Autor Zpráva
html
Profil *
Zdravím mám celkem zásadni problém ucim se psat v html podle navodu "jakpsatweb.cz"vse jde jako po másle,ale narazil jsem na celkem velkej problem ,kterej se snazim vyresit uz asi 5 dni.jde o to jak umistit obrezek,text,tabulku kamkoliv na stránku snazil jsem se to delat jak tagem <pre>a vsemoznyma jinyma pokusama,ale kdyz uz se naco zdanlive pohnulo pak se to pri dalsim psani zlomilo,a nacpalo se me to do leva pod sebe uz je v tom docela gulas jak vzhledove tak ve zdrojaku.na webu jsem se docetl ze se ktomu pouziova css ale jak vypada takovej zapis?kdyz pisu v html a pak prejdu na css musim udelat nakej parovej tag kterej uddeli html a css?a kdyz jde o obrezek muzu ho zapsat jako <img src="obrazek.gif> a pak nakej css tag kterej prideli pozici ?nebo musm vlozit obrazek do css tagu jiným css spusobem?dik vsem za radu
Keeehi
Profil
CSS je "doplněk" k HTML. Žádné nové tagy nepotřebuješ. Pomocí css jen určuješ vlastnosti už existujícím tagům. Na jpw.cz máš o tom celý oddíl.
html
Profil *
No tak jsem z toho clanku vycetl <span stile=" absolute nebo relative, ten funguje,ale .........
kdyz napr vycentruju hlavni logo do leveho horniho rohu,a po jeho ose do stredu stranky dalsi objekt je vse OK,
ale pak vkladam dalsi objekt "tlacitko" pod hlavni logo, a kdyz to neodhadnu v px tak levou cast tlacitka prekryva levej konec strany ,a kdyz pak zadavam do hodnot top left cokoliv i minus hodnoty tak se to nehýbe?kde je chyba
Keeehi
Profil
html:
Zaprvé bych to musel vidět, takhle to máš asi rozbité.
No a za druhé, Ono se to takto ve skutečnosti nedělá. Ty dané prvky se skládají různě za sebe, nebo se vnořují. A dělá se to tak, aby už víceméně na svém místě byly. Pak už se jen trošku pošoupnou aby byly na správném místě. No a to pošupování se děje nejčastěji pomocí marginu a paddingu. Ovšem poznat to, co má být v čem a co za čím, to chce praxi. Takže si zkoušet, zkoušet, zkoušet.
ludekbrno
Profil *
html:
K tomu css jen doporučím, mnohem rozumější je mít css v samostatném souboru a v html kódu vždy jen nějaký identifikátor, kterým odkážeš na patřičný řádek v css souboru. Představ si situaci, že máš web s deseti podstranami a na každé straně bude několik prvků stejných (menu, nadpisy, hlavička, patička, pozadí...). Všechno to budeš otrocky kopírovat do každého html souboru. Pak si najednou vzpomeneš, že bys chtěl všechny nadpisy nebo pozadí menu nebo styl odkazů nebo.... změnit. A budeš to muset zase otrocky přepsat ve všech html souborech. Pokud budeš mít stylopis v jefnom externím souboru, přepíšeš to pouze jedenkrát v css souboru a ono se to automaticky projeví ve všech ecistujícíh (i těch, které teprve časem přidáš) html souborech, kde máš daný prvek opatřený identifikátorem, který má styl nastavený jednotně v css souboru. Je to mnohem elegantnější řešení, které výrazně zjednoduší práci, pokud máš web víc, než jefnu stranu a má být zachován jednotný vzhled na všech stranách. Samozřejmě pro začátek si můžeš vyzkoušet, jak se který příkaz css projeví na stránce i při zápisu stylu přímo v html souboru, ale až si s tím pohraješ, hned se mrkni na používání identifikátorů a jejich definice stylu v samostatném css souboru.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: