Autor Zpráva
Ondrej Ruz
Profil *
Zdravím.
Na priesvitnom páse mám menu.
Dá sa dosiahnúť, aby pri horizontálnom pohybe stránky pás s menu ostával na mieste a pozadie sa pohybovalo?

Ondrej Ruz
Taurus
position: fixed
margin
Profil *
Ondrej Ruz:
Dá sa dosiahnúť, aby pri horizontálnom pohybe stránky pás s menu ostával na mieste a pozadie sa pohybovalo?
Přiznám se, že dotaz nechápu.
- Při vertikálním pohybu stránky se má dít co?
- Opravdu se má pohybovat jenom pozadí stránky?
Ondrej Ruz
Profil *
margin:
Pardon.... pri vertikalnom pohybe sa pás s menu pohybuje, ale pozadie ostáva na mieste.... www.krasabezbolesti.sk

Ondrej Ruz
Han
body {background-attachment: fixed;}
Ondrej Ruz
Profil *
Han:
Zdravím.
No takto mi to nefunguje....
Zafixujem síce body ale napriek tomu sa to hýbe celé, keď to posúvam vertikálneho bežca.
Na www.krasabezbolesti tá pohyblivá časť je nielen menu ale aj info o telefone a päta......
Ako tak na to pozerám, nie je to vlastne urobené tak, že tam majú 7 html aj s tým istým menu urobené nejakým priesvitným spôsobom ?
Ako sa dá urobiť také priesvitné html? Je to otázka grafiky, alebo aj prikazov html, css .... ?

Ondrej Ruz
panther
Ondrej Ruz:
Ako sa dá urobiť také priesvitné html?
tady je to obrázek, jde to též pomocí opacity.

Co se toho pohybu týče, Han v [#5] plácl blbost. Ty nepotřebuješ fixovat pozadí, ale celý element, takže správně radí Taurus v[#2]. Position: fixed nefunguje v IE6, dá se to ale doscriptovat.

[#6] „nie je to vlastne urobené tak, že tam majú 7 html aj s tým istým menu urobené nejakým priesvitným spôsobom ?
[#1] „Na priesvitnom páse mám menu.
Tak kdo má to menu? Oni, nebo ty? Pokud jsi dotyčný web tvořil, měl bys vědět jak, ne?
Ondrej Ruz
Profil *
panther:
Pardon.
V tom prvom príspevku som urobil preklep.... má byť "Na priesvitnom páse je menu." . Pozeral som na ten ich web www.krasabezbolesti.sk .
Samozrejme, že keby som ten web vytvoril, tak sa nepýtam.....
Až následne sa pokúšam vytvoriť niečo podobné..... približne.... a nefunguje mi to...preto sa pýtam...

Vďaka za odpovede.
Ondrej Ruz
panther
Ondrej Ruz:
a nefunguje mi to
co ti nefunguje? Nedal jsi jedinou řádku tvého kódu, který není funkční. Na tebou uvedeném odkaze si můžeš prohlédnout, jak je to menu udělané. HTML i CSS k němu náležející si můžeš ve svém prohlížeči zobrazit.

Jinak stále platí, co jsem psal v [#7].

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0