Autor Zpráva
roboti006
Profil *
Ahoj. Už jsem se dokopal ke snaze přemístit obsahové stránky do zvláštní složky, ale nějak mi to include nechce vzít... Zatím jsem to zkoušel jen s includováním jednoho souboru s nulovým výsledkem.

Jen tak ze srandy jsem umístil soubor ad.php do složky /test/ v hlavním adresáři webu a z hlavního souboru (domos.php) jsem se to snažil includovat různými způsoby
include('/test/ad.php');
include('./test/ad.php');
include('../test/ad.php');
include('/test/''ad.''php');

Víte někdo jak na to? Prohledal jsem skoro celý internet a nenašel jsem nic pro mně funkčního (jsem sice na Webzdarma ale myslím že to na to efekt moc mít nebude)
jenikkozak
Profil
Pokud je soubor, do kterého chceš data vkládat, také v hlavním adresáři, pak relativní adresa by měla být:
include('test/ad.php'); //nebo
include('./test/ad.php');
roboti006
Profil *
Ano, cesta je zadána asi správně ale při zkoušení online se nezobrazí nic.
Zkoušel jsem to takto:
$adfld = "/test/";
    $adfile = "ad.php";
    $adway = $adfld . $adfile;
include($adway);
Taky nefunguje ikdyž jsem to jednou dostal doporučené
panther
Profil
roboti006:
v includu nelze adresovat od rootu webu, tedy s počátečním lomítkem.
roboti006
Profil *
Nevím... asi má PHP na mně alergii vůbec to nefunguje
Davex
Profil
roboti006:
Mělo by to fungovat podle jenikakozaka. Zkontroluj správný název souboru. Pokud to stále nebude fungovat, tak slož celou cestu k aktuálnímu skriptu a relativní cestu k vloženému skriptu:

include(__DIR__ . '/test/ad.php'); // PHP 5.3+
include(dirname(__FILE__) . '/test/ad.php'); // PHP 5.2-

Případně si ulož do konstanty cestu ke kořenové složce webu a tu pak všude používej.
roboti006
Profil *
Opravdu ani jedno ani druhé nefungují... asi to nechám ve stejném adresáři...
Davex
Profil
roboti006:
A co je v tom souboru test/ad.php? Zobrazí se něco, když ho spustíš samostatně - http://www.example.com/test/ad.php?
roboti006
Profil *
Wow, opravdu, mám u webzdarma nastavený soubor v hlavním adresáři a nedošlo mi že se tam reklama vkládá až na serveru,
a že se vkládá jen do ad.php v mateřském adresáři omlouvám se za to a děkuji za nakopnutí ;)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: