Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
hrouda Profil |
#1 · Zasláno: 7. 1. 2012, 21:54:51 · Upravil/a: hrouda
Zdravím, chtěl bych se zeptat jak můžu v http://www.rkspytihnev.ic.cz/objednat.html nastavit ty inputy aby byly krásně pod sebou bez omezení délky textu před tím :-)) kód kdyžtak pošlu :-D
|
||
fleury16 Profil |
#2 · Zasláno: 7. 1. 2012, 22:07:28
No tak za prvé jsou to inputy typu text a můžeš to naformátovat pomocí tabulek www.jakpsatweb.cz/html/tabulky.html
|
||
hrouda Profil |
#3 · Zasláno: 7. 1. 2012, 22:19:50
jakoze pomoci Align ?
|
||
Taps Profil |
#4 · Zasláno: 7. 1. 2012, 22:41:54 · Upravil/a: Taps
hrouda:
text u tlačítek dej do label a nastav mu např. width:250px float:left |
||
hrouda Profil |
#5 · Zasláno: 7. 1. 2012, 22:43:43
<p>Jméno: <input type="text" name="jmeno"><br></p> takto mám ten kód, prosimtě jak to mám udělat? :-( já už jsem dneska z toho všeh omimo :-(
|
||
Taps Profil |
#6 · Zasláno: 7. 1. 2012, 22:46:39 · Upravil/a: Taps
hrouda:
<style> label{ width:250px; float:left; } </style> <label>Jméno: </label><input type="text" name="jmeno"><br> |
||
hrouda Profil |
#7 · Zasláno: 7. 1. 2012, 22:48:39
nic furt je to stejné :-( já už fakt z toho blbnu .
|
||
Str4wberry Profil |
#8 · Zasláno: 7. 1. 2012, 22:51:20
Jestli to nebude tím, že ti Taps napsal ten styl do značky
<script> místo <style> .
|
||
Taps Profil |
#9 · Zasláno: 7. 1. 2012, 22:52:25
Str4wberry:
ou ou...moc díky...při čtení diskuse popíjím víno...tak to asi nedělá dobrotu...nedostatek už jsem opravil |
||
hrouda Profil |
#10 · Zasláno: 7. 1. 2012, 22:55:38
furt nic, je to nějaké pofidérní :-(
|
||
Medvídek Profil |
#11 · Zasláno: 7. 1. 2012, 22:58:01 · Upravil/a: Medvídek
hrouda:
A když už tam máš label, tak mu přidej rovnou atribut for a inputu id :) <label for="jmeno">Jméno: </label><input type="text" name="jmeno" id="jmeno"> |
||
Taps Profil |
#12 · Zasláno: 7. 1. 2012, 22:58:33
hrouda:
oprav si to dle připomínky Str4wberry |
||
hrouda Profil |
#13 · Zasláno: 7. 1. 2012, 22:59:25
mám, místo <style> sem dal <script>... však dívej ..
<script> label{ width:250px; float:left; } </script> <label>Jméno: </label><input type="text" name="jmeno"><br> |
||
Str4wberry Profil |
#14 · Zasláno: 7. 1. 2012, 22:59:55
A ten
<label> musíš přidat samozřejmě všem položkám formuláře.
|
||
Taps Profil |
#15 · Zasláno: 7. 1. 2012, 23:00:26
hrouda:
a právě že tam má být style |
||
hrouda Profil |
#16 · Zasláno: 7. 1. 2012, 23:03:32
<script> label{ width:250px; float:left; } </script> <label>Jméno: </label><input type="text" name="jmeno"><br> <label><p>Přijmení: <input type="text" name="prijmeni"><br></p> <label><p>Ulice,číslo domu: <input type="text" name="ulice,cislo domu"><br></p> <label><p>Město: <input type="text" name="mesto"><br></p> <label><p>Stát: <input type="text" name="stat"><br></p> <label><p>Telefon: <input type="text" name="telefon"><br></p> <label><p>Email: <input type="text" name="email"><br></p> <label><p>Datum příjezdu: <input type="text" name="datum prijezdu"><br></p> <label><p>Datum odjezdu: <input type="text" name="datum odjezdu"><br></p> |
||
jenikkozak Profil |
#17 · Zasláno: 7. 1. 2012, 23:05:27
hrouda:
Nechci nikomu nutit svůj názor, ale osobně bych spíše doporučil použití staré dobré tabulky. |
||
Taps Profil |
#18 · Zasláno: 7. 1. 2012, 23:07:04 · Upravil/a: Taps
hrouda:
<style> label{ width:250px; float:left; } </style> <label>Jméno: </label><input type="text" name="jmeno"><br> <label>Přijmení: </label><input type="text" name="prijmeni"><br> <label>Ulice,číslo domu: </label><input type="text" name="ulice,cislo domu"> <label>Město: </label><input type="text" name="mesto"><br> <label>Stát: </label><input type="text" name="stat"><br> <label>Telefon: </label> <input type="text" name="telefon"><br> <label>Email: </label> <input type="text" name="email"><br> <label>Datum příjezdu: </label><input type="text" name="datum prijezdu"><br> <label>Datum odjezdu: </label> <input type="text" name="datum odjezdu"><br> jenikkozak, „Nechci nikomu nutit svůj názor, ale osobně bych spíše doporučil použití staré dobré tabulky.“ Podle mě je tato metoda už zastaralá. |
||
