Autor Zpráva
Mareš
Profil *
Ahoj,
píšu celkem obsáhlej web o autech, bude to asi nekolik tisíc stránek.
chci se dostat, nebo mít šanci na první pozice ve vyhledavačích
proto po pár návodech na netu
vím, že robot indexuje: <title>.....<h1><h6>....alt u obrazku....<a href="">odkaz</a>

příklad:
Hlavni strana= <title>mojesupestranky nejlepsi web o autech</title>
Podstránka= <title>mojesuperstranky jak opravit ford escort</title>

příklad:
<H1>ford</h1>
<h5>jak opravit ford escort</h5>

<a href="vystizne jmeno pro obsah podstranky kam odkazuji třeba JAK OPRAVIT FORD ESCORT.html">...</a>

U každého obrázku dávám alt s popisem.A třeba klikaci fotka s autem je
<a href="http://jak opravit ford.html"><img src="auto.gif" alt="jak opravit ford"></a>
dá se udělat ješte víc prto lepsší pozici ve vyhledavači? dá se ještě neco upravit tak aby to
Googláckej nebo Seznamáckej robot indexoval?
Vím že sem tam jsou v těch kodech chyby, psal jsem to na rychlo
snad to nebude vadit v pochopení.
Moderátor Petr ZZZ: Jak komu, zdejší diskuzi čtou i začátečníci. Nejhorší chyby jsem opravil.

Pak by mě ještě zajímalo když bude mít web třeba 3000 stránek
a budu tam chtít nasadit reklamu adsense tak si vygeneruji nakej kus zdrojového kodu reklamy a tu pak vloŽím do mého zdorjového kodu ,ale tázka je::::::: budu to muset ručně vkládat do těch 3000 stránek????????

Moderátor Petr ZZZ:
• Píšeš prosím jak to příslovečné čuně.
• Titulek „Indexování Googlem a AdSense kódy“ sugeroval jen jednu, úplně jinou otázku. Příště zkus prosím vymyslet lepší.
• Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).
Joker
Profil
Mareš:
vím že robot indexuje:<title>.....<h1>až<h6>....<alt u obrazku>....<a href odakaz
Robot indexuje veškerý obsah stránky, který dokáže přečíst.

dá se udělat ješte víc prto lepsší pozici ve vyhledavači?
Zařídit, aby na ten web odkazovaly jiné weby, nejlépe nějaké hodně důležité.

ale tázka je::::::: budu to muset ručně vkládat do těch 3000 stránek????????
Ta interpunkce je náhlý záchvat třesu ruky, nebo vadná klávesnice?
Pokud je to 3000 samostatných HTML stránek, bude nutné to vložit do každé. Ale pro jednodušší údržbu v budoucnu to jde udělat třeba přes php include.
jenikkozak
Profil
Mareš:
????????
Jestli jsou ty stránky statické, tak budeš kód s reklamou vkládat stejně „pitomým“ způsobem, jakým láduješ otazníky do dotazu. Jsou-li stránky dynamické, stačí reklamní kód vložit do souboru, který se pak skriptem vkládá do všech stránek.

dá se ještě neco upravit tak aby to
Googláckej nebo Seznamáckej robot indexoval?
Aby vyhledavač zaindexoval stránku, stačí, aby na ni vedl pro něj alespoň trochu zajímavý odkaz.

dá se udělat ješte víc prto lepsší pozici ve vyhledavači
Zajisté. Sehnat zajímavé odkazy, doplňovat texty tak, aby se uživatelům líbily, aby lidé dávali tvým stránkám přednost i v případě, že se nebudou zobrazovat ve výsledcích vyhledavače na prvním místě. Stále je co zlepšovat.

Hlavni strana= <title>mojesupestranky nejlepsi web o autech</title>
Do <title> se dá psát i s diakritikou. Mimochodem, každý si myslí (někdy je s tímto názorem sám), že ten jeho web je nejlepší. Zkus tam napsat něco originálnějšího.
Mareš
Profil *
Všem děkuji za rady, za ty ?? sorry mám ve zvyku dělat 2,ale nak mě to ujelo
Vyhledávače
a co keywords description na odkazu vyšše
u keywords se piše že nemá v postat žádný smysl,ale je tam uvedeno 2004 je tomu tedka jinak?
jenikkozak
Profil
Mareš:
za ty ?? sorry mám ve zvyku dělat 2,ale nak mě to ujelo
Nebude lepší psát pouze jeden otazník? Jako normální lidé. :)

u keywords se piše že nemá v postat žádný smysl,ale je tam uvedeno 2004 je tomu tedka jinak?
Je to jinak jen v tom, že metatag keywords má ještě menší význam než v roce 2004.
Plaváček
Profil
Mareš:

Mám možná hloupý dotaz. Máš v úmyslu vyrobit web užitečný lidem nebo určený anonymním digitálním robotům? A opravdu úplně přesně víš, jak opravit Ford Escort? A umíš to popsat tak poutavě a chytře, aby tvůj návod každý kolemjdoucí, který je vlastníkem jmenovaného vozu, pochopil?
Mareš
Profil *
Plaváček:

No v první řadě pro roboty, abych se dostal na lepší pozice ve vyhledávači, nebo alespon aby ho vyhledávač zařadil mezi výsledky na první stranu,protže nejvic lidi přichází přes vyhledavače
Né jenom ford escort,ale vše co jede na benzín, nebo naftu
Asi takhle Kdybych vedel o programování tolik co o autech asi bych programoval pro Google
Plaváček
Profil
Mareš:

Když víš tolik o autech, tak si založ blog (třeba na Posterous, nebo kdekoliv jinde) a prostě piš. Lidé, stejně jako vyhledávače, si kvalitní obsah najdou. Nic ve zlém, ale řešíš blbosti.
Mareš
Profil *
Tisíce fotek si žádá dobrej hosting a dostupnost když už to dá tolik práce
ludekbrno
Profil *
Mareš:
No v první řadě pro roboty

Věř tomu nebo ne, ale pokud napíšeš web zajímavý pro lidi, stane se velmi brzy zajímavý i pro roboty. Když to ale uděláš naopak a napíšeš web hlavně pro roboty, nemusí se stát zajímavým pro lidi a i roboti poté zájem ztratí. Tvoje téma je celkem zajímavé a pokud ho dobře sepíšeš, je dost pravděpodobný přirozený vznik mnoha zpětných odkazů. Potom z hlediska robotů jen stačí, abys neudělal nějaké základní chyby a bude to v pohodě.


Jo a jinak psát takový web jako statický, je čistý masochismus :) Pokud náhodou budeš chtít udělat nějakou drobnou změnu, třeba jen v titulku stránky, vložených kódech nebo podobně, tak se z toho zblázníš, protože stejnou úpravu budeš muset provést na všech tisících stránkách. Chtělo by to použít PHP, vytvořit si v něm template pro jednotlivé části stránky (hlavička, menu, tělo, patička) a jen do ní vepisovat obsah. Potom když budeš chtít cokoliv ve stránce změnit, změníš jen tu jednu část template a změna se automaticky projeví na všech stranách.
Mareš
Profil *
ludekbrno:
Jojo taky mě to došlo je to"bude to" bludište v kterým se pak budu muset orientovat, a co víc se ktomu vracet a vkládat kody adsense ,nebo v případě změn grafiky loga,nebo menu což se mě opakuje na všech page .........to bude jak píšeš masochismus :)
Ale péhápéčko konkrétně include jak poradil Joker, by to celekem vyřešil, ale
pokud se nepletu tak phpéčko musí, nebo požaduje server databáze
takže jedině to dělat přímo na serveru, místo na lokálu ,a nebo na lokál hodit xampp, ale ze zkušenosti vím že
xampp brutálně zpomaluje pc, a stím intel atom D450 a 1gb ram co mám na netbooku s w7 32 by to byl taky masochismus
ludekbrno
Profil *
Mareš:
Nejsem odborník, ale pokud vím, databáze nutná není. Texty můžou být samostatně v jednoduchých souborech, které jen přes include vložíš do jedné šablony, ve které budou všechny věci, které jsou pro všechny stránky stejné.


