| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Ondrej Ruz Profil * |
#1 · Zasláno: 20. 11. 2011, 17:24:07
Zdravím.
Na priesvitnom páse mám menu. Dá sa dosiahnúť, aby pri horizontálnom pohybe stránky pás s menu ostával na mieste a pozadie sa pohybovalo? Ondrej Ruz |
||
| Taurus Profil |
#2 · Zasláno: 20. 11. 2011, 17:26:39
position: fixed |
||
| margin Profil * |
#3 · Zasláno: 20. 11. 2011, 18:25:52
Ondrej Ruz:
„Dá sa dosiahnúť, aby pri horizontálnom pohybe stránky pás s menu ostával na mieste a pozadie sa pohybovalo?“ Přiznám se, že dotaz nechápu. - Při vertikálním pohybu stránky se má dít co? - Opravdu se má pohybovat jenom pozadí stránky? |
||
| Ondrej Ruz Profil * |
#4 · Zasláno: 20. 11. 2011, 19:48:13
margin:
Pardon.... pri vertikalnom pohybe sa pás s menu pohybuje, ale pozadie ostáva na mieste.... www.krasabezbolesti.sk Ondrej Ruz |
||
| Han Profil |
#5 · Zasláno: 20. 11. 2011, 20:02:15
body {background-attachment: fixed;} |
||
| Ondrej Ruz Profil * |
#6 · Zasláno: 22. 11. 2011, 12:55:27
Han:
Zdravím. No takto mi to nefunguje.... Zafixujem síce body ale napriek tomu sa to hýbe celé, keď to posúvam vertikálneho bežca. Na www.krasabezbolesti tá pohyblivá časť je nielen menu ale aj info o telefone a päta...... Ako tak na to pozerám, nie je to vlastne urobené tak, že tam majú 7 html aj s tým istým menu urobené nejakým priesvitným spôsobom ? Ako sa dá urobiť také priesvitné html? Je to otázka grafiky, alebo aj prikazov html, css .... ? Ondrej Ruz |
||
| panther Profil |
#7 · Zasláno: 22. 11. 2011, 13:27:25
Ondrej Ruz:
„Ako sa dá urobiť také priesvitné html?“ tady je to obrázek, jde to též pomocí opacity. Co se toho pohybu týče, Han v [#5] plácl blbost. Ty nepotřebuješ fixovat pozadí, ale celý element, takže správně radí Taurus v[#2]. Position: fixed nefunguje v IE6, dá se to ale doscriptovat.
[#6] „nie je to vlastne urobené tak, že tam majú 7 html aj s tým istým menu urobené nejakým priesvitným spôsobom ?“ [#1] „Na priesvitnom páse mám menu.“ Tak kdo má to menu? Oni, nebo ty? Pokud jsi dotyčný web tvořil, měl bys vědět jak, ne? |
||
| Ondrej Ruz Profil * |
#8 · Zasláno: 22. 11. 2011, 14:52:15
panther:
Pardon. V tom prvom príspevku som urobil preklep.... má byť "Na priesvitnom páse je menu." . Pozeral som na ten ich web www.krasabezbolesti.sk . Samozrejme, že keby som ten web vytvoril, tak sa nepýtam..... Až následne sa pokúšam vytvoriť niečo podobné..... približne.... a nefunguje mi to...preto sa pýtam... Vďaka za odpovede. Ondrej Ruz |
||
| panther Profil |
#9 · Zasláno: 22. 11. 2011, 14:55:32 · Upravil/a: panther
Ondrej Ruz:
„a nefunguje mi to“ co ti nefunguje? Nedal jsi jedinou řádku tvého kódu, který není funkční. Na tebou uvedeném odkaze si můžeš prohlédnout, jak je to menu udělané. HTML i CSS k němu náležející si můžeš ve svém prohlížeči zobrazit. Jinak stále platí, co jsem psal v [#7]. |
||
|
Časová prodleva: 14 let
|
|||
0