Autor Zpráva
WiLY.
Profil *
ako mam spravit validne horizontalne centrovanie objektu v CSS?
skusal som to takto (obrazok ma sirku 215px):

<img src="object.gif" style="position:absolute; bottom:0px; left:(50%)-(108px)">

ale nejde to.
Za odpoved dakujem
Plaváček
Profil
Nevím jestli jsem pochopil správně, ale pokud jde o centrování obrázku na stránce, je to jednoduché. Vložíš ho do odstavce a přidáš mu třídu, řekněme center, asi takto:

<img src="object.gif" class="center">

a ve stylovém předpisu si nadefinuješ pro celou třídu (class) CENTER toto:

.center {
text-align: center;
}

a je to.
Plaváček
Profil
Hups, oprava

samozřejmě takto:

<p class="center"><img src="object.gif"> </p>
WiLy
Profil
neviem ako vam ale mne to nefunguje (mozilla)

<img src="object.gif" style="text-align:center">

obrazok je nalavo.
da sa vobec pouzit text-align na objekty ?
mimoto by som potreboval obrazok zarovnat aj na y takze by tam trebalo pouzit position:absolut.
Martin Kuželka
Profil
WiLy, to samozřejmě nefunguje - viz. Plaváčkova oprava výše...
WiLy
Profil
Tak pardon mate pravdu :)

funguje to, ja som to nedal do bloku
---------------------------------------
<p style="text-align:center"><img src="o.gif" style="position:absolut; bottom:0px"></p>
ameeck
Profil
...absolute...
WiLY.
Profil *
Tak nekric hop kym nepreskocis..

Skusal som to v IE a nejde to.
Tie 2 styli spolu nepracuju.
Ak pouzijem 1 styl tak sa to vycentruje, ale pouzitim druheho stylu sa objekt odstreli do praveho rohu za polovicu miesto toho aby sa zarovnal na spodok.

neviete co s tym?
WiLY.
Profil *
priklad: chcem zarovnat obrazok.jpg dole na stred
Honza Hučín
Profil
No, nebylo by lepší dát ve stylopisu
margin-right:auto; margin-left:auto ?
Viz http://sovavsiti.cz/c02031.html
WiLY.
Profil *
dakujem pekne, pomohlo to.. riesenie je pomocou margin
Plaváček
Profil
margin auto ale bohužel nezná Internet Explorer, jinak pokud chceš použít k umístění obrázku absolutní pozice, musí být nadřazený prvek pozicován relativně nebo absolutně. V tvém připadě stačí, pokud pro ten p class=center ještě ve stylu nastavíš position:relative. Obrázek umístěný pomocí position:absolute pak bude uchycen v rámci tohoto bloku a nikam ti neustřelí.
Honza Hučín
Profil
Plaváček
margin auto nezná IE 5, šestka ve standardním modu už ano. Pro pětku se to řeší tak, že se nadřazenému bloku dá text-align:center a ono to zarovná ten blok v něm.
Yuhů
Profil
Horizontální centrování objektu s šířkou třeba 400px:


<div style="text-align: center">
<div style="text-align: left; margin: 0px auto; width: 400px">
vycentrovaný objekt, třeba ten <object>
</div>
</div>
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.