Pokud opravdu věříš tomu, že budeš schopen napsat několik stovek nebo snad i tisíců stránek, tak je sebevražda pokoušet se to dělat staticky. Nedávno jsem dělal jednoduchý web s 8-mi stranami, v podstatě jen upravená html/css šablona a už to byl pořádný vopruz, když jsem si řekl, že chci něco změnit. A to jsem většinu takových změn dělal v designu, takže stačilo změnit jeden css soubor. Pokud jsem ale měnil něco v obsahu (menu), přepsat to na všech stránkách bez chyb a na žádnou nezapomenout... :) Staticky bych nikdy nedělal web s více, než 10-ti stranami.
Chamurappi
Profil
Reaguji na ludkabrno:
Jo a jinak psát takový web jako statický, je čistý masochismus :)
Může si ho u sebe generovat pomocí nějakého programu. Samotný JPW je také statický. PHP není jediná možnost.
jenikkozak
Profil
ludekbrno:
Nedávno jsem dělal jednoduchý web s 8-mi stranami, v podstatě jen upravená html/css šablona a už to byl pořádný vopruz, když jsem si řekl, že chci něco změnit. A to jsem většinu takových změn dělal v designu, takže stačilo změnit jeden css soubor.
To moc nedává smysl. Musel jsi měnit jeden stylopis s dávkou opruzu, kdyby byl web dynamický, měnil bys taky jeden soubor. Například PSPad dokáže hledat a nahradit řetězec ve více souborech najednou, takže zas tak černobíle bych to také neviděl.
ludekbrno
Profil *
Chamurappi:
To je fakt, on bude spíš přidávat, než měnit, takže může generovat u sebe a pak nahrát na server. Nenapadlo mě, že na to jsou přímo programy. I tak by ale stejně nebylo asi špatné učit se u tak rozsáhlého projektu rovnou PHP, přece jen to na správu bude poněkud jednodušší

jenikkozak

Jsem tam zapomněl dopsat, že na všech těch stránkách mám menu a když přidám stránku, musím přidat i řádek do toho menu na všechny stránky, aby byla celá naviface dostupná na všech stranách. To nahrazení části kódu automaticky pomocí PSPadu jsem kdysi použil, ale teď mě nenapadlo. Stejně na to ale musím myslet, aby se ta změna opravdu odehrála na všech stránkách a všechny jsem je opravdu přepsal i na serveru. Jak vidím, možnosti jiné jsou, ale to PHP mi stejně připadá jako optimální na takové věci a asi je dobré ho zvládat. Nakódovat takový typ stránek myslím není nic složitého a měly by stačit základy PHP. Nebo se pletu? Taky se hodlám na PHP trochu podívat, abych trochu tušil.
Mareš
Profil *
Ještě dotaz, když vytvařím na lokálu stránku "podstránku" tak je takováhle:
jméno.html a odkazuji na ní z hlavní strany jako <a href="jmeno.html
otazka zní můžu stránku vytvářet jako jmeno.html , nebo bych jí měl vytvořit jako
http://jmeno.html a odkazovat na ní <a href="http://jmeno.html
nebo je to jedno
ludekbrno
Profil *
Mareš:
Nevím jestli úplně chápu dotaz, ale samotný soubor stránky se vždycky jmenuje:

jmeno.html

a nemůže se jmenovat:

http://jmeno.html

A odkazy se dají potom psát absolutně, tedy:

<a href="http://domena.cz/jmeno.html">

nebo relativně, tedy:

<a href="/jmeno.html">

oba zápisy fungují. Ten relativní zápis má výhodu v tom, že kdybys někdy změnil název domény, soubory jen suše překopíruješ a web jako celek zůstane funkční. Při používání absolutního zápisu by bylo potřeba ve všech odkazech doménu přepsat na jinou. I když jak zmínil kolega výše, některé programy to zvládnou dávkově přepsat samy u všech souborů.
Mareš
Profil *
ludekbrno:
Dík moc
jenikkozak
Profil
ludekbrno:
Stejně na to ale musím myslet, aby se ta změna opravdu odehrála na všech stránkách a všechny jsem je opravdu přepsal i na serveru.
Jasně. Jen jsem reagoval na to, že nemusí být problém při správě statického webu nad 10 stránek. Navíc si můžeš ve FTP klientu seřadit soubory podle data změny. Zatím se mi nestalo, že bych zapomněl soubory aktualizovat, a to už nějaký statický web udělal.

A odkazy se dají potom psát absolutně, tedy:
<a href="http://domena.cz/jmeno.html"><a href="http://domena.cz/jmeno.html">
nebo relativně, tedy:
<a href="/jmeno.html"><a href="/jmeno.html">
oba zápisy fungují.
Ovšem ten tvůj „relativní“ nebude fungovat v případě, že soubor jmeno.html bude na webu v nějaké složce. Relativní adresy totiž nezačínají lomítkem. To, co jsi uvedl, je adresa, které Yuhů říká kořenová.
Petr ZZZ
Profil
Reaguji na Mareše:
jak opravit ford.html

Mezerám v názvech souborů bych se raději vyhnul.
ludekbrno
Profil *
jenikkozak:
Díky za upřesnění.
Mareš
Profil *
Petr ZZZ:
Dík, už jsem to nahradil mínusama.

Moderátor Petr ZZZ: Rádo se stalo. – Nesouvisející dotaz vyčleněn.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: