horním obrázku,
tzn že po celé stránce je zhora dolů opakován obrázek a já bych chtěl zastavit další opakování a ukončit stránku patičkou jejíž pozadí by mělo celkem elegantně zakončit. Místo tohoto: ![]() ![]() by mělo na konci nastat toto: ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
jenikkozak Profil |
#8 · Zasláno: 17. 11. 2011, 20:03:43 · Upravil/a: jenikkozak
roboti006:
Co to je za živou ukázku, když v ní není žádný <div class="paticka"><?php include (spodky.php) ?> </div>, o kterém vykládáš v prvním příspěvku? Na pozadí <body> nedávej žádné pozadí. Opakující se pozadí dej pod prvek, který bude obsahovat zbytek webu (kromě patičky), tomuto prvku nastav u background repeat-y. Obrázek img/pozadi_vertikal_repeat_end.jpg nastav jako pozadí patičky, které také nastavíš rozměry. |
||
roboti006 Profil * |
#9 · Zasláno: 17. 11. 2011, 21:43:18
Zkoušel jsem to zadivovat a nastavit class pozadí v body jsem zrušil, pozadí za divem se nezobrazí, ale asi se to budu snažit řešit jinak:
napadlo mě že bych si mohl nechat udělat border kolem celé stránky... Jestli to jde |
||
Someone Profil |
#10 · Zasláno: 17. 11. 2011, 21:49:11 · Upravil/a: Someone
Nenastavuj to pozadí tagu body, ale vytvoř si nějaký nový div do kteráho vsechno vložíš a pod ten div dáš patičku:
<div id="vse"> ----------------Obsah text zelena barva atd atd atd ----Menu------------ --------Atd-------- --------Atd-------- -----Atd----------- </div> <div id="paticka"></div>A patička bude mít na pozadí to zakončení |
||
okolojdouci Profil * |
#11 · Zasláno: 17. 11. 2011, 21:49:20
roboti006:
Nebo to udělej standardně. Jeden centrovaný div s pevnou šířkou, v něm tři divy pod sebou - záhlaví, obsah, pata. Záhlaví a pata s obrázkem na pozadí, obsah taky, ale s repeat-y. Jestli nevíš jak, najdi si nějakou css šablonu, kde podle chování poznáš, že se chová tak, jak ty potřebuješ. Pak jen nahradíš obrázky a uzpůsobíš rozměry. |
||
Petr ZZZ Profil |
#12 · Zasláno: 17. 11. 2011, 22:48:45
roboti006:
„pozadí za divem se nezobrazí“ Nemáš v kódu syntaktickou chybu, překlep? Nepleteš si syntaxi HTML se syntaxí CSS? Máš správně cestu k obrázku, který má dělat pozadí? |
||
roboti006 Profil * |
#13 · Zasláno: 18. 11. 2011, 10:44:58
Tak, stáhnul jsem si odsud tuto (Candy Apple) šablonu, a myslím že pozadí <body> můžu nechat protože to funguje výborně:
body { margin:0; padding:0; font-family:Tahoma; color:#333333; font-size:100%; background:url(../images/bg_body.gif) repeat-x #FFFFFF; } Ale jen na té ukázce. Asi se na to vykašlu, a budu taam mít do nekonečna stejné pozadí. Díky za všechny rady... |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0