jenikkozak Profil |
#19 · Zasláno: 7. 1. 2012, 23:08:44 · Upravil/a: jenikkozak
Taps:
Máš tam stále script. :-/ „Podle mě je tato metoda už zastaralá.“ Já nepíšu o designu stránky. Píši o formuláři, což je soubor prvků, které (po vyplnění) dávají smysl čtené po řádcích a sloupečky obsahují data stejného charakteru. Proto bych tabulku nezavrhoval. Navíc u svého floatovaného řešení bys neměl zapomínat na clearování, protože v případě, že obsah popisku přesáhne oněch 250 px, vznikne cosi nepěkného. Snahu zbavit se tabulek použitých na design stránky bychom neměli zatáhnout až do takových extrémů, že ji úplně zavrhneme. V organizování dat má stále své místo. A formuláře jsou jedním prvků, u kterých bych použití tabulky nezavrhoval. Edit.: Rozhodně netvrdím, že to bez tabulky nejde. Říkám, že podle mého názoru použití tabulky na organizování dat formuláře není chybné či zastaralé. |
||
hrouda Profil |
#20 · Zasláno: 7. 1. 2012, 23:09:23 · Upravil/a: hrouda
tabulku jakože na formulář ? ... jako přiznám se, poprvé v životě dělám objednávkový formulář a vůbec ale vůbec nwm jak na to :- ( nwm jak to udělat aby po zmáčknutí odeslat někam uložilo, přemýšlel sem nad MySQL ale váhám. Mno a dokonce nwm jestli mám nechat ty rámečky tak nakonec, protože už mě z toho zatovnávání hrabe :-( HELP :-(
oj :-d pohlo se to ale mrkněte jak ;-) |
||
Taps Profil |
#21 · Zasláno: 7. 1. 2012, 23:13:22 · Upravil/a: Taps
hrouda:
jj..díval jsem se to na to :-) Pro objednávkový formulář je nutná znalost php popř. i mysql samozřejmě width u labelu si nastav dle libosti. Já 250px uvedl jen pro ukázku |
||
hrouda Profil |
#22 · Zasláno: 7. 1. 2012, 23:16:25
jojo MySQL rozumím, takžeříkáš že mám do toho MySQL jít jo ? :-) už to šlape, díky moc :-))
|
||
Taps Profil |
#23 · Zasláno: 7. 1. 2012, 23:17:48
hrouda:
„jojo MySQL rozumím, takžeříkáš že mám do toho MySQL jít jo ?“ Je to vhodné |
||
hrouda Profil |
#24 · Zasláno: 7. 1. 2012, 23:18:06 · Upravil/a: hrouda
omluva :-) funguje na 100% :-) díly moc :-) a nevíte jak udělat aby se po zmáčknutí Odeslat, poslalo na muj mail ty udaje co tam člověk napíše ? :-)
|
||
Taps Profil |
#25 · Zasláno: 7. 1. 2012, 23:19:53 · Upravil/a: Taps
hrouda:
máš chybný zápis <style> <style> label{ width:250px; float:left; } </style> hrouda: samozřejmě že víme php a funkce mail |
||
Petr ZZZ Profil |
#26 · Zasláno: 7. 1. 2012, 23:21:47 · Upravil/a: Petr ZZZ
Reaguji na hroudu:
Zkus si dát styly do hlavičky (nahoru mezi tagy <head> a </head> , ty je máš v <body> ) a popisky položek mezi tagy <label> a </label> (ty je máš v <p> ) a <br> přidej třídu cistic :
<head> <style type="text/css"> label { width:350px; float:left; } .cistic { clear:left; } </style> </head> <body> <label>Mesto:</label> <input type="text" name="mesto"><br class="cistic"> <label>Stát:</label> <input type="text" name="stat"><br class="cistic"> <label>Telefon:</label> <input type="text" name="telefon"><br class="cistic"> </body> |
||
panther Profil |
#27 · Zasláno: 7. 1. 2012, 23:21:47
jenikkozak:
„A formuláře jsou jedním prvků, u kterých bych použití tabulky nezavrhoval.“ tabulka je jedna možnost, ale takto jednoduché formuláře jdou stejně snadno napsat i bez ní. hrouda: do <label> u si doplň ještě atribut for , který bude mít hodnotu atributu id příslušného formulářového pole.
<label for=jmeno>Jméno: </label><input type="text" name="jmeno" id=jmeno> hrouda: „aby se po zmáčknutí Odeslat, poslalo na muj mail ty udaje co tam člověk napíše“ |
||
hrouda Profil |
#28 · Zasláno: 7. 1. 2012, 23:22:43
a ten pokoj a dom. mazlíček mám hodit label kam ?
<p>Pokoj<select name="Pokoj"> <option value="jl">Jednolůžkový</option> <option value="dl">Dvoulůžkový</option> <option value="tl">Třílůžkový</option> </select></p> |
||
Taps Profil |
#29 · Zasláno: 7. 1. 2012, 23:24:33
hrouda:
<label>Poko:j</label><select name="Pokoj"> <option value="jl">Jednolůžkový</option> <option value="dl">Dvoulůžkový</option> <option value="tl">Třílůžkový</option> </select><br> |
||
hrouda Profil |
#30 · Zasláno: 7. 1. 2012, 23:28:17
děkuju moc :-) šlape to, jestli budete mít cestu přes uherské hradiště, zvu na pivo :-))
|
||
Časová prodleva: 11 let
|
0