Autor Zpráva
T-fon
Profil
prosil bych o radu s tímto problémem: mám jednoduchý formulář typu select a když vyberu např. položku "min. 1x týdně" a odešlu metodou POST tak se mi do databáze zapíše jen slovo "tydne" (bez diakritiky). jsem začátečník, takže netuším, jestli je to v typu sloupce (zkoušel jsem text a varchar),nastavení kódóvání češtiny (1250) nebo něco jiného, ale věřím, že je to jen nějaká prkotina....
jenikkozak
Profil
T-fon:
A ukážeš kód toho <select>u? Nemá odeslaný <option> hodnotu tydne?
T-fon
Profil
no jasne že jo :) díky. value jsem teda změnil, bohužel čeština se nezobrazila (t?dn?) a ještě mám jeden dotaz: mam nastevený auto increment u ID a když smažu položky, tak se mi to čísluje furt dál, jde nějak udělat, aby se mi to pokaždý číslovalo od nuly nebo jedničky?
_es
Profil
T-fon:
aby se mi to pokaždý číslovalo od nuly nebo jedničky
To nastavíš jednoducho tak, že novej položke priamo zadáš hodnotu toho stĺpca.
T-fon
Profil
no já bych to právě potřeboval, aby se to číslovalo automaticky...
Kajman
Profil
Některé časteji řešené dotazy pro MySQL - FAQ » MySQL a čeština
Některé časteji řešené dotazy pro MySQL - FAQ » Recyklování primárních klíčů smazaných záznamů
T-fon
Profil
diky za vsechny odpovedi. nechci kvuli kazdy blbosti zakladat novy vlakno, muzete mi poradit jakej se pouziva prikaz na otevreni jine stranky? nejak se mi to nedari nikde najit. jako napr. kdyz mam podminku if, tak jestli se splni, prejdi na stranku uvod.php
jenikkozak
Profil
T-fon:
nechci kvuli kazdy blbosti zakladat novy vlakno
Tak si zkus věci pohledat sám. :-)

jakej se pouziva prikaz na otevreni jine stranky
Hledej „přesměrování“.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: