Autor Zpráva
panotaznik
Profil
Hezký den,

chtěl bych se zeptat, jak mám odstranit mezeru mezi jednotlivými obrázky. zde je odkaz http://alesurban.borec.cz/ je to mezera mezi "menu" a obrázkem ales urban firma.

Předem díky za odpovědi.
Darkry
Profil
Co to je?

To je docela hrůza ten kód...

No dobře hezky od začátku:
nejdříve HTML -> p je tag pro odstavec nikoli pro nějaký objekt takže prosím ho nahraď tagem div. Na menu doporučuji seznam: značky ul a li a v nich odkazy (a)

Co se CSS týče:
;color: black; - proč proboha ten středník na začátku? Co to je za nesmysl?
Těch mezer se zbavíte nastavením oboum prvkům: margin: 0;, ale nejdříve se doporučuji naučit HTML než začneš s CSS.
panotaznik
Profil
Děkuji, ano, vím, že je ten kod hrozný, středník na začátku je překlep. Ještě jednou děkuji
yamainu
Profil
Odstavec co má ID="hornihlavicka" má nastavenou výšku (height) 100px a obrázek urbanfirma.jpg má na výšku jen 94px. A to vytváří tu mezeru.
Jinak, souhlasím s Darkry, že takto se kód nepíše.
panotaznik
Profil
Řeknu to jinak, já jsem grafik a webdesigner, je pravda, že základy CSS a HTML bych umět měl, ale nikdy jsem neměl tu potřebu se to učit, protože jsem na to měl lidi a o práci jsme se takto dělili. Máme s kamarády společný projekt a člověk, kterému jsem zaplatil 2000 za CSS a střih webu zmizel s pěnezma, jelikož se nechci chovat jako mrtvý brouk, tak to chci a musím udělat sám. Ale jsem vděčný za kritiku, určitě na sobě zapracuji, u mě je problém, že já se to z webu moc nenaučím, potřeboval bych k sobě člověka, i když bych mu za kurz zaplatil, tak jsem žádného takového nenašel.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: