Autor Zpráva
hrouda
Profil
Zdravím, chtěl bych se zeptat jak můžu v http://www.rkspytihnev.ic.cz/objednat.html nastavit ty inputy aby byly krásně pod sebou bez omezení délky textu před tím :-)) kód kdyžtak pošlu :-D
fleury16
Profil
No tak za prvé jsou to inputy typu text a můžeš to naformátovat pomocí tabulek www.jakpsatweb.cz/html/tabulky.html
hrouda
Profil
jakoze pomoci Align ?
Taps
Profil
hrouda:
text u tlačítek dej do label a nastav mu např.
width:250px 
float:left
hrouda
Profil
<p>Jméno: <input type="text" name="jmeno"><br></p> takto mám ten kód, prosimtě jak to mám udělat? :-( já už jsem dneska z toho všeh omimo :-(
Taps
Profil
hrouda:
<style>
label{
width:250px;
float:left;
}
</style>
<label>Jméno: </label><input type="text" name="jmeno"><br>
hrouda
Profil
nic furt je to stejné :-( já už fakt z toho blbnu .
Str4wberry
Profil
Jestli to nebude tím, že ti Taps napsal ten styl do značky <script> místo <style>.
Taps
Profil
Str4wberry:
ou ou...moc díky...při čtení diskuse popíjím víno...tak to asi nedělá dobrotu...nedostatek už jsem opravil
hrouda
Profil
furt nic, je to nějaké pofidérní :-(
Medvídek
Profil
hrouda:
A když už tam máš label, tak mu přidej rovnou atribut for a inputu id :)
<label for="jmeno">Jméno: </label><input type="text" name="jmeno" id="jmeno">
Taps
Profil
hrouda:
oprav si to dle připomínky Str4wberry
hrouda
Profil
mám, místo <style> sem dal <script>... však dívej ..
<script>
                      label{
                                            width:250px;
                                            float:left;
}
                      </script>
                      <label>Jméno: </label><input type="text" name="jmeno"><br>
Str4wberry
Profil
A ten <label> musíš přidat samozřejmě všem položkám formuláře.
Taps
Profil
hrouda:
a právě že tam má být style
hrouda
Profil
 <script>
                      label{
                                            width:250px;
                                            float:left;
}
                      </script>
                      <label>Jméno: </label><input type="text" name="jmeno"><br>
                      <label><p>Přijmení: <input type="text" name="prijmeni"><br></p>
                      <label><p>Ulice,číslo domu: <input type="text" name="ulice,cislo domu"><br></p>
                      <label><p>Město: <input type="text" name="mesto"><br></p>
                      <label><p>Stát: <input type="text" name="stat"><br></p>
                      <label><p>Telefon: <input type="text" name="telefon"><br></p>
                      <label><p>Email: <input type="text" name="email"><br></p>
                      <label><p>Datum příjezdu: <input type="text" name="datum prijezdu"><br></p>
                      <label><p>Datum odjezdu: <input type="text" name="datum odjezdu"><br></p>
jako takto ?
jenikkozak
Profil
hrouda:
Nechci nikomu nutit svůj názor, ale osobně bych spíše doporučil použití staré dobré tabulky.
Taps
Profil
hrouda:
 <style>
                      label{
                                            width:250px;
                                            float:left;
}
                      </style>
                      <label>Jméno: </label><input type="text" name="jmeno"><br>
                      <label>Přijmení:  </label><input type="text" name="prijmeni"><br>
                      <label>Ulice,číslo domu:  </label><input type="text" name="ulice,cislo domu">
                      <label>Město:  </label><input type="text" name="mesto"><br>
                      <label>Stát:  </label><input type="text" name="stat"><br>
                      <label>Telefon: </label> <input type="text" name="telefon"><br>
                      <label>Email: </label> <input type="text" name="email"><br>
                      <label>Datum příjezdu:  </label><input type="text" name="datum prijezdu"><br>
                      <label>Datum odjezdu: </label> <input type="text" name="datum odjezdu"><br>



jenikkozak,

Nechci nikomu nutit svůj názor, ale osobně bych spíše doporučil použití staré dobré tabulky.
Podle mě je tato metoda už zastaralá.
jenikkozak
Profil
Taps:
Máš tam stále script. :-/

Podle mě je tato metoda už zastaralá.
Já nepíšu o designu stránky. Píši o formuláři, což je soubor prvků, které (po vyplnění) dávají smysl čtené po řádcích a sloupečky obsahují data stejného charakteru.
Proto bych tabulku nezavrhoval. Navíc u svého floatovaného řešení bys neměl zapomínat na clearování, protože v případě, že obsah popisku přesáhne oněch 250 px, vznikne cosi nepěkného.
Snahu zbavit se tabulek použitých na design stránky bychom neměli zatáhnout až do takových extrémů, že ji úplně zavrhneme. V organizování dat má stále své místo. A formuláře jsou jedním prvků, u kterých bych použití tabulky nezavrhoval.
Edit.: Rozhodně netvrdím, že to bez tabulky nejde. Říkám, že podle mého názoru použití tabulky na organizování dat formuláře není chybné či zastaralé.
hrouda
Profil
tabulku jakože na formulář ? ... jako přiznám se, poprvé v životě dělám objednávkový formulář a vůbec ale vůbec nwm jak na to :- ( nwm jak to udělat aby po zmáčknutí odeslat někam uložilo, přemýšlel sem nad MySQL ale váhám. Mno a dokonce nwm jestli mám nechat ty rámečky tak nakonec, protože už mě z toho zatovnávání hrabe :-( HELP :-(


oj :-d pohlo se to ale mrkněte jak ;-)
Taps
Profil
hrouda:
jj..díval jsem se to na to :-)
Pro objednávkový formulář je nutná znalost php popř. i mysql
samozřejmě width u labelu si nastav dle libosti. Já 250px uvedl jen pro ukázku
hrouda
Profil
jojo MySQL rozumím, takžeříkáš že mám do toho MySQL jít jo ? :-) už to šlape, díky moc :-))
Taps
Profil
hrouda:
jojo MySQL rozumím, takžeříkáš že mám do toho MySQL jít jo ?
Je to vhodné
hrouda
Profil
omluva :-) funguje na 100% :-) díly moc :-) a nevíte jak udělat aby se po zmáčknutí Odeslat, poslalo na muj mail ty udaje co tam člověk napíše ? :-)
Taps
Profil
hrouda:
máš chybný zápis
                    <style>
 <style>
                      label{
                                            width:250px;
                                            float:left;
}
                      </style>
Edit: vidím že sis to už upravil


hrouda:
samozřejmě že víme php a funkce mail
Petr ZZZ
Profil
Reaguji na hroudu:
Zkus si dát styly do hlavičky (nahoru mezi tagy <head> a </head>, ty je máš v <body>) a popisky položek mezi tagy <label> a </label> (ty je máš v <p>) a <br> přidej třídu cistic:

<head>
<style type="text/css">
label { width:350px;
float:left; }
.cistic { clear:left; }
</style>
</head>

   <body>
<label>Mesto:</label> <input type="text" name="mesto"><br class="cistic">
<label>Stát:</label> <input type="text" name="stat"><br class="cistic">
<label>Telefon:</label> <input type="text" name="telefon"><br class="cistic">
</body>
panther
Profil
jenikkozak:
A formuláře jsou jedním prvků, u kterých bych použití tabulky nezavrhoval.
tabulka je jedna možnost, ale takto jednoduché formuláře jdou stejně snadno napsat i bez ní.

hrouda:
do <label>u si doplň ještě atribut for, který bude mít hodnotu atributu id příslušného formulářového pole.
<label for=jmeno>Jméno: </label><input type="text" name="jmeno" id=jmeno>

hrouda:
aby se po zmáčknutí Odeslat, poslalo na muj mail ty udaje co tam člověk napíše
mail
hrouda
Profil
a ten pokoj a dom. mazlíček mám hodit label kam ?
<p>Pokoj<select name="Pokoj">
                      
                       <option value="jl">Jednolůžkový</option>
                      <option value="dl">Dvoulůžkový</option>
                      <option value="tl">Třílůžkový</option>
                      
                       </select></p>
Taps
Profil
hrouda:
<label>Poko:j</label><select name="Pokoj">
                      
                        <option value="jl">Jednolůžkový</option>
                      <option value="dl">Dvoulůžkový</option>
                      <option value="tl">Třílůžkový</option>
                      
                        </select><br>
hrouda
Profil
děkuju moc :-) šlape to, jestli budete mít cestu přes uherské hradiště, zvu na pivo :-))

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: