Autor Zpráva
luma64
Profil
Dobry den, neviem kde mam chybu, mozte mi pls pomoct ? Do session sa mi nenacita hodnota.
Dakujem.

<?php
session_start(); // Must be there at top of the page where we want to use session variables.
?>

NEJAKY KOD

<?php
.
.
if($result)
{

while($member = mysql_fetch_array($result,MYSQL_ASSOC))
{
    session_regenerate_id();

    echo "<td>";
     
     ID URCITE EXISTUJE
     
        $id=$member['id'];
        $_SESSION['id'] = $member['id'];
        
        ...

Do session sa neulozi ziadna hodnota
Again
Profil *
Zkoušel jste základní zápis?

Session_start(); // inicializuje relaci 
  
  $id = 5; 
  $name = 'Pepa';

  $_SESSION['id'] = $id  // přiřazení jednotlivých promměnných session 
  $_SESSION['name'] = $name; 

    if (isset($_SESSION['id'])){  // existuje id v Session ?
      echo 'Session existuje - '.$_SESSION['id'].' a '.$_SESSION['name'];
    }else{
      echo 'SESSION neexistuje';
    }

Zkuste tento jednoduchý script a potom ho zkoušejte rozšiřovat ...
luma64
Profil
Super funguje to, len v stranke, ktoru volam z tohoto kodu sa mi nezobrazuje

<?php
session_start(); // Must be there at top of the page where we want to use session variables.
?>

$id = $_SESSION['id'];
Again
Profil *
$id = $_SESSION['id']; - to je kód na další straně?

Na první straně registrujete id a další proměnné do Session. Na další straně všechny registrované proměnné budou v $_SESSION['dana_promenna'].

př: 1 strana
<?php
  Session_start(); // inicializuje relaci 
    
  $id = 5;
  $name = 'Pepa';
 
  $_SESSION['id'] = $id  // přiřazení jednotlivých promměnných session 
  $_SESSION['name'] = $name; 

?>  

př: 2 strana
<?php
  if (isset($_SESSION['id'])){  // Máme nějaké proměnné v SESSION? 
  
    echo 'Registrované proměnné v Session: '.$_SESSION['id'].','.$_SESSION['name']; // ano máme, vypíšeme je
  
  }else{
  
    echo 'V session nejsou žadné registrované proměnné ...';   // ne, nemáme
  
  }
?>
luma64
Profil
Ok, ked to vyskusam ako je v navode, a mam to v cykle, do inej stranky sa mi prenesie najvacsia hodnota id. Teda aktualne mi pri zazname vypise id ulozene v session, ale ked kliknem na odkaz vytvoreny v tomto tagu td a dostanem sa do inej stranky nemam tam povodnu hodnotu ulozenu v session.
luma64
Profil
S dovolenim, pokracujem vo vlakne... Potrebujem uchovat premennu v php a preniest ju do inej stranky tak, aby sa uchovala; prechadzam while, ale ked chcem pouzit session, pamata si posledne id a stale sa mi do inej stranky prenesie len id z posledneho zaznamu.

Priklad:
$idfakt=array();
while ($row_id = mysql_fetch_assoc($result))
{ $idfakt[] = $row_id; }

foreach ($idfakt as $fkt)
{     
    $id=$fkt[id];
    $_SESSION['SESS_IDFAKT'] = $fkt[id];
    $url = "oprava.php";  // The simple url
    $param1 = "id";
    $newUrl = $url . "?$param1=$id";    // appending the values
    
    ?>
    <a href=<?php echo $newUrl ?>  onclick="return popitup('<?php echo $newUrl ?> ')" ><?php echo $fkt[cisfakt] ;
    echo "</a>";
    echo "<br>";
}    

